Anchetatori: Moartea femeii mușcate de câini, din cauza intoxicației cu alcool

Anchetatori: Moartea femeii mușcate de câini, din cauza intoxicației cu alcool
Publicat: 21/03/2014, 17:45
Actualizat: 02/02/2019, 01:27

„Constatările preliminare ale autopsiei efectuate la data de 21 martie 2014 au arătat că, sub rezerva efectuării unor teste toxicologice, moartea persoanei de sex femeiesc, cu identitate necunoscută, s-a datorat intoxicației etilice (cu alcool – n.r.) acute cu aspirat alimentar gastric; aspectul leziunilor traumatice pledează pentru producerea acestora prin mușcare cu specific canin; s-au ridicat probe de la cadavru, pentru examene complexe de laborator”, se arată într-un comunicat remis vineri de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Poliția Capitalei, în care se mai precizează că autopsia în acest caz este făcută la Institutul Naționale de Medicină Legală.

Potrivit anchetatorilor, în absența rezultatelor acestor examene de laborator – testele toxicologice -, ” nu se poate preciza, în acest moment, o legătură de cauzalitate între leziunile constatate și deces”.

În acest caz, au fost audiate mai multe persoane. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, în vederea stabilirii cu certitudine a circumstanțelor în care s-a produs decesul.

Surse apropiate anchetei au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că medicii legiști care au realizat autopsia femeii fără adopost găsită moartă într-un parc din Capitală au stabilit vineri că aceasta era în viață atunci când a fost mușcată de câinii maidanezi, dar nu s-au putut pronunța dacă aceasta a murit din cauza rănilor.

Conform surselor citate, la necropsie, legiștii au găsit pe corpul femeii aproximativ 20 de mușcături, pe față, pe brațe, pe picioare, pe piept și pe spate. Majoritatea acestor răni erau adânci și îi provocaseră victimei „hemoragii locale”.

Medicii au stabilit cu certitudine că victima era în viață atunci când a fost atacată de animale, dar, cu toate acestea, nu s-a putut concluziona că aceasta a fost omorâtă de câini, în condițiile în care femeia avea în sânge o alcoolemie de aproape patru la mie, ceea ce înseamnă că moartea ar fi putut fi provocată și de intoxicația cu alcool, au precizat sursele citate.

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a declarat că în prezent nu sunt date din care să rezulte că decesul femeii s-ar datora mușcăturilor de câine.

„Nu aș vrea să fac comentarii vizavi de noul caz, nu sunt momentan date că decesul s-ar datora mușcăturilor de câine”, a spus Tiberiu Nițu, întrebat despre ancheta în cazul femeii care a fost găsită moartă într-un parc din sectorul 2 al Capitalei.

Procurorul general al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție a mai spus că este regretabil ce s-a întâmplat, indiferent de cauza decesului.

Cadavrul femeii, care prezenta urme de mușcături de câini, a fost descoperit joi dimineață, într-un parc din sectorul 2, situat între blocurile din zona Obor. Femeia, care nu a fost încă identificată, avea aproximativ 45 – 50 de ani, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliție.

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a capturat, joi, șapte câini fără stăpân aflați în zona unde a fost găsit cadavrul ce prezenta mușcături, iar după citirea crotaliilor a rezultat că trei dintre aceștia erau microcipați de Centrul Teritorial Veterinar (CTV) Sector 2, iar alți doi erau ai Asociației „Cuțu-Cuțu”. Un alt câine era adoptat de o persoană fizică, iar cel de-al șaptelea, aparent bolnav și orb, nu figurează în nicio evidență, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții ASPA.

Potrivit sursei citate, toate documentele legate de acești câini au fost pregătite pentru a fi puse la dispoziția Poliției, pentru investigarea cazului.

Conform Legii 258/2013, pentru modificarea și completarea OUG 155-2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, abandonarea câinilor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la doi la cinci ani.

Pe de altă parte, reprezentanții ASPA au arătat că, în ultimele șase luni, autoritatea a fost solicitată de patru ori să intervină în vecinătatea zonei unde a fost găsit cadavrul.

Din septembrie 2013, ASPA lucrează cu 15 echipe pentru capturarea animalelor, primind în medie 800 de sesizari pe lună și ridicând toți câinii reclamați. ASPA a adunat de pe străzi peste 10.000 de câini fără stăpân, din care peste 6.000 au fost adoptați de persoane fizice si ONG-uri, a precizat sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna