BACALAUREAT 2014: Un singur elev, eliminat din examen în București la proba orală de limba română

BACALAUREAT 2014: Un singur elev, eliminat din examen în București la proba orală de limba română
Publicat: 13/06/2014, 14:53
Actualizat: 06/02/2019, 05:24

Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) au precizat, pentru MEDIAFAX, că acesta este singurul caz de candidat eliminat în Capitală la proba orală de limba română din această sesiune.

Potrivit metodologiei de organizare a bacalaureatului, se interzice candidaților să intre în sală cu orice fel de lucrări – manuale, dicționare, notițe, însemnări etc. – care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Nerespectarea acestei dispoziții duce la eliminarea din examen a candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Candidații care au fost eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați eliminați din examen, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. „Se consideră că acești candidați nu au promovat examenul de
bacalaureat. (…) Candidații care au fost eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Aceștia vor relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune dupa cea în timpul căreia au fost eliminați”, mai prevede metodologia.

Proba orală de limba română – la care s-au înscris, la nivel național, 131.254 de absolvenți, dintre care 1.413 din promoțiile anterioare – a fost susținută marți, miercuri și joi.

În perioada 16-20 iunie, 121.446 de absolvenți vor susține proba de evaluare a competențelor digitale. Dintre aceștia, 119.757 au absolvit liceul în acest an, iar 1.689 sunt din promoțiile anterioare.

Probele orale vor continua în perioada 23-27 iunie cu testarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Conform datelor Ministerului Educației, 123.689 de absolvenți sunt așteptați să susțină proba, dintre care 122.072 din promoția curentă și 1.617 din promoțiile anterioare. Cei mai mulți candidați s-au înscris la proba de limba engleză, respectiv 107.194, alți 14.198 la limba franceză, 1.087 la limba germană, 139 la limba rusă, 682 la limba spaniolă, 20 la limba portugheză, 357 la limba italiană, un candidat la limba ebraică, nouă la limba japoneză și alți doi la limba turcă.

Probele scrise ale primei sesiuni a examenului de bacalaureat vor începe luni 30 iunie, cu limba și literatura română și vor continua pe 1 iulie cu proba la limba și literatura maternă, pe 2 iulie cu proba obligatorie a profilului și pe 4 iulie cu proba la alegere a profilului și specializării.

Rezultatele de la probele scrise vor fi afișate în 7 iulie, până în ora 12.00 și în aceeași zi vor putea fi depuse contestații, între orele 12.00 și 16.00.

Contestațiile vor fi soluționate în perioada 8-10 iulie, iar în 11 iulie vor fi afișate rezultatele finale ale primei sesiuni a bacalaureatului.

Absolvenții de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au susținut probele de evaluare a competențelor; au susținut toate probele scrise și au obținut cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea; au obținut cel puțin media 6 la probele scrise.

Candidații care la una dintre probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susținut probele orale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
AJUTOR OBLIGATORIU în România. Este vestea pe care o așteptau aproape un milion de români
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Meteorologii au anunțat când începe vara în toată regula