Angajatul UM Sadu prins când vindea muniție furată din unitate a fost arestat. Directorul unității și șeful serviciului pază sunt cercetați în libertate

Angajatul UM Sadu prins când vindea muniție furată din unitate a fost arestat. Directorul unității și șeful serviciului pază sunt cercetați în libertate
Publicat: 27/03/2013, 09:31
Actualizat: 27/03/2013, 12:48

Angajatul Uzinei Mecanice Sadu reținut după ce a fost prins în flagrant când vindea muniție și mercur furate din fabrică a fost arestat preventiv, în timp ce toate celelalte șapte persoane reținute în acest caz, între care directorul unității și șeful serviciului pază, sunt cercetate în libertate.

Bărbatul, Ion Băltățoiu, este acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, de nerespectarea regimului substanțelor explozive, dar și de trafic de substanțe toxice, magistrații Tribunalului Gorj emițând pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

El fusese reținut luni, după ce polițiștii au organizat un flagrant, în timpul căruia bărbatul a vândut unui ofițer sub acoperire 210 cartușe furate dintr-o secție a UM Sadu. Anterior, acesta îi mai vânduse ofițerului aproximativ 7 kilograme de cartușe, marfa furată fiind măsurată în kilograme, prețul unui kilogram de cartușe fiind de câteva sute de euro, conform unor surse judiciare.

De asemenea, bărbatul avea la vânzare trei kilograme de mercur, la prețul de 1000 de euro kilogramul, cantitatea fiind procurată tot din cadrul UM Sadu.

Băltățoiu a fost dus la Tribunalul Gorj cu propunerea de arestare preventivă alături de alți doi angajați ai uzinei, un maistru și un muncitor, pentru care instanța a dispus interdicția de a părăsi localitatea pentru 30 de zile. Interdicție de a părăsi țara sau localitatea au primit și celelalte cinci persoane reținute în acest caz, în cursul nopții de luni spre marți, printre care se află și directorul uzinei, Nicolae Dijmărescu, precum și șeful serviciului de pază și administrativ al UM Sadu, Marius Borcan, acesta fiind și președinte al PC Gorj.

Acuzațiile care li se aduc celor doi șefi ai uzinei sunt neglijență în serviciu cu consecințe deosebit de grave, complicitate la furt și complicitate la infracțiunea de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, anchetatorii susținând că aceștia au înlesnit furturile de armament prin faptul că nu au luat toate măsurile necesare pentru a evita acest lucru.

Directorul general al Uzinei Mecanice Sadu, șeful serviciului de pază al unității, precum și alți șase angajați au fost reținuți, în noaptea de luni spre marți, într-un dosar de trafic de armament. După realizarea flagrantului care a dus la deconspirarea rețelei anchetatorii s-au prezentat cu mandat de percheziție la Uzina Mecanică Sadu, muncitorii aflați luni după-amiază la muncă fiind trimiși la acasă.

De asemenea, anchetatorii au început un proces de inventariere a activelor uzinei, surse judiciare precizând că muncitorii aveau acces la milioane de cartușe produse aici anual și a căror evidență nu era ținută cu rigoare de nimeni din conducerea uzinei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Noile reguli PENTRU ȘAORMA. Decizia care se pregătește chiar acum în Europa
Cea mai periculoasă melodie pentru șoferi. Riscul este foarte mare
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul