• Publicat:
Știri

Bărbatul care a lovit un jandarm la meciul „U” Cluj – FC Hermannstadt a fost arestat preventiv

Bărbatul care a lovit un jandarm la meciul „U” Cluj – FC Hermannstadt a fost arestat preventiv
Bărbatul acuzat că a lovit un jandarm cu un scaun în cap la meciul de fotbal „U" Cluj - FC Hermannstadt a fost arestat preventiv, marți, pentru 30 de zile, potrivit unei decizii a Tribunalului Cluj, transmite corespondentul Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, Simona Trestian, a declarat, marți, corespondentului Mediafax, că bărbatul este acuzat de ultraj sub forma tentativei de omor.

„Bărbatul care a agresat un jandarm a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Cluj pentru ultraj sub forma tentativei de omor”, a spus Trestian.

Directorul medical al Spitalului Militar Cluj-Napoca, Simona Costin, a declarat la rândul său că jandarmul lovit cu scaunul în cap se află în monitorizare, evoluția sa fiind staționar-favorabilă.

„Vom vedea dacă se mai impune efectuarea unui RMN. Deocamdată rămâne internat”, a spus Costin.

Potrivit polițiștilor clujeni, suspectul a fost identificat luni, fiind vorba de un bărbat de 27 de ani, din Florești (județul Cluj).

Incidentele violente s-au produs la finalul meciului de baraj pentru Liga 1 dintre „U” Cluj și Hermannstadt, scor 0-2.

În minutul 90+2 al meciului, un suporter al echipei „U” Cluj a pătruns pe teren dinspre Peluza 2 către Peluza 1 și când a ajuns pe pista de alergare, în dreptul Peluzei 1, alți aproximativ 15 fani ai gazdelor au ajuns în zona respectivă printr-o ușă aflată în gard.

S-a intervenit pentru a-i trimite înapoi în tribună, s-a dat cu gaze lacrimogene, moment în care unul dintre scaunele aruncate din tribună l-a lovit pe jandarm în cap, acesta căzând l-a pământ. A primit primele îngrijiri medicale la fața locului, ulterior fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgențe. Meciul a fost reluat în minutul 90+5 și încheiat în 90+7, însă incidentele au continuat la peluza respectivă.

 

Inchide