Anunțul consulului României la Barcelona despre românul care ar fi fost rănit în atentatul terorist

Redactor:
Dana Stanila
Anunțul consulului României la Barcelona despre românul care ar fi fost rănit în atentatul terorist
Mai multe pe gandul.info

„Există, neoficial, pentru că înțeleg că persoana a scris câteva rânduri. (…) Cineva a scris că un cetățean român ar fi rănit, dar spune că probabil niște fracturi și refuză să își dea datele. (…) Exact așa spune: cetățeanul se află în afara oricărui pericol. Nu a dorit să furnizeze mai multe date de identificare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, consulul România la Barcelona Manuel Pleșa.

Până la ora transmiterii acestei știri, nu există informații oficiale din partea autorităților spaniole conform cărora ar exista cetățeni români răniți în atentat. Celula de criză a MAE este în legătură cu autoritățile de la Barcelona, fiind făcute în continuare verificări.

„Până în momentul acesta, oficial, noi nu avem nimic privind naționalitatea peroanelor, în afara faptului că există un cetățean italian și unul belgian care sunt între decedați, altceva nu există. (…) Ne dau date punctuale, de regulă, pentru fiecare misiune diplomatică în parte”, a mai precizat Pleșa.

Liniile telefonice de urgență sunt însă ținute ocupate de cetățeni care apelează pentru diverse alte probleme.

„Sunt zeci, poate o sută de apeluri dar, din păcate, persoanele țin foarte mult telefonul ocupat. Nu putem să îi facem să înțeleagă poate pentru că sunt speriați. Ideea este că solicită transport de la locul unde sunt către hotel, deci nu sunt pe problematica repercursiunilor care au fost în urma acestui atentat”, a mai spus consulul.

Până în acest moment, la numărul de urgență nu au fost primite apeluri care să semnaleze faptul că cetățeni români ar fi fost surprinși în atentatul de la Barcelona.

Inchide