Aproximativ o mie de persoane au participat în Capitală la „Marșul pentru viață”

Aproximativ o mie de persoane au participat în Capitală la Marșul pentru viață
Aproximativ o mie de persoane au participat, sâmbătă, la "Marșul pentru viață", care a avut din Piața Unirii până în Parcul Tineretului din Capitală, evenimentul fiind organizat pentru a susține adopția, ca o soluție pentru ocrotirea copiilor născuți de mame aflate în dificultate.
Publicat: 22/03/2014, 19:24
Actualizat: 06/02/2019, 11:55

Participanții la marș s-au adunat, în jurul orei 14.00, în Piața Unirii, de unde au plecat spre Parcul Tineretului. În fruntea coloanei de manifestanți s-au aflat câțiva copii, care au purtat bannnerul pe care a fost scrisă tema evenimentului din acest an – „Adopția, o alegere nobilă. Marșul pentru viață 2014”.

Manifestanții au purtat, pe tot traseul marșului, sute de baloane multicolore și pancarte pe care scria „Ești mai puternică decât crezi”, „Adopția înseamnă dragoste”, Pro adopție”, „Pro viață”, Pro familie”, „Pro decență”, „Pro tradiție”.

„Marșul pentru viață” a fost organizat cu scopul de a susține adopțiile, de a sprijini copiii abandonați, familiile aflate în dificultate, care sunt nevoite să își dea copiii în adopție, dar și familiile care iau în adopție un copil, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandra Nadane, președintele asociației „Studenți pentru viață”, organizatorul evenimentului din Capitală.

Ea a precizat că evenimentul a fost organizat și pentru a atrage atenția că în România nu există o cultură a adopției, iar un copilul adoptat, dar și familiile care adoptă sunt privite sceptic.

Organizatorii evenimentului susțin că adopția este o soluție firească pentru ocrotirea copiilor născuți de mame aflate în dificultate, ale căror familii nu își pot asuma responsabilitatea creșterii unui copil.

„Familia care adoptă este văzută ca nefirească. Mama sau părinții care își lasă copilul să fie adoptat sunt considerați nedemni de numele de părinți. Aceste calificări nu sunt corecte și ele îngreunează mult încredințarea spre adopție, adopția și integrarea copilului adoptat”, sunt de părere organizatorii marșului.

Aceștia susțin că dacă în centrul atenției se pune interesul copilului, totul se schimbă, iar părinții naturali nu trebuie disprețuiți pentru că au ales, adesea cu multă durere sufletească, să încredințeze altcuiva creșterea și educația copilului lor.

„Un copil adoptat este un copil binecuvântat, la a cărui viață au contribuit două rânduri de părinți. Părinții adoptivi sunt de admirat pentru dragostea lor. Părinți naturali trebuie sprijiniți în luarea unei decizii deplin responsabile, care să aibă în vedere interesul copilului din toate punctele de vedere”, au mai spus reprezentanții organizației.

Aceștia au subliniat că legea românească a adopției nu prevede soluții pentru unele situații des întâlnite, susținând că ar fi necesată, de exemplu, legiferarea începerii demersului de încredințare spre adopție încă din perioada sarcinii.

„Astfel se va reduce abandonul, mortalitatea infantilă și va crește numărul de adopții. România poate și trebuie să construiască viitorul celor mai vulnerabili copii ai săi prin politici adaptate realității și testate pe plan internațional”, au mai spus reprezentanții organizației.

Marșul a fost organizat, susțin aceștia, tocmai pentru a pune aceste gânduri în inimile românilor și pentru a transmite că România are nevoie de o cultură a adopției, care înseamnă de fapt o cultură a vieții.

În Parcul Tineretului, unde participanții la marș au ajuns în jurul orei 16.00, a avut loc în continuaera evenimentului, un concert de susținere la care au participat Vlad Miriță, Alexandra Ușurelu, Bogdan Vlădău, actrița Ioana Picoș și Anthony Icuagu, Vlad Stoia, Beatrice Vlădan, de la Vocea României.

„Marșul pentru viață”, manifestare ajunsă la a patra ediție, este dedicată protejării copiilor și sprijinirii familiei. În acest an, tema evenimentului a fost „Adopția, o alegere nobilă”, pentru a atrage atenția că este nevoie de o cultură a adopției care să pună în centru interesul copilului, să valorizeze adopția și să nu culpabilizeze părinții naturali.

Evenimentul a fost organizat și în alte orașe din țară, printre care Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Constanța, Ploiești, Oradea, Arad, Deva, Bistrița, Alba-Iulia, Piatra Neamț, Baia Mare și Bacău.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...