Bănicioiu și Raed Arafat la Maternitatea Ploiești, după un scandal cu o gravidă care a născut un făt mort

Bănicioiu și Raed Arafat la Maternitatea Ploiești, după un scandal cu o gravidă care a născut un făt mort

Cazul a fost prezentat cu o zi în urmă de un ziarist local pe un blog personal, fiind apoi preluat și dezbătut de televiziunile de știri

Ministrul Nicolae Bănicioiu, însoțit de secretarul de stat Raed Arafat, de șefa Direcției de Sănătate Publică Prahova, Anca Dobrescu, și de prefectul de Prahova, Rodica Paraschiv, a ajuns la Maternitatea din Ploiești sâmbătă, în jurul orei 15.30, unde este programată inaugurarea unei aripi renovate a unității medicale. Cei patru oficiali au intrat în curtea maternității fără să facă nicio declarație jurnaliștilor, al căror acces nu este permis în curtea instituției.

Familia femeii însărcinate, în vârstă de 37 de ani, din localitatea Scorțeni, județul Prahova, îi acuză pe medicii de la Maternitatea din Ploiești de faptul că nu au internat-o pe gravidă, aflată în ultimul trimestru de sarcină, femeia luând un taxi și născând în drum spre București un copil declarat mort ulterior.

Potrivit reprezentanților familiei, femeia a fost dusă la Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Ploiești cu o ambulanță în data de 15 octombrie, ea având o sarcină ce depășise 30 de săptămâni. Medicii de la maternitate au considerat însă că nu este cazul ca femeia să rămână în spital, motiv pentru care gravida a luat un taxi și a plecat spre București, potrivit reprezentanților familiei.

Pe drum, în dreptul localității Ciolpani, ea a născut un copil care ulterior, la o maternitate din Capitală, a fost declarat mort.

Viceprimarul comunei Scorțeni, Ion Barbu, care a discutat cu femeia, a povestit că, în data de 15 octombrie, gravida și psrtenerul ei, care urmau să se căsătorească civil pe 26 octombrie, a mers la dispensarul din localitate petru a ridica un certificat prenuțial. În timp ce stătea de vorbă cu medicul, femeia, a cărei sarcină era de 32 de săptămâni, a început să simtă contracții, în acel moment medicul luând decizia de a solicita intervenția unei ambulanțe. Gravida a fost adusă la Maternitatea din Ploiești, unde i s-au făcut investigații medicale și i s-a dat un calmant, ea fiind îndrumată către Maternitatea Polizu, din București, spunându-i-se că acolo ar avea condițiile optime.

„Nu știu cine a chemat taxiul, dacă dumneaei sau medicii de la Ploiești, cert este că a plecat de la spital către București cu un taxi, iar pe drum, la Ciolpani, a născut. Știu că era însoțită de o rudă, că s-a sunat din nou la 112 și că în cele din urmă a fost dusă la altă maternitate din Capitală, unde s-a constatat că bebelușul era mort”, a afirmat Viceprimarul Ion Barbu.

Acesta a precizat că, din cunoștințele pe care le are, familia nu a depus o plângere la Colegiul Medicilor, dar că îi consideră responsabili pentru tratamentul de care a beneficiat femeia pe medicii de la Ploiești, care nu i-au spus care sunt riscurile la care se supune dacă părășește spitalul.

Viceprimarul a precizat că femeia nu s-a adresat nici instituțiilor de presă pentru a mediatiza acest caz.

„Doamna Mihaela (n.r. – femeia gravidă) și partenerul ei nu au vrut mediatizarea acestui caz, însă ea mi-a spus că consideră că nu este normal felul în care a fost tratată”, a mai spus viceprimarul.

Până la ora transmiterii acestei știri, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Prahova nu și-au exprimat un punct de vedere, iar până acum cazul petrecut în 15 octombrie nu a fost mediatizat.

Gravida le-a declarat jurnaliștilor că la maternitate i s-a spus că, în condițiile în care membranele i s-au rupt la doar 32 de săptămâni, copilul are mai multe șanse de supraviețuire dacă merge la București și că ar dura mai puțin timp să ajungă la o maternitate din Capitală decât ar dura la Ploiești să se facă pregătirile pentru ca ea să nască, fiind asigurată că nu va naște mai devreme de trei ore de la momentul prezentării la Maternitatea din Ploiești. Ea a adăugat că, în aceste condiții, o asistentă din maternitate i-a chemat un taxi și a plecat spre București.

Anterior sosirii ministrului Nicolae Bănicioiu la Maternitatea din Ploiești, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, a declarat pentru MEDIAFAX că ministrul Nicolae Bănicioiu a sesizat Corpul de control al instituției imediat după producerea incidentului, iar la maternitate au fost făcute verificări.

„Din primele informații rezultate în urma controlului, se pare că în acest caz au fost încălcate protocoalele medicale”, a mai spus Grigore.

Potrivit aceleiași surse, concluziile raportului privind controlul făcut la maternitate vor fi făcute publice luni. „Tot atunci, raportul va fi transmis și instituțiilor competente să ia măsurile legale care se impun – Direcția de Sănătate Publică, Consiliul Județean Prahova, Colegiul Medicilor, Poliție și Parchet”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

La ora transmiterii acestei știri, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, se află, împreună cu ceilalți oficiali, în Maternitatea din Ploiești, unde este programată inaugurarea unei aripi renovate a unității medicale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor,...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
O româncă se plânge că "francezii sunt o naţie de nesuferiţi". Tânăra povesteşte cât de...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Klaus Iohannis a promulgat legea care îi protejează pe cei care fac evaziune fiscală sub...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
UNGARIA, de nerecunoscut. Răsturnare absolută de situație în țara de LÂNGĂ ROMÂNIA
Recalcularea pensiilor. Șeful Casei de Pensii prezintă ultimele noutăți
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii