Anchetatorii au făcut reconstituirea crimei din Mehedinți; unul dintre suspecți a recunoscut fapta

Anchetatorii au făcut reconstituirea crimei din Mehedinți; unul dintre suspecți a recunoscut fapta
Publicat: 30/05/2013, 15:13
Actualizat: 28/09/2018, 11:29

Anchetatorii au făcut, joi, reconstituirea crimei din localitatea mehedințeană Meriș, unde două persoane au fost găsite carbonizate într-o mașină incendiată, la fața locului fiind aduși cei patru suspecți reținuți miercuri noapte, unul dintre ei, un adolescent de 17 ani, recunoscând fapta la audieri

Reconstituirea crimei din localitatea Meriș a durat aproximativ o jumătate de oră, cei patru tineri reținuți în acest caz urmând să fie transportați la sediul Parchetului Curții de Apel Craiova, care a preluat dosarul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru MEDIAFAX că în noaptea de luni spre marți, când a avut loc crima, cei patru suspecți urmau să se întâlnească cu tânărul de 28 de ani, găsit carbonizat în mașină, care făcea trafic de droguri.

Suspecții ar fi cerut o cantitate de mefedronă în valoare de 2.000 de lei, iar în momentul în care s-au întâlnit cu tânărul de 28 de ani, care era însoțit de o femeie de 25 de ani din Turceni, au cumpărat droguri în valoare de doar 200 de lei.

Ulterior, între suspecți și victime ar fi izbucnit un conflict, în urma căruia atât femeia cât și bărbatul găsiți carbonizați au fost loviți cu leviere în cap, în apropierea localității Motru.

Aceleași surse au precizat că victimele nu au decedat acolo, ci au fost urcate în mașină aproape inconștiente, fiind transportate în zona lacuri din apropiere de localitatea Meriș. Aici, autoturismul a rămas blocat în terenul mlăștinos, iar când suspecții au văzut că nu reușesc să înainteze cu mașina au decis să-i dea foc, cu cele două victime în interior.

Ulterior, cei patru tineri au încercat să scape de probe, polițiștii din Mehedinți găsind la locuința unei tinere, care a fost audiată miercuri noapte, dar nu a fost reținută, prosoape pătate cu sânge și o geacă purtată de unul dintre suspecți în momentul crimei. De asemenea, într-o fântână și într-un canal din apropierea orașului Motru, au fost găsiți adidași ai suspecților și o plasă cu haine.

În timpul audierilor de miercuri noapte, unul dintre suspecți, un adolescent de 17 ani, a recunoscut crima.

În urma necropsiei, s-a stabilit că victimele au avut o moarte violentă după ce le-au fost aplicate mai multe lovituri în zona capului.

Cei patru suspecți din județul Gorj, cu vârste cuprinse între 17 ani și 22 de ani, au fost reținuți în noaptea de miercuti spre joi, pentru omor deosebit de grav și tâlhărie, în cazul celor două persoane găsite carbonizate într-o mașină incendiată în localitatea mehedințeană Meriș.

Cazul a fost preluat de procurorii de Parchetul Curții de Apel Craiova de la Parchetul Tribunalului Mehedinți.

Marți, un bărbat a sunat la 112, anunțând că la marginea localității Meriș, în zona denumită „Lacuri”, este o mașină incendiată, în care se află cadavrul carbonizat al unei persoane.

Astfel, o echipă de polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale al Poliției Mehedinți a plecat la fața locului pentru cercetări, descoperind că este vorba despre două cadavre.

Procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Mehedinți, Fănică Cercel, declara, marți seară, corespondentului MEDIAFAX că în autoturismul respectiv au fost descoperite fragmente de oase umane ce indică prezența a două cadavre.

„Din cadavre se disting coloanele vertebrale, o parte din membrele superioare și inferioare, două cranii, restul s-a făcut scrum. Sunt luate în calcul toate variantele”, spunea procurorul Cercel.

Surse din cadrul anchetei declarau că fragmentele de oase umane au fost găsite atât în interiorul autotrismului incendiat cât și în portbagaj.

Ulterior, oamenii legii au stabilit că tânărul al cărui cadavru a fost găsit carbonizat era din Filiași, județul Dolj, și avea 28 de ani, el aflându-se la volanul mașinii incendiate.

Tânărul era cunoscut în rândul polițiștilor ca făcând trafic cu substanțe etnobotanice, iar cu o seară înainte ca mașina să fie găsită incendiată și-a sunat tatăl pentru a-i spune că pleacă la Turceni, județul Gorj, unde avea întâlnire cu o tânără, mai precizau sursele citate.

De altfel, una dintre persoanele audiate de polițiști în cursul zilei de marți declara că tânărul a fost văzut ultima dată luni seară, în compania unei tinere din Turceni.

Sursele citate mai spuneau că unele fragmente de oase umane, găsite în portbagaj, ar aparține unei femei.

Totodată, anchetatorii au stabilit că mașina incendiată este înmatriculată pe numele unei firme din Bulgaria.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ