Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu a scăpat de internare

Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu a scăpat de internare
Publicat: 02/06/2014, 14:22
Actualizat: 01/02/2019, 03:31

Magistrații Tribunalului Constanța au admis, luni, contestația depusă de avocatul lui Adrian Zglobiu împotriva măsurii luate, joi, de Judecătoria Constanța, prin care bărbatul urma să fie internat în Secția de Psihiatrie de la Palazu Mare pentru a fi expertizat psihiatric, și au decis punerea acestuia în libertate.

Sentința Tribunalului Constanța este definitivă, astfel că Adrian Zglobiu va fi externat din secția de psihiatrie și va putea pleca acasă.

El va fi cercetat în continuare, în libertate, pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Judecătoria Constanța admisese, joi, propunerea de spitalizare formulată, miercuri, de procurorii Parchetului Tribunalului Constanța în cazul lui Adrian Zglobiu, după ce acesta refuzase internarea în Secția de Psihiatrie de la Palazu Mare în vederea examinării de către comisia medico-legală psihiatrică și a hotărât internarea acestuia pentru șapte zile.

Decizia magistraților nu a fost una definitivă și a fost contestată de avocatul lui Zglobiu în termenul legal de 24 de ore de la pronunțare.

Adrian Zglobiu, cel care în 24 mai l-a scuipat pe președintele Traian Băsescu, a refuzat, miercuri, internarea în Secția de Psihiatrie de la Palazu Mare, după ce, inițial, fusese de acord să fie expertizat psihiatric.

Bărbatul a încercat să se sinucidă, miercuri, în momentul în care un echipaj de Poliție urma să-l ia de la locuința sa și să-l ducă la spital pentru o expertiză psihiatrică.

La vederea polițiștilor care ar fi urmat să îl ducă pe bărbat la expertiza psihiatrică la Secția de Psihiatrie de la Palazu Mare, acesta a fugit în spatele casei și, cu un cuțit, a început să-și provoace răni pe brațe, pe gât și pe abdomen, el fiind imobilizat de unul dintre agenții prezenți.

La fața locului a fost chemată o ambulanță și, după ce a fost pansat, Adrian Zglobiu a fost dus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Medicii spuneau că bărbatul și-a provocat răni superficiale, care nu îi pun viața în pericol.

Adrian Zglobiu a fost dus și luni la Secția de Psihiatrie de la Palazu Mare pentru a fi supus unei expertize psihiatrice complexe, astfel încât să stabilească dacă este sănătos și dacă are discernământ.

Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, din Constanța, l-a scuipat în față, de la o distanță foarte mică, pe președintele Traian Băsescu, în momentul în care acesta a coborât de pe nava școală „Mircea”, la finalul vizitei făcute la bordul vasului după ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc, în 24 mai, în dana de pasageri a Portului Constanța.

După incident, bărbatul a fost imobilizat de către ofițerii SPP, în timp ce șeful statului s-a șters cu mâna pe față, apoi a continuat să stea de vorbă cu câțiva oameni din mulțimea adunată în terminalul de pasageri al Portului Constanța, după care s-a urcat în mașină și a plecat din port.

După ce a fost imobilizat de ofițerii SPP, bărbatul a fost predat unui echipaj de jandarmi, iar aceștia l-au dus la sediul Poliției Județene Constanța, ulterior fiind audiat și la Parchetul Tribunalului Constanța. Avocatul din oficiu care l-a reprezentat pe Zglobiu declara că acesta a susținut în fața anchetatorilor că gestul său, de a-l scuipa pe președinte, nu a fost premeditat, ci a fost unul spontan.

De asemenea, Adrian Zglobiu le-a spus jurnaliștilor că a fost deranjat de cântecele patriotice de la ceremonie, „cântate pentru Băsescu”. „După ce a vândut flota vrea cântece patriotice?”, spunea constănțeanul.

Întrebat apoi dacă regretă gestul făcut, bărbatul a răspuns: „Regret că nu am emigrat din România, că am fost fraier să rămân”.

Bărbatul a fost reținut de procurori în noaptea de 24 spre 25 mai, pentru ultraj, loviri și alte violențe, dar ulterior anchetatorii au schimbat încadrarea juridică în cazul său, el fiind cercetat pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

În aceeași noapte, Adrian Zglobiu a fost eliberat din arestul Poliției, după expirarea ordonanței de reținere. El le-a spus jurnaliștilor care l-au așteptat la ieșirea din arest că nu face parte din nicio formațiune politică.

În 26 mai, reprezentanții Parchetului Tribunalului Constanța au anunțat că președintele Traian Băsescu a depus plângere penală împotriva bărbatului pentru infracțiunea de ultraj, plângerea fiind transmisă prin e-mail.

În aceste condiții, procurorii au preluat dosarul de la Poliția Constanța, cercetările fiind făcute pentru infracțiunile de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice.

Președintele Traian Băsescu a participat, în 24 mai, în Portul Constanța, la ceremonia de întoarcere a navei școală „Mircea” din voiajul anual de instrucție. Șeful statului a înmânat echipajului navei școală „Mircea” Ordinul „Virtutea Maritimă” – în grad de Ofițer, cu însemn de pace, cu care a fost decorat pavilionul vasului, iar după ceremonie a făcut o vizită la bordul navei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O femeie a câștigat 1 milion de dolari la loterie de două ori în 10...