Anchetă a Inspectoratului Școlar după ce un copil de 3 ani a plecat singur de la o grădiniță din Focșani și s-a dus acasă

Anchetă a Inspectoratului Școlar după ce un copil de 3 ani a plecat singur de la o grădiniță din Focșani și s-a dus acasă
Publicat: 21/09/2012, 12:24
Actualizat: 27/03/2019, 16:19

Joi, un copil de trei ani și cinci luni a plecat singur de la Grădinița cu program prelungit nr.1 din Focșani, din sala de clasă aflată la etaj, el coborând scările și mergând spre casă fără ca vreo persoană să își dea seama de dispariția lui. Copilul a reușit să ajungă singur acasă, deși a trebuit să traveseze mai multe străzi, inclusiv un bulevard.

Mama copilului, Cristina Diniță, a declarat, vineri, corespondenului MEDIAFAX, că va depune plângere la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vrancea, dar și la Poliție.

„Voi merge astăzi (vineri – n.r.) la Inspectoratul Școlar Județean, unde voi depune o plângere împotriva conducerii Grădiniței nr. 1, dar și a educatoarelor care au în supraveghere copilul. Nu este normal să se întâmple așa ceva într-o grădiniță, mai ales că am fost asigurată că există personal calificat, cât și o persoană care supraveghează copiii pentru a fi în siguranță”, a spus Cristina Diniță.

Ea a adăugat că a luat decizia de a retrage copilul de la această grădiniță.

Femeia a susținut că nu este prima dată când copilul său este neglijat de cadrele didactice, iar incidentul de joi este al doilea de acest fel, deși nu a trecut decât o săptămână de la începerea anului școlar.

„Sunt nemulțumită de modul în care doamnele educatoare au grijă de copilul meu. Joi m-am trezit că băiatul a plecat singur acasă de la grădiniță, fără să îl vadă nimeni când a ieșit din unitatea școlară. Așa ceva nu se poate! Nu este pentru prima dată când s-a întâmplat acest lucru, în aceste patru zile, de când a început anul școlar. Copilul meu a fost pierdut de două ori. Copilului i se putea întâmpla orice, lăsat singur pe stradă. Vreau ca ceilalți părinți să știe ce se poate întâmpla cu ai lor copii, când îi știu la grădiniță”, a povestit mama copilului.

Cadrele didactice de la Grădinița cu program prelungit nr.1 din Focșani spun că vina le aparține și părinților, care după ce își lasă copiii de la grădiniță uită să închidă ușile, pentru ca micuții să nu poată ieși.

„După masa de prânz, când unul vrea la baie, altul trebuie dezbrăcat pentru somn, s-a întâmplat incidentul. Copilul stătea pe pătuț și mă uitam la el din când în când, pentru că dezbrăcam un alt copil. La un moment dat am văzut că nu mai este și am plecat după el. Părinții au lăsat ușa deschisă, intrau, ieșeau din grădiniță, iar pe copil nu l-am mai văzut. Spre rușinea noastră, nu este primul caz de acest gen. Am anunțat imediat părinții. Îmi pare rău, dar nu am văzut efectiv când a plecat. Se poate vedea și pe camere ce s-a întâmplat. Ar trebui un program de acces în grădiniță al părinților sau măcar să fie pusă o sonerie, să deschidă cineva ușa la intrare, dar să nu mai stea permanent deschisă. Sunt și eu mamă și înțeleg bine situația. Eram ambele doamne în clasă, nu știu cum s-a putut întâmpla tocmai la clasa mea”, a spus una dintre educatoarele copilului, Lucica Drăztaru.

Directorul grădiniței, Mariana Călin, a afirmat, la rândul său, că personalul este insuficient.

„Copilul este la grupă mică, iar acum este o perioadă de acomodare, unii plâng, alții nu vor să stea locului. Și lipsa personalului de îngrijire este o cauză. Tot am făcut solicitări, însă nu s-a rezolvat nimic. Voi avea consiliu de administrație și vom vedea cum vor fi penalizate educatoarele”, a spus Mariana Călin.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, Vasilica Zaharia, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că a dispus un control în acest caz, iar vinovații vor fi sancționați conform statutului cadrului didactic.

„Am luat decizia de a verifica cele întâmplate la Grădinița nr. 1 din Focșani, iar în funcție de rezultate vor fi luate măsurile care se impun într-un astfel de caz. Sancțiunile, conform statutului cadrului didactic, vor merge de la mustrări verbale până la eliberarea din funcție a celor vinovați”, a precizat șeful ISJ Vrancea, Vasilica Zaharia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Pasca cu ciocolată, fără zahăr sau gluten. Rețetă perfectă și pentru vegani
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Ruinele unui vechi oraș din Filipine au ieșit la suprafață în urma secetei