Angela Gheorghiu, mesaj DUR pentru Gabriela Firea. NU ESTE ELEGANT să vă folosiți de talentul unei personalități

Publicat: 12/06/2018, 13:23

Soprana ANGELA GHEORGHIU a reacționat dur pe Facebook, după ce Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a organizat pe Arena Națională un eveniment pentru a celebra victoria Simonei Halep la Roland Garros și i-a oferit cheia orașului. Soprana a explicat de ce a refuzat, în 2017, titlul de cetățean de onoare: a fost DEZAMĂGITĂ să constate că edilul „continuă SĂ SE FOLOSEASCĂ de numele unor mari personalități” pentru CAPITAL DE IMAGINE.

Soprana Angela Gheorghiu s-a declarat deziluzionată de faptul că primarul Gabriela Firea continuă să se folosească de numele unor personalități și a povestit că anul trecut, a refuzat cheia și cetățenia de onoare a Capitalei, după ce a simțit că munca și imaginea sa vor fi instrumentalizate în alte scopuri.

„Sunt profund deziluzionată, stimată doamnă primar al orașului București, pentru că ați continuat să vă folosiți de numele unor mari personalități, oferindu-le cheia și cetățenia de onoare a Bucureștiului. Având o cariera mondială din anul 1990 până astăzi, sunt și eu un exemplu pentru elita și intelectualii din România ce nu se lasă instrumentalizați de dumneavoastră; da, țin să subliniez că AM REFUZAT cheia și cetățenia de onoare a orașului București în septembrie 2017 cu ocazia concertului meu, oferit de către primăria orașului București publicului din România. Am refuzat aceste onoruri și pe data de 1 decembrie 2017, cu ocazia Zilei Naționale a României. V-am trimis chiar atunci, pe 1 decembrie 2017, un e-mail cu o scuză, crezând sincer că va urma să îmi oferiți aceste distincții doar pentru ceea ce reprezint în lumea artei internaționale și nu pentru a vă putea folosi de numele meu pentru IMAGINEA POLITICĂa domniei voastre. Am simțit atunci că munca și notorietatea mea vor fi instrumentalizate de către dumneavoastră și de aceea am refuzat”, a scris Angela Gheorghiu pe Facebook.

Angela Gheorghiu a mai spus că, după incident, a aflat cum alte șase personalități au primit distincțiile chiar în ziua respectivă și i-a invitat pe politicieni să nu se mai asocieze cu succesul altor personalități românești pentru că nu este „ELEGANT”.

„Apoi am aflat că în aceeași zi de 1 decembrie ați oferit cheia și cetățenia de onoare a Bucureștiului acelor șase personalități românești, care v-au răspuns afirmativ, ca la comandă. Ce au simțit oare acele 6 personalități, care au fost invitate în aceeași zi, în dimineața zilei de 1 decembrie, pentru a fi onorate, pe fugă, în locul meu, în ciuda lungilor cariere ce le-au avut, nu știu. Mi-am dorit întotdeauna și încă îmi doresc ca aceste onoruri primite din partea țării mele să îmi fie oferite numai și numai pentru munca mea și pentru dăruirea mea întru artă, pentru cariera ce am avut-o pe întreg mapamondul de 28 de ani. Există multe metode de a onora un artist. Invit pe toți politicienii români să se poarte cuviincios și să nu se mai servească niciodată pentru interesele lor mărunte politice de marile personalități din România ce obțin mari succese și victorii! NU ESTE ELEGANTca un om politic să se servească în mod public de talentul, succesul și mai ales de munca unei personalități artistice mondiale. Țin foarte mult să vă asigur că există și oameni care țin la demnitatea și la munca lor, dând dovadă de o coloană vertebrală solidă și care sunt extremi de atenți la imaginea, asocierea și onorabilitatea muncii lor. Recomand fiecărei personalități în România ca în viitor să cumpănească foarte bine înainte de a accepta o astfel de recunoaștere”, a încheiat Angela Gheorghiu.

Iată momentul din 11 iunie 2018, de pe Arena Națională, când mii de oameni au huiduit-o pe Gabriela Firea, nemuțumiți că încearcă să profite de succesul unei mare sportive pentru a-și spori capitalul de imagine:

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât