ANGAJĂRI. Cum se derulează interviul de angajare în contextul pandemiei de coronavirus/ Companiile din România pregătesc noi recrutări

ANGAJĂRI. Cum se derulează interviul de angajare în contextul pandemiei de coronavirus/ Companiile din România pregătesc noi recrutări
Publicat: 21/04/2020, 17:55

Atât candidaţii, cât şi companiile aşteaptă momentul de revenire a business-urilor şi activităţilor de zi cu zi. Numărul de candidaţi disponibili în piaţă a crescut în ultima lună şi, odată cu ei, a crescut şi numărul de aplicări pentru joburi, potrivit unui comunicat al eJobs România.

Cei mai mulţi plănuiesc, odată cu jumătatea lunii mai, şi o reluare a recrutărilor, în condiţiile în care tot pentru aceeaşi perioadă este aşteptată şi reîntoarcerea treptată a angajaţilor la birouri, dar şi o relaxare a măsurilor de distanţare socială

„În ceea ce-i priveşte pe angajatori, le-am pus la dispoziţie video interviul – un mijloc sigur, atât pentru ei, cât şi pentru candidaţi, de a organiza interviuri de angajare fără a avea contact direct. Totodată, organizăm în mod regulat webinarii cu specialişti care răspund celor mai fierbinţi subiecte ale momentului”, spune Bogdan Badea, , CEO eJobs România, potrivit comunicatului citat de stiripesurse.ro..

„Ultima lună a marcat o încetinire sau, în unele cazuri, chiar o blocare a activităţilor multor companii. Sigur că au fost şi industrii care au explodat în această perioadă şi aici mă refer la curierat, retail sau farma, care au înregistrat creşteri ale vânzărilor, însă, la nivel general, s-a resimţit un punct de recul. Cu toate acestea, primim zilnic de la clienţi semnale că revenirea se apropie şi încep să-şi pregătească terenul de pe acum. Alături de ei, depunem eforturi în aceeaşi direcţie, astfel încât să repornim împreună piaţa muncii cât mai rapid”, spune Bogdan Badea.

În acest context, eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare online de pe piaţa locală, pune la dispoziţia clienţilor Restart Ad, un anunţ gratuit în ediţie limitată, menit să vină în sprijinul companiilor care au acum nevoie să îşi extindă echipele sau care plănuiesc să facă acest lucru în perioada imediat următoare.

„Până pe 15 mai, companiile au acces nelimitat la acest anunţ care este complet gratuit. Cu alte cuvinte, pot publica oricâte joburi îşi doresc până îşi găsesc candidaţii potriviţi. Este un anunţ care se adresează atât companiilor mari, cât celor mici şi mijlocii, inclusiv startup-urilor care nu erau familiarizate cu platforma noastră”, explică Bogdan Badea.

Noul anunţ vine în completarea unei serii de măsuri lansate de la jumătatea lunii martie, care fac parte dintr-un efort mai amplu de revenire a pieţei muncii.

Pe de altă parte, pentru candidaţi şi în special pentru aceia care au rămas fără job, eJobs oferă consiliere profesională gratuită prin intermediul liniei telefonice scurte – 021.9124. Zilnic, sute de candidaţi apelează acest număr şi sunt ajutaţi să găsească o alternativă profesională, să îşi creeze CV-ul sau chiar să aplice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului