Autorul masacrului de la Perla, soldat cu 2 morți și 8 răniți: „Sunt vinovat. Sunt într-o altă lume, în care încerc să-mi duc zilele și de unde o să ies într-o zi și o să fiu reintegrat”

Autorul masacrului de la Perla, soldat cu 2 morți și 8 răniți: Sunt vinovat. Sunt într-o altă lume, în care încerc să-mi duc zilele și de unde o să ies într-o zi și o să fiu reintegrat
Publicat: 03/09/2012, 15:37
Actualizat: 11/02/2019, 14:52

Gheorghe Vlădan, bărbatul judecat pentru masacrul de la Perla din martie, a declarat, luni, în fața instanței, că își regretă faptele și că, după ispășirea pedepsei pe care ar urma să o primească, va încerca să se revanșeze față de victimele sale

Vlădan a fost adus în fața judecătorilor Tribunalului București pentru verificarea legalității mandatului său de arestare preventivă.

Cu această ocazie, au fost audiați mai mulți martori, atât din rândul celor răniți, cât și apropiați ai celor două femei ucise, Felicia Vlădan, soția atacatorului, și casiera Mariana Bendre.

În timpul procesului, un prieten al familiei Bendre, care a venit în calitate de martor, a povestit cât l-a costat pe soțul casierei ucise moartea nevestei sale. Martorul Vasile Geantă a spus că, din ziua în care trupul casierei ucise a fost ridicat de la INML și până sâmbăta trecută, când i-a făcut parastasul de șase luni, Cornel Bendre a cheltuit sume importante de bani. Martorul a explicat că, la INML, văduvut casierei a achitat 400 de lei, coșciugul și crucea din lemn au costat, în total 2.800 de lei, preoții au fost plătiți cu 550 de lei, clopotarul – cu 50 de lei, femeia care a îngrijit cadavrul a fost remunerată cu 200 de lei, masa la restaurant de după înmormântare a costat 3.600 de lei, crucea de marmură montată ulterior a costat 2.000 de lei, în timp ce, pentru ultimul parstas, cel de sâmbătă, la care au fost invitate 32 de persoane, a trebuit să scoată din buzunar 2.500 de lei.

La finalul audierilor de martori, Vlădan a ținut să ia cuvântul și a mărturisit, în fața instanței, că își regretă faptele și a cerut să fie condamnat. „Nu sunt aici să cer clemență. Vreau să-mi exprim părerea de rău față de victime și față de familia mea”, a spus Gheorghe Vlădan.

Vlădam a mai afirmat că a văzut imaginile surprinse de camerele de luat vederi din coaforul de la Perla și nu înțelege ce l-a apucat atunci când a scos arma și a început să tragă. „Când văd imaginile, nu găsesc un răspuns pentru ce s-a întâmplat. La început, i-am spus soției mele: «Bine draga mea, plec». Apoi, văd cum o doamnă mă conduce afară, de mână. Nu înțeleg ce mi s-a întâmplat ulterior”, a spus Vlădan.

Inculpatul a adăugat că, indiferent ar spune, cuvintele nu sunt de ajuns și își dorește să poată face ceva concret pentru victimele lui. „Sunt vinovat. Sunt într-o altă lume, în care încerc să-mi duc zilele și de unde o să ies într-o zi și o să fiu reintegrat în societate. Tot atunci, o să mă revanșez față de victimele mele”, a declarat Gheorghe Vlădan.

La 5 martie, Gheorghe Vlădan a deschis focul în incinta unui coafor de la Perla unde lucra soția lui, care voia să divorțeze de el. Aceasta și casiera coaforului au fost ucise, iar șase persoane au fost rănite.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Halep a RENUNȚAT. Anunțul dureros făcut de marea sportivă: Va fi greu acum
JOI Exclusiv: Horațiu Mălăele, formă fizică de inviat. Cum a fost surprins celebrul actor
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Proteinele din sânge ar putea prezice cancerul cu 7 ani înainte de diagnostic
×