Autoritățile sucevene au cerut deschiderea sensului giratoriu în jurul „Zidului Morții” de pe DN 17

Autoritățile sucevene au cerut deschiderea sensului giratoriu în jurul Zidului Morții de pe DN 17
Șeful Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, și prefectul Florin Sinescu au cerut, marți, companiei care execută lucrările la șoseaua de centură a municipiului Suceava să deschidă traficul prin sensul giratoriu de pe DN 17, din jurul pilonului ce susține un pod al șoselei de centură.
Publicat: 14/01/2014, 17:01

Șeful Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, și prefectul Florin Sinescu au cerut, marți, companiei care execută lucrările la șoseaua de centură a municipiului Suceava să deschidă traficul prin sensul giratoriu de pe DN 17, din jurul pilonului ce susține un pod al șoselei de centură.

Potrivit unui comunicat comun al CJ Suceava și Prefecturii, autoritățile sucevene au discutat cu firma constructoare SCCF SA Iași și cu reprezentanți ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași despre fluidizarea și creșterea siguranței traficului pe DN 17, în zona intersecției cu șoseaua de centură a municipiului Suceava.

Conform sursei citate, în urma discuțiilor s-a stabilit ca prioritate deschiderea traficului normal prin sensul giratoriu din jurul pilonului supranumit „Zidul Morții” după accidentele mortale produse în zonă în ultima perioadă.

Astfel, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași va construi două insule cu parapeți din beton, care vor separa cele două sensuri de mers pe DN 17, spre Gura Humorului, respectiv municipiul Suceava.

Totodată, semnalizarea rutieră va fi refăcută pentru noile condiții de trafic, urmând să fie montate indicatoare verticale și orizontale care semnalizează circulația într-un sens giratoriu, păstrându-se limitarea de viteză în cascadă de la 70 kilometri la oră, 50 și 30, specifică unui șantier în lucru.

Suplimentar, autoritățile sucevene au solicitat Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași instalarea unui indicator rutier de tip consolă, transversal față de axul drumului, la o distanță de circa 250 de metri de sensul giratoriu pe direcția Gura Humorului – Suceava, care va furniza informații rutiere șoferilor.

„Nu în ultimul rând, având în vedere faptul că majoritatea șoferilor s-au obișnuit cu soluția existentă în acest moment, zona va fi monitorizată de agenți ai Serviciului Poliției Rutiere, de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, care vor dirija și supraveghea circulația în zonă mai ales în condiții de vizibilitate redusă”, se mai arată în comunicat.

Aproximativ cinci sute de persoane au participat, vineri seară, la un marș pe DN 17 până la pilonul care susține un pod al șoselei ocolitoare a Sucevei, supranumit „Zidul Morții”, pentru a atenționa autoritățile să adopte măsuri pentru evitarea producerii de noi accidente mortale.

Acțiunea s-a desfășurat la o săptămână de la accidentul în care un tânăr de 21 de ani din comuna suceveană Todirești a murit după ce a intrat cu mașina în pilonul unui pod de pe șoseaua de centură a municipiului Suceava, polițiștii stabilind că acesta nu a adaptat viteza la condițiile de ceață densă și mâzgă de pe carosabil.

În noiembrie 2012, un camion încărcat cu lemne a intrat, tot în condiții de ceață densă, în același pilon, iar cele trei persoane aflate în cabină, între care un copil, și-au pierdut viața.

Șoseaua de centură a Sucevei, în lungime de 12,43 kilometri, este în construcție din 2008 și ar fi trebuit finalizată în vara anului 2012. Termenul de finalizare a lucrărilor a fost depășit din cauza lipsei finanțării sau a expropierilor.

În zona în care au avut loc accidentele a fost realizat un nod rutier cu un sens giratoriu pe sub șoseaua de centură, care subtraversează, practic, drumul național pe două viaducte unite prin pilonul construit în mijlocul DN17. Sub centură, în jurul pilonului ar urma să se circule în sens giratoriu, iar acum șoferii sunt nevoiți să ocolească pilonul uriaș printr-o singură parte, printr-o curbă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu