Anchetă la Craiova după ce o fetiță ar fi fost dată afară de la grădiniță, de ziua ei, deoarece este un „copil problemă”

Redactor:
Luiza Paraschivu
Anchetă la Craiova după ce o fetiță ar fi fost dată afară de la grădiniță, de ziua ei, deoarece este un „copil problemă”
Autoritățile din Craiova au început o anchetă după acuzații lansate de rudele unei fetițe de 4 ani. Familia copilei spune că aceasta a fost dată afară de la grădiniță chiar de ziua ei, pentru că este „un copil problemă". Reprezentanții grădiniței susțin că nu au dat afară pe nimeni.

Bunicul fetiței de 4 ani, Ion Gavrilescu, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că fata a fost dată afară de la grădiniță de o educatoare, chiar în ziua în care se pregătea să își serbeze onomastica, pe motiv că fetița ar fi „un copil problemă”.

„Mergând nora mea cu ea la grădiniță cu pregătiri, sucuri, bombonele, prăjituri ca să servească colegii, efectiv doamna educatoare a luat-o de mânuță și le-a scos din clasă, spunând că din acel moment nu va mai putea frecventa această grădiniță pentru că nepoțica mea ar fi un copil problemă”, a declarat Ion Gavrilescu.

Potrivit acestuia, însă, fetița are de mai multe luni comportamentul schimbat după ce vine de la grădiniță, motiv pentru care familia a cerut sprijinul specialiștilor.

„În urmă cu două luni am atenționat-o pe doamna educatoare că se întâmplă ceva cu nepoțica. Vine acasă plânsă, supărată, ne-a povestit că alți colegi și-au dat pantalonii jos în fața ei și i-au arătat …., cu alții a trebuit să se bată, să se zgârie, să se certe….Lucruri care s-au întâmplat în clasă unde doamna învățătoare trebuia să fie între copii. (…) De un cinism rar întâlnit, mi-a spus că acest copil trebuie să plece din unitate pentru că ar fi un copil problemă, după dânsele. Între timp, nora mea a fost cu copilul la psihologul grădiniței care a analizat copilul și a zis că e un copil perfect sănătos, e un copil inteligent și că are energie, e sănătos. Energie pe care învățătoarea ar trebui să o canalizeze către activități”, a afirmat bunicul.

Acesta a cerut transferul copilei într-o altă grupă, dar a depus și reclamații la Inspectoratul Școlar Dolj și la prefect, însă spune că micuța nu a fost primită, marți, în noua grupă: „S-a dus nora mea la prima oră și învățătoarea de acolo a zis că nu a primit nicio dispoziție în acest sens și a trimis-o acasă cu copilul de mână”.

Reprezentanții Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj au declarat, pentru MEDIAFAX, că fetița nu a fost evaluată, ci a primit consiliere psihologică.

„Fetița nu a fost evaluată. Copilul era în curs de integrare, în consiliere. Atât și nimic mai mult. Probabil sunt acolo probleme de adaptare. Colega mea s-a dus la consiliere de grup pentru a empatiza cu copilul, de două sau trei ori. Cu copiii la nivel preșcolar nu se lucrează așa ușor. Nu te duci, îl iei de mână, ”, a declarat Alina Dascălu, directorul CJRAE Dolj.

La rândul său, Narcis Purcărescu, prefectul județului Dolj, a declarat, pentru MEDIAFAX, că grădinița fiind a statului, nu privată, „copiii nu trebuie dați afară la maniera asta, cum s-a procedat cu fetița”.

„Nu știm care e fenomenul, nu știu exact cum s-a întâmplat, de ce și cum, dar n-a fost corect tratamentul suferit de fetiță. Am vorbit la Inspectoratul Școlar și i-am rugat să rezolve situația”, a declarat Purcărescu.

În replică, directorul grădiniței a negat că fetița a fost dată afară.

„N-a fost dată afară nici de la clasa cealaltă, martori sunt părinții care au fost la ușă, și nici de la clasa cea nouă unde va fi transferată. Mama doar a venit să informeze că e bolnavă. Martoră e doamna asistentă și doamna educatoare de la clasă care, oricum, va trebui să dea fiecare în scris. (…) Doamna, mămica, a anunțat: . N-a spus nicio secundă doamna educatoare să nu intre în clasă. (…) A fost hotărârea pe care a luat-o în vestiar după câteva discuții cu alți părinți, nemulțumiți de anumite gesturi ale fetiței”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul grădiniței, Lavinia Cilibiu.

Inspectoratul Școlar Dolj a deschis o anchetă la grădiniță, iar reprezentanții instituției spun că vor fi analizate toate declarațiile.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
FOTO. Adelina Pestrițu, apariție interzisă pe plajele din Egipt, în costum de baie!
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Larisa Iordache, probleme de sănătate! Infecţie la nivelul rinichilor în timpul calificării la Jocurile Olimpice...
Aplicația utilizată de autorități pentru a accesa telefoanele infractorilor a fost spartă. Motivul e cu...
Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Un deputat AUR susține că a trăit din alocația copiilor și câștiguri la loto. A...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
ULTIMA ORĂ! Nu toţi credincioșii vor putea asista la slujba de Înviere! Purtătorul de cuvânt...
Ofertele eMAG care vin la fix înainte de Paște: catalogul cu cele mai bune reduceri...
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
Informația care cutremură România: A fost găsită moartă în baie. Un final tragic...
David Beckham, plin de pătrățele la 45 de ani. Ce mănâncă și cum se antrenează
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este femeia care conduce o companie de 1 miliard de euro, cu mii de...
Inchide