Atenționare MAE pentru românii care vor călători în Germania, Franța, Belgia și Spania

Atenționare MAE pentru românii care vor călători în Germania, Franța, Belgia și Spania
Publicat: 28/12/2014, 14:30

Cetățenii români sunt atenționați asupra faptului că furtunile de zăpadă din sud-vestul Germaniei au provocat blocaje de circulație, iar în landul Nordrhein-Westfalen, cu precădere în Köln, Düsseldorf și Dortmund, au fost înregistrate accidente de circulație.

Totodată, se recomandă atenție sporită pe autostrăzile aflate la 400-500 metru înălțime.

MAE anunță că, în cursul zilei de duminică, se înregistrează căderi de zăpadă în sudul și centrul Germaniei, în sudul, vestul și nord-vestul țării există posibilitatea de polei, iar în nord și est vremea va rămâne însorită și uscată.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care doresc să tranziteze Germania să se informeze, în prealabil, pe site-urile de specialitate pentru detalii suplimentare (Wetter – Wettervorhersage& Wetterbericht für Deutschland – wetter.de).

În ceea ce privește Franța, MAE îi informează pe cetățenii români care se află sau intenționează să se deplaseze pe teritoriul acestei țări cu privire la atenționarea emisă de către autoritățile franceze de cod portocaliu de ninsoare pentru 19 județe din estul Franței (Ain, Aisne, Ardennes, Côte-d’Or, Doubs, Isère, Jura, Haute-Marne, Haute-Saône, Marne, Meurthe-et-Moselle, Meuse, Moselle, Nord, Bas-Rhin, Savoie, Haute-Savoie, Territoire de Belfort, Vosges).

Astfel, pe numeroase autostrăzi și drumuri naționale din acest stat sunt înregistrate blocaje, existând riscul de înzăpezire sau de accidente.

Cetățenii români care intenționează să călătorească în această zonă sunt sfătuiți să își amâne voaiajul sau cei care se află deja pe teritoriul Franței sunt sfătuiți să înnopteze la cele mai apropiate hoteluri sau la centrele de cazare organizate de autorități, care se află în următoarele localități: Albertville, Bourg Saint-Maurice, La Bâthie, La Léchère, Aime, Moûtiers, Macôt La Plagne, Bellentre, Chambéry, Aix-les-Bains, Saint-Jean de Maurienne, Saint-Rémy de Maurienne.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care doresc să tranziteze Franța să se informeze la numărul de telefon verde pus la dispozitie de Prefectura din Savoie (08 11 00 06 73) sau să verifice starea vremii și a drumurilor pe site-ul http://vigilance.meteofrance.com/.

Ninsorile abundente au afectat traficul feroviar dintre Belgia și Țările de Jos, precum și transportul public din Belgia, informează MAE.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe anunță că Direcția Generală de Protecție Civilă și Urgențe din cadrul Ministerului de Interne al Spaniei a emis o avertizare de cod portocaliu de ninsoare pentru Provincia Lleida, de vânt puternic pentru provinciile Huesca, Lleida, Girona, Tarragona, Castellon și pentru provinciile din Insulele Baleare, Girona, Asturias, Cantabria, Gipuzkoa și Bizkaia.

Autoritățile spaniole recomandă conducătorilor auto să-și echipeze autoturismele corespunzător pentru sezonul rece, să manifeste prudență în trafic și să consulte cu regularitate informațiile postate de Direcția Generală pentru Trafic, pe site-ul www.dgt.es.

Pentru Slovenia a fost emisă o atenționare de călătorie de ninsori și vânt puternic emisă de către Agenția de Mediu, valabilă începând cu noaptea de 27 decembrie până luni, 29 decembrie.

Vântul atingea, duminică, viteza de 100 km/h în regiunea de vest a Sloveniei, spre frontiera cu Italia, precum și în regiunea de nord, spre frontiera cu Ungaria și Austria. Ninsorile se vor intensifica pe timpul nopții, iar ploile vor fi abundente în regiunea de coastă a Mării Adriatice. Autoritățile avertizează și asupra pericolului formării de polei din cauza temperaturilor foarte scăzute, existând posibilitatea ca circulația pe autostrăzile și drumurile naționale și județene să fie îngreunată. Din cauza vizibilității reduse pot fi înregistrate numeroase blocaje în trafic.

Conform informărilor Agenției de Mediu slovene, ninsorile se vor reduce în intensitate luni, dar va persista vântul puternic și se vor înregistra temperaturi foarte scăzute. Totodată, există pericolul producerii de avalanșe în munți.

MAE îi sfătuiește pe românii care călătoresc în Slovenia să conducă prudent și să respecte semnele și avertizările de trafic, să echipeze corespunzător autovehiculele pentru trafic pe timp de iarnă și, cu precădere, în cursul nopții, să se asigure că au provizii suficiente de combustibil și alimente. De asemenea, există posibilitatea impunerii unor restricții suplimentare ale traficul rutier, cu precădere pentru camioane, pe toate autostrăzile din Slovenia.

Informații privind situația traficului rutier în Slovenia pot fi obținute 24h/24 de la Centrul de informare asupra traficului rutier http://www.promet.si, precum și la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) și 00 386 151 88 518 (internațional), precizează MAE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA:...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie