Au pus la cale o adevărată plantație de canabis. După ce au intrat polițiștii în ascunzătoare, i-au acuzat de încă o infracțiune

Au pus la cale o adevărată plantație de canabis. După ce au intrat polițiștii în ascunzătoare, i-au acuzat de încă o infracțiune
Publicat: 05/11/2014, 17:28
Actualizat: 07/11/2014, 09:40

Gruparea infracțională a fost neutralizată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Brasov și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov.

Cei cinci, acuzați de trafic illicit de droguri de risc, vindeau cabanis în Brașov și Codlea, cu 40-60 de lei gramul, cumpărătorii fiind, potrivit anchetatorilor, persoane tinere, o parte a lor posibil minore.

Unul dintre suspecți a fost prins marți, în Coldea, în timp ce vindea canabis.

Tot marți au fost făcute patru percheziții domiciliare, în urma cărora suspecții au fost duși la audieri și, ulterior, reținuți.

Potrivit DIICOT, trei dintre tineri s-au specializat în cultivarea plantei de canabis, obținând cantități de droguri de calitate din ce în ce mai bună și folosind instalații artizanale pentru funcționarea cărora săvârșeau și infracțiunea de furt de energie electrică. Ei vindeau droguri atât personal, cât și prin ceilalți doi reținuți în acest caz, care erau intermediari și aveau rolul de a duce drogurile „în stradă”.

La locuințele a trei dintre inculpați au fost descoperite culturi de canabis. Astfel, în locuința unuia dintre ei, situată în comuna Vulcan, au fost descoperite și ridicate cinci borcane de capacitate medie, care conțin muguri (inflorescențe) de plante cu aspect și miros specifice canabisului. „În beciul imobilului s-a descoperit o zonă special amenajată pentru cultivarea și întreținerea plantelor de cannabis, fiind prevăzută cu ventilatoare, radiatoare și iluminare artificială. Pe pardoseala beciului au fost descoperite 64 de ghivece, fiecare conținând câte 1-5 plante, în total fiind ridicate 83 de plante cu rădăcini”, mai precizează anchetatorii.

Întreaga instalație utilizată la plantația de canabis era conectată clandestin la panoul de furnizare a curentului electric prin intermediul a două cabluri, susține DIICOT.

În casa unui alt inculpat, din Codlea, au fost găsite aproximativ 118 de grame de fragmente vegetale cu aspect și miros specific canabisului, 85 de plante în diferite stadii de dezvoltare cu aspect și miros specific canabisului, două țigarete tip joint, confecționate artizanal cu conținut vegetal, deținute în vederea comercializării, precum și un cântar electronic de culoare argintie.

„Cantitatea de fragmente vegetale cu aspect și miros specifice cannabisului era ambalată în pungi de plastic transparent autosigilante, porționată pe 1, 2, 20 și respectiv 30 grame. De asemenea, instalația artizanală utilizată pentru cultura de cannabis (…) era conectată în mod ilegal la branșamentul electric”, mai spun anchetatorii.

Cei cinci inculpați au fost prezentați Tribunalului Brașov, miercuri, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata