Analize ADN, în atentatul din sectorul 3 București. Martor: Dintr-o mașină cu numere de Bulgaria au coborât doi bărbați îmbrăcați în negru, care au început să tragă

Analize ADN, în atentatul din sectorul 3 București. Martor: Dintr-o mașină cu numere de Bulgaria au coborât doi bărbați îmbrăcați în negru, care au început să tragă
Publicat: 28/11/2012, 17:46
Actualizat: 28/09/2018, 00:34

Anchetatorii care instrumentează incidentul de luni seară, în urma căruia un bucureștean a fost grav rănit de două persoane care au tras asupra lui cu o armă automată și un pistol, au cerut expertizarea ADN a unor probe prelevate de pe cele două arme de foc, informează surse judiciare.

Potrivit surselor citate, polițiștii au trimis la laborator cele două arme de foc, un pistol mitralieră de tip AKM cu pat rabatabil și un pistom Makarov, unde au fost prelevate de specialiști urme biologice lăsate pe suprafața acestora de cei doi suspecți, pentru a se stabili ADN-un suspecților. Rezultatele vor fi comparate cu datele existente deja în baza de date, pentru a se stabili dacă persoane care același ADN au mai fost implicate în fapte penale, fapt care ar duce, implicit, la identificarea celor doi trăgători.

În plus, gloanțele și tuburile de cartuș sunt expertizate balistic, o dată pentru a verifica dacă au fost trase cu armele găsite la fața locului și pe de altă parte pentru a vedea dacă armele în cauză s-au folosit, vreodată, la alte asemenea fapte.

În anchetă a fost implicat și Serviciul Român de Informații (SRI), care deține aparatură performantă ce nu există și în dotarea Poliției.

În timp ce polițiștii și procurorii fac eforturi pentru identificarea autorilor, reprezentanții Spitalului „Floreasca” spun că starea victimei este stabilă, aceasta aflându-se, în continuare, la Secția de terapie intensivă. Aceleași surse au declarat, pentru MEDIAFAX, că nu se pune problema unei noi intervenții chirurgicale.

Polițiștii și procurorii care investighează atacul armat produs, luni seară, în cartierul Vitan din București au stabilit că agresorii au tras peste zece gloanțe asupra victimei, mai întâi în rafale, iar apoi foc cu foc, susțin surse judiciare.

Conform surselor citate, incidentul a fost văzut de mai multe persoane, însă cea mai completă declarație aparține persoanei care a sunat prima la numărul de urgență 112 și care a anunțat autoritățile că un om a fost împușcat, precizând locul în care s-a produs incidentul.

Martorii au afirmat că, în momentul atacului, victima se afla în mașină.

Potrivit martorilor, la un moment dat, lângă mașina bărbatului a oprit un autoturism de lux de culoare gri, care avea numere de Bulgaria. Din mașină au coborât doi bărbați îmbrăcați în negru, care au început să tragă.

Agresorii ar fi tras mai întâi o rafală, după care asupra victimei s-a tras foc cu foc, de câteva ori. Cele două persoane înarmate s-au urcat apoi în autoturism și au fugit, au precizat sursele citate.

La fața locului anchetatorii au găsit două arme, un pistol mitralieră de tip AKM cu pat rabatabil, de calibru 7,62 milimetri și un pistol Makarov, de calibru 9.

Bărbatul rănit, în vârstă de 25 de ani, a fost transportat de urgență la Spitalul Floreasca, având patru răni la nivelul bustului și una la cap.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Oprița, a declarat pentru MEDIAFAX că bărbatul era conștient atunci când a fost găsit, având răni la cap, dar și răni grave la torace și membre.

Anchetatorii presupun că, în momentul în care atacatorii au îndreptat armele către victimă, aceasta s-a ghemuit în spatele portierei, iar puterea gloanțelor a fost atenuată de tabla mașinii.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău:...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Un fost campion național s-a stins din viață în accidentul de la Corbu. Apropiații sunt...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Se termină războiul. Putin și Xi Jinping au căzut de acord: Pacea va fi restabilită
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Cercetătorii au generat căldură de peste 1.000 de grade Celsius cu energie solară în loc...
×