ATENTAT CU KALAȘNIKOV. Anchetatorii au făcut portretul robot al unuia dintre atacatori

ATENTAT CU KALAȘNIKOV. Anchetatorii au făcut portretul robot al unuia dintre atacatori
Publicat: 29/11/2012, 13:16
Actualizat: 06/07/2016, 12:57

Anchetatorii investighează în continuare atacul cu arme automate care a avut loc luni seara, în jurul orei 18.00, în cartierul Vitan din București. Pe baza declarațiilor martorilor, a fost realizat portretul robot al unuia dintre atacatori.

Procurorii și criminaliștii au expertizat autoturismul în care a fost împușcat tânărul de 26 de ani, care acum se află în stare stabilă la spitalul Floreasca. De asemenea, au fost stabilite detaliile balistice, traseele gloanțelor, amprentele și urmele de ADN găsite la fața locului.

Bărbatul care apare în portretul robot are vârsta de 30-40 de ani, înălțime medie și constituție normală. El a fugit de la fața locului cu un autoturism negru, posibil Audi A4 sau A6, cu numere de Bulgaria.

Cu toate că a fost atacat cu un pistol mitralieră de calibru 7,62 milimetri și un pistol Makarov de calibru 9 milimetri, Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani a scăpat cu viață, deși a fost rănit o dată la cap și de alte patru ori la nivelul bustului.

Bărbatul a fost conștient tot timpul și a putut fi audiat la spital, însă declarația acestuia nu i-a ajutat pe polițiști și procurori.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, tânărul a spus că nu își explică de ce ar vrea cineva să-l omoare și nici nu îi cunoaște pe cei care au tras asupra lui.

Polițiștii au trimis la laborator cele două arme de foc, unde au fost prelevate de specialiști urme biologice lăsate de cei doi suspecți, pentru a se stabili ADN-un suspecților. Rezultatele vor fi comparate cu datele existente deja în baza de date, pentru a se stabili dacă persoane care au același ADN au mai fost implicate în fapte penale, ceea ce ar duce, implicit, la identificarea celor doi trăgători.

În plus, gloanțele și tuburile de cartuș sunt expertizate balistic, pentru a se verifica dacă au fost trase cu armele găsite la fața locului și, de asemenea, pentru a vedea dacă armele în cauză au fost folosite la alte asemenea fapte.

În anchetă a fost implicat și Serviciul Român de Informații (SRI), care deține aparatură performantă ce nu există și în dotarea Poliției.

Reprezentanții Spitalului Floreasca din Capitală, unde este internat tânărul împușcat, spun că starea acestuia este stabilă, fiind internat în continuare la Secția de terapie intensivă. Aceleași surse au declarat pentru MEDIAFAX că deocamdată nu se pune problema unei noi intervenții chirurgicale, după ce tânărul a fost operat luni noapte, el fiind adus la spital cu răni grave la abdomen și la membre, dar și cu răni mai ușoare la nivelul capului.

Polițiștii și procurorii care investighează atacul armat produs, luni seară, în cartierul Vitan din București au stabilit că agresorii au tras peste zece gloanțe asupra victimei, mai întâi în rafale, iar apoi foc cu foc, susțin surse judiciare.

Conform surselor citate, incidentul a fost văzut de mai multe persoane, însă cea mai completă declarație aparține persoanei care a sunat prima la numărul de urgență 112 și care a anunțat autoritățile că un om a fost împușcat, precizând locul în care s-a produs incidentul.

Martorii au afirmat că, în momentul atacului, victima se afla în mașină.

Potrivit martorilor, la un moment dat, lângă mașina bărbatului a oprit un autoturism de lux de culoare gri, care avea numere de Bulgaria. Din mașină au coborât doi bărbați îmbrăcați în negru, care au început să tragă.

Agresorii ar fi tras mai întâi o rafală, după care asupra victimei s-a tras foc cu foc, de câteva ori. Cele două persoane înarmate s-au urcat apoi în autoturism și au fugit, au precizat sursele citate.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!