Avocatul lui Becali: Cred sincer că instanța nu va aplica un spor de pedeapsă clientului meu

Avocatul lui Becali: Cred sincer că instanța nu va aplica un spor de pedeapsă clientului meu
Publicat: 27/06/2013, 14:07
Actualizat: 13/02/2019, 12:05

Vlad a mai spus că va arăta instanței de ce nu poate să-i aplice clientului său spor de pedeapsă odată cu contopirea celor trei condamnări definitive în dosarele sechestrării de persoane, schimbului de terenuri și „Valiza”.

Avocatul a arătat că instanța nu are fundament legal pentru care să-i aplice lui Becali un spor de pedeapsă, chiar dacă acesta are trei condamnări, argumentul invocat de Vlad fiind acela că judecătorii din dosarul sechestrării au coborât pedeapsa cu mult sub minimum prevăzut de lege.

În acest context, Bogdan Vlad a arătat limitele de pedeapsă erau între șapte și 15 ani de închisoare, iar judecătorii l-au condamnat pe Becali la trei ani cu suspendare.

Astfel, avocatul a arătat că nu crede că Becali va primi un spor de pedeapsă odată cu contopirea celor trei condamnări, în condițiile în care acesta, în cazul celei mai grave dintre infracțiuni din cele trei dosare, a fost condamnat la o pedeapsă cu suspendare.

Instanța dezbate joi, începând cu ora 13:00, cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali.

În 19 iunie, Tribunalul București a amânat pentru 27 iunie judecarea cererii de contopire a pedepselor lui Becali și a stabilit că la dosar trebuie atașate fișa de cazier judiciar a finanțatorului Stelei și copii după minutele instanțelor care l-au condamnat. Instanța a mai decis ca, tot până la termenul din 27 iunie, să fie atașate și dosarele de executare în baza cărora au fost emise mandatele de executare a pedepeselor.

După termenul din 19 iunie, Becali a comentat în direcția apărătorilor săi, nemulțumit de amânarea judecării cauzei. „Hai să ne plimbăm cu mașina”, a spus el, cu referire la drumurile pe ruta închisoare-instanță și la timpul pierdut până la pronunțare.

Ulterior, finanțatorul Stelei le-a cerut vărului Virgil Becali și fostului fotbalist Ionuț Luțu, în prezent angajat al său, să îi angajeze avocați care să știe ce acte îi trebuie la dosar.

În 21 iunie, reprezentanții avocatului Bogdan Vlad au anunțat că acesta și Pavel Abraham îl vor apăra pe Gigi Becali în procesele legate de întreruperea executării pedepsei și de contopire a pedepselor, după ce finanțatorul Stelei a renunțat la serviciile lui Bogdan Bărbuceanu și ale Mihaelei Olaru.

La termenul de 19 iunie al cererii de contopire a pedepselor, Gigi Becali a fost reprezentat în instanță de trei avocați, doi dintre aceștia fiind Bogdan Vlad și Bogdan Bărbuceanu.

În aceeași zi, Tribunalul București a respins cererea lui Becali de întrerupere pentru trei luni a pedepsei din dosarul schimbului de terenuri cu MApN, decizia putând fi atacată la Curtea de Apel București.

Ulterior, finanțatorul Stelei București nu a obținut permisiunea să părăsească pentru o zi Penitenciarul Jilava, pentru a-și serba ziua de naștere, marți, 25 iunie, împreună cu familia, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanța supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Aceștia au fost încarcerați în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferați la Penitenciarul Jilava.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanței supreme fiind definitivă.

Instanța nu a făcut reindivualizarea și contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel că avocații acestuia au cerut, la Tribunalul București, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta.

Gigi Becali și-a pierdut mandatul de deputat în urma condamnării sale definitive. Camera Deputaților a aprobat în 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

În 11 februarie, Becali a fost condamnat definitiv, tot de instanța supremă, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...