ANRP, după perchezițiile DNA: Au avut loc la un singur birou. Activitatea nu a fost afectată

ANRP, după perchezițiile DNA: Au avut loc la un singur birou. Activitatea nu a fost afectată
Caz de corupție în cadrul Finanțelor Publice Galați. Mai mulți inspectori au fost trimiși în judecată pentru luare de mită / Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 20/12/2019, 12:35

„Activitatea A.N.R.P. se desfășoară fără niciun impediment și nu a fost afectată de perchezițiile care au avut loc la un singur birou din cadrul instituției. Mai mult decât atât, ședințele Comisiei Naționale pentru Compensarea Imobilelor (C.N.C.I.) și Comisiei speciale de retrocedare vor avea loc, potrivit programării, în data de 23 decembrie. Pe ordinea de zi a ședinței C.N.C.I. se află cca. 400 de dosare de despăgubiri care urmează a fi soluționate prin emiterea de decizii”, searată într-un comunicat transmis de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

Și activitatea de emitere a titlurilor de plată pentru persoanele care au primit decizii de compensare prin puncte se derulează normal, iar conducerea instituției a luat măsuri pentru ca cererile să poată fi depuse până în ultima zi lucrătoare a anului în curs.

„Asigurăm opinia publică, în special pe titularii dosarelor aflate în instrumentare la A.N.R.P., că activitatea decurge în condiții de legalitate și transparență, fiind pe deplin conștienți de așteptările față de instituția noastră”, mai arată sursa citată.

Precizările vin după ce, joi seară, procurorii DNA au efectuat percheziții la sediul ANRP, în cadrul unui dosar de corupție. Tot joi noapte, a fost condus la audieri un membru al conducerii ANRP, au precizat surse judiciare pentru Mediafax.