Anchetă la Craiova după ce o fetiță ar fi fost dată afară de la grădiniță, de ziua ei, deoarece este un „copil problemă”

Anchetă la Craiova după ce o fetiță ar fi fost dată afară de la grădiniță, de ziua ei, deoarece este un „copil problemă
Publicat: 10/12/2019, 13:57

Bunicul fetiței de 4 ani, Ion Gavrilescu, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că fata a fost dată afară de la grădiniță de o educatoare, chiar în ziua în care se pregătea să își serbeze onomastica, pe motiv că fetița ar fi „un copil problemă”.

„Mergând nora mea cu ea la grădiniță cu pregătiri, sucuri, bombonele, prăjituri ca să servească colegii, efectiv doamna educatoare a luat-o de mânuță și le-a scos din clasă, spunând că din acel moment nu va mai putea frecventa această grădiniță pentru că nepoțica mea ar fi un copil problemă”, a declarat Ion Gavrilescu.

Potrivit acestuia, însă, fetița are de mai multe luni comportamentul schimbat după ce vine de la grădiniță, motiv pentru care familia a cerut sprijinul specialiștilor.

„În urmă cu două luni am atenționat-o pe doamna educatoare că se întâmplă ceva cu nepoțica. Vine acasă plânsă, supărată, ne-a povestit că alți colegi și-au dat pantalonii jos în fața ei și i-au arătat …., cu alții a trebuit să se bată, să se zgârie, să se certe….Lucruri care s-au întâmplat în clasă unde doamna învățătoare trebuia să fie între copii. (…) De un cinism rar întâlnit, mi-a spus că acest copil trebuie să plece din unitate pentru că ar fi un copil problemă, după dânsele. Între timp, nora mea a fost cu copilul la psihologul grădiniței care a analizat copilul și a zis că e un copil perfect sănătos, e un copil inteligent și că are energie, e sănătos. Energie pe care învățătoarea ar trebui să o canalizeze către activități”, a afirmat bunicul.

Acesta a cerut transferul copilei într-o altă grupă, dar a depus și reclamații la Inspectoratul Școlar Dolj și la prefect, însă spune că micuța nu a fost primită, marți, în noua grupă: „S-a dus nora mea la prima oră și învățătoarea de acolo a zis că nu a primit nicio dispoziție în acest sens și a trimis-o acasă cu copilul de mână”.

Reprezentanții Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj au declarat, pentru MEDIAFAX, că fetița nu a fost evaluată, ci a primit consiliere psihologică.

„Fetița nu a fost evaluată. Copilul era în curs de integrare, în consiliere. Atât și nimic mai mult. Probabil sunt acolo probleme de adaptare. Colega mea s-a dus la consiliere de grup pentru a empatiza cu copilul, de două sau trei ori. Cu copiii la nivel preșcolar nu se lucrează așa ușor. Nu te duci, îl iei de mână, ”, a declarat Alina Dascălu, directorul CJRAE Dolj.

La rândul său, Narcis Purcărescu, prefectul județului Dolj, a declarat, pentru MEDIAFAX, că grădinița fiind a statului, nu privată, „copiii nu trebuie dați afară la maniera asta, cum s-a procedat cu fetița”.

„Nu știm care e fenomenul, nu știu exact cum s-a întâmplat, de ce și cum, dar n-a fost corect tratamentul suferit de fetiță. Am vorbit la Inspectoratul Școlar și i-am rugat să rezolve situația”, a declarat Purcărescu.

În replică, directorul grădiniței a negat că fetița a fost dată afară.

„N-a fost dată afară nici de la clasa cealaltă, martori sunt părinții care au fost la ușă, și nici de la clasa cea nouă unde va fi transferată. Mama doar a venit să informeze că e bolnavă. Martoră e doamna asistentă și doamna educatoare de la clasă care, oricum, va trebui să dea fiecare în scris. (…) Doamna, mămica, a anunțat: . N-a spus nicio secundă doamna educatoare să nu intre în clasă. (…) A fost hotărârea pe care a luat-o în vestiar după câteva discuții cu alți părinți, nemulțumiți de anumite gesturi ale fetiței”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul grădiniței, Lavinia Cilibiu.

Inspectoratul Școlar Dolj a deschis o anchetă la grădiniță, iar reprezentanții instituției spun că vor fi analizate toate declarațiile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului