„Atenție ursuleți! Nu faceți ca el, că așa pățiți!” Ministrul Mediului cere anchetă după ce cadavrul unui urs împușcat a fost batjocorit/ „Eu când tai porcul torn țuică” VIDEO

Redactor:
Firuta Flutur
Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, anunță demararea unei anchete la Agenția Județeană de Protecția Mediului Buzău și la Garda de Mediu, după ce în spațiul public au apărut imagini în care cadavrul unui urs, împușcat în comuna Colți, este batjocorit, fiind stropit cu bere.

„Este inadmisibil!!! La prima ora a dimineții, o echipă de comisari de la Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu va fi la Buzău. Vom cere inclusiv intervenția organelor de cercetare penală!”, a scris, pe Facebook, ministrul Mediului.

Grațiela Gavrilescu anunță și că inspectorii Corpului de Control al ministrului vor verifica modul în care cei din Agenția Județeană de Protecția Mediului Buzău și la Garda județeană de Mediu și-au îndeplinit atribuțiile.

„Le garantez vinovaților că vor plăti scump!”, a conchis Grațiela Gavrilescu.

Primarul comunei Colți din județul Buzău, Pavel Rădulescu, a anunțat, pe Facebook, că a reușit împușcarea ursului care, potrivit edilului, teroriza localitățile din zonă de ani buni.

 

Pavel Rădulescu a postat și fotografii, tot pe contul său de Facebook, de la prinderea și împușcarea animalului, dar și un filmuleț în care primarul și alți bărbați apar bucuroși că au reușit să ucidă animalul și se pozează cu el. „Aici e Moș Martin, care ne-a făcut o groză de …o groază de ..că nici nu mai am cuvinte. ..Cât a stricat aici la noi, am nopți nedormite din cauza ta, frumosule”, s-a înregistrat primarul spunând.

Ulterior, în spațiul public au apărut și alte imagini, în care cadavrul ursului este târât pe pământ cu sfori și în care primarul din localitatea Colți toarnă bere peste el.

Pavel Petrișor Rădulescu, primarul comunei Colți, din județul Buzău, a declarat că a turnat bere pe cadavrul ursului, pentru că așa face și acasă, când taie porcul.

„Eu am turnat berea. Și eu când tai porcul acasă torn un pic de țuică. Eu am pus mai presus de orice viața omului. Nu eu am tras. Nu am ochit. Acest urs avea un traseu bine stabilit. Mergea de la Pănătău la Colți. Era un urs foarte deștept, întrucât ursul, dacă a mâncat într-o seară din gospodărie, a doua seară se întoarce tot acolo. El era mai isteț. Vânătorii îl așteptau într-o parte și el mergea în cealaltă. S-a jucat cu mințile noastre”, a declarat Rădulescu.

Primarul a mai spus că de la începutul anului, în comună, șapte ovine, trei miei și cinci porci au fost ucise de ursul ucis, care venea zilnic în comună.

La începutul lunii aprilie, Prefecura Buzău a anunțat că Ministerul Mediului și-a dat acordul pentru recoltarea ursului care a ucis câteva zeci de animale din mai multe gospodării situate îndeosebi pe raza comunelor Colți și Pănătău.

De asemenea, în urma proceselor verbale întocmite anterior, se vor stabili și despăgubirile ce vor fi acordate sătenilor ale căror gospodării au fost vizate de atacurile ursului.

 

 

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
O îndrăgită artistă româncă, bolnavă de Covid, face un apel disperat. De ce are nevoie...
Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile publice din Bucureşti. Ce amenzi riscă oamenii şi ce...
Michael Horodniceanu, inginerul român care a revoluționat transportul public la New York. Va lucra gratis...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
Astrologul britanic care a prezis pandemia, face o noua dezvaluire! Ce se va intampla cu...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
BOMBĂ! Nicușor Dan și-a dat DEMISIA. Ce se întâmplă cu alesul bucureștenilor
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide