Anchetă la Spitalul din Roman, după izbucnirea incendiului! Poliţia verifică şi camerele de supraveghere (FOTO)

Publicat: 02/01/2021, 11:40
Actualizat: 06/04/2021, 15:14

Un incendiu a izbucnit la Spitalul Municipal din Roman pe secția de Psihiatrie, în noapte de vineri spre sâmbătă. Patru persoane au fost intoxicate cu monoxid de carbon şi 17 pacienţi  au fost transferaţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.

————

UPDATE: Poliția a deschis o anchetă pentru distrugere din culpă, potrivut  purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț, Dimitrie Mocanu, scrie Mesagerul de Neamt. De asemenea, oamenii legii verifică inclusiv camerele de supraveghere.

Incendiu la Spitalul din Roman.

Prin apel la 112, în jurul orei 02:55, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman din strada Speranței.La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu patru autospeciale de stingere și trei ambulanțe SMURD (2 EPA și 1 TIM) și voluntari din cadrul SVSU Roman. Incendiul se manifesta într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatura din tablă cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al clădirii P+1. Etajul clădirii era inundat de fum.Până la sosirea forțelor de intervenție au fost evacuați șapte pacienți de către personalul aflat pe locul de muncă”, se arată într-un  comunicat ISU.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Pompierii au evacuat încă 10 pacienți.Doi pacienți și două cadre medicale (un medic și un infirmier) au fost transportați la CPU Roman de către ambulanțele SMURD. Acestia au suferit ușoare intoxicaţii cu monoxid de carbon.Șapte pacienți au fost transportați la Spitalul de Psihiatrie „Sf Nicolae” Roman din municipiul Roman, iar alți opt pacienți au fost mutați în saloanele de la parterul clădirii. A fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Neamț”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

În luna decembrie mai mulți pacienți au murit într-un incendiu care a izbucnit, la Spitalul Județean Neamț, în unul dintre saloane. Doi medici şi două asistente au fost răniţi în incendiu, unul dintre medici fiind transferat la un spital din Belgia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase