Băiatul din Iași care și-ar fi ucis prietena, internat la Socola

Băiatul din Iași care și-ar fi ucis prietena, internat la Socola
Publicat: 05/03/2015, 20:14

Surse medicale au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că băiatul de 16 ani acuzat că și-a sugrumat prietena, în Parcul Copou, a fost adus, în cursul zilei de joi, din arestul Poliției la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași, pentru o evaluare psihiatrică făcută de o comisie de minori de la Institutul de Medicină Legală din Iași.

„Procedura de expertizare psihiatrică este obligatorie, doar că pentru minori este puțin mai detaliată. Se iau antecedentele, dacă a mai avut probleme cu justiția, care ar fi motivația faptei, se încearcă determinarea existenței sau nu a premeditării. Discuția poate dura între trei sferturi de oră și 60 de minute, iar de multe ori la minori se trece la re-expertizări”, au afirmat sursele menționate.

Conform procedurii, dacă experții decid re-examinarea pacientului, el trebuie internat în spital, chiar dacă o instanță a aprobat arestarea preventivă a acestuia.

De altfel, sursele citate au spus că băiatul a rămas internat la Socola pentru cel puțin o săptămână.

„Nu i se administrează niciun fel de tratament pentru a nu-i altera gândirea, expertiza fiind obligatorie dată fiind gravitatea infracțiunii comise. Au fost cazuri în care s-a dispus re-examinarea de patru-cinci ori în săptămâni succesive. Protocolul spune că pacientul trebuie internat pentru că astfel de investigații nu se pot face în arest”, au adăugat sursele citate.

Medicul Simona Damian, care a făcut parte din comisia de minori de la IML, a confirmat că expertiza s-a desfășurat joi, dar nu a dorit să comenteze informațiile potrivit cărora adolescentul a rămas internat la Socola.

Adolescenta Diana Elena G., în vârstă de 16 ani, a fost găsită moartă, sâmbătă după-amiază, în Parcul Copou din Iași, ea fiind descoperită de către trecători care au sunat la 112. Echipajul medical care a ajuns la fața locului a încercat fără succes să o resusciteze pe fată, care avea urme de strangulare.

Procurorii Parchetului Tribunalului Iași, care au preluat ancheta în acest caz, au stabilit că adolescenta a fost sugrumată de către iubitul ei, în vârstă de 16 ani, cu un colier de plastic, autoblocant, iar crima ar fi fost premeditată.

Anchetatorii spuneau că băiatul o suspecta pe fată că l-ar înșela și a chemat-o pe aceasta în parc, la o întâlnire, cei doi așezându-se pe o bancă.

Conform surselor citate, băiatul i-ar fi spus fetei să se întoarcă, pentru că are un cadou pentru ea, moment în care ar fi sugrumat-o cu un colier din plastic folosit pentru strângerea capacelor roților de mașini și care avea un mecanism ce se blochează, fiind imposibil de dat jos fără a fi tăiat.

Duminică, băiatul, Eduard Adrian P., a fost audiat de către procurori și polițiști și și-a recunoscut fapta, iar apoi a fost reținut. Atunci, procurorii au decis că nu este necesară o expertiză psihiatrică în cazul acestuia, băiatul fiind arestat preventiv luni, printr-o decizie a Tribunalului Iași, care nu este însă definitivă.

Adolescenta era elevă în clasa a IX-a la Liceul „Dimitrie Cantemir”, era olimpică la limba română și terminase primul semestru cu media 9, profesorii descriind-o ca fiind „un copil voios, mereu cu mâna sus la ore”.

Luni dimineață, trupul neînsuflețit al adolescentei a fost luat de către părinți de la Institutul de Medicină Legală, pentru a fi dus la Horpaz, comuna Miroslava, județul Iași, unde locuiesc bunicii fetei și unde fata a fost înmormântată marți.

Potrivit unor apropiați ai familiei, în Horpaz s-ar fi cunoscut cei doi tineri, Eduard P. locuind în aceeași localitate.

Eduard P., prietenul Dianei, era elev la Colegiul Tehnic „Mihail Stuza” din Iași și, conform reprezentanților școlii, în primul semestru băiatul de 16 ani a avut două corigențe și nota scăzută la purtare din cauza numărului mare de absențe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Lacul din România, cu apa cea mai pură. Are proprietăți miraculoase
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu