Au instalație TERMICĂ funcțională, dar GEAMURILE de lemn NU SE ÎNCHID. Elevii unui COLEGIU din Focșani TREMURĂ de frig, iar primăria susține că a alocat deja bani școlii, pentru reamenajare

Publicat: 05/12/2018, 17:46

Elevii unui colegiu dinFocșanitremură de frig în clase, deși instalația termică a clădirii funcționează la capacitate maximă. De vină sunt geamurile de lemn care nu se mai închid și astfel se pierde căldura produsă de centrala termică.

Conducerea școlii spune că factura pentru încălzire este uriașă și așteaptă bani de la Primărie pentru a schimba geamurile, în timp ce reprezentanții municipalității anunță că au alocat încă de la începutul anului fonduri pentru reabilitarea clădirii.

Toți cei 900 de elevi ai Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” din municipiul Focșani vin la ore îmbrăcați ca pentru pârtia de ski, cu căciuli, fulare și mănuși. În ultimele zile, ei au postat mai multe mesaje pe Facebook prin care ironizează conducerea școlii și administrația locală pentru situația în care au ajuns.

„Mulțumim Colegiului Național Al. I. Cuza și administrației acestuia pentru una din cele mai mari realizări din istoria omenirii aceasta fiind descoperirea kelvin-ului negativ pe care îl trăim în fiecare dimineață când venim la liceu pe pielea noastră. Sincere mulțumiri și țineți-o tot așa!”, au scris elevii pe rețeaua de socializare.

Deoarece căldura se risipește, în interiorul clădirii nu sunt mai mult de 15 grade Celsius. Clădirea, care este monument de patrimoniu, a fost renovată în anul 2000, atunci când a fost schimbată și tâmplăria ferestrelelor. La puțin timp după finalizarea lucrării au apărut problemele, iar geamurile de lemn s-au curbat și nu au mai putut fi închise.

Conducerea școlii a încercat să găsească soluții și a pus bandă izolatoare peste crăpături. De asemenea, în clase au fost aduse calorifere electrice, dar temperaturile nu au crescut foarte mult, în interior fiind în jur de 15 grade Celsius.

Ca urmare, reprezentanții școlii așteaptă ajutor de la PrimăriaFocșani.

„La noi în liceu s-a făcut o reparație capitală acum aproape 20 de ani. În anii 1999, 2000, s-a schimbat tâmplăria, s-a schimbat acoperișul, s-a consolidat clădirea. Materialele folosite atunci au fost de o rezistență foarte mică în timp. Din 2017 când am vernit eu ca director, chiar în ianuarie a fost o iarnă grea și primul lucru pe care l-am făcut a fost să fac fotografii cu geamul de pe hol unde intrase zăpada în școală. Am mers cu ele la Primărie, am discutat cu domnul primar, cu domnul viceprimar. Prin Consiliul Local ne -au alocat o sumă prin care să putem face un proiect pentru schimbarea tâmplăriei. Prin urmare, noi acum suntem în stadiul de proiectare, anul acesta terminăm proiectul pentru schimbarea tâmplăriei și reparațiile la acoperișul corpului A. Noi avem bani doar pentru proiectare, umează apoi în baza elementelor stabilite în acel proiect să se stabilească și suma pentru construcție. Până se vor schimba geamurile va trebui să găsim o soluție de avarie, să punem bandă izolatoare pentru a putea proteja… acum trebuie să mai cerem niște bani de la Primărie pentru această investiție. Nu știu dacă ne vor da această sumă pentru că noi suntem acum în derularea unui alt proiect. Deci va trebui să găsim o altă soluție, să găsim niște sponsori sau o altă formă prin care să putem achiziționa acele benzi izolatoare pentru a pune în unele clase unde este foarte frig”, a spus directorul Colegiului Național Al.I.Cuza, Daniela Sîrghie.

Reprezentanții PrimărieiFocșanispun că școala a primit încă de la începutul anului fonduri pentru refacerea tâmplăriei interioare și exterioare. Este vorba despre suma de 83.000 de lei pe care școala putea să o investească în schimbarea geamurilor, spun cei de la Primărie.

„Unitatea școlară în cauză a primit la începutul anului o sumă pe care să o folosească pentru proiectul reamenajării clădirii, undeva în jurul valorii de 83.000 de lei. Ei dispun de această sumă după cum consideră dumnealor. Depinde exact de dumnealor cât de repede reușesc să aducă aceste documentații de proiectare și să deruleze următoarele etape ale achiziției”, a declarat presei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Focșani, Mădălina Șerbănuț.

Problema de la colegiul focșănean este cu atât mai gravă cu cât aproximativ două treimi din bugetul instituției este folosit pentru acoperirea costurilor cu încălzirea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația