Barcelona, izolare voluntară. Aproape 1.300 de persoane au fost confirmate sau suspectate că au purtat virusul în Catalonia, joi

Barcelona, izolare voluntară. Aproape 1.300 de persoane au fost confirmate sau suspectate că au purtat virusul în Catalonia, joi
FOTO: Reuters
Publicat: 17/07/2020, 17:18
Actualizat: 06/04/2021, 14:47

Vineri, autoritățile au îndemnat aproximativ patru milioane de oameni din Catalonia, inclusiv din Barcelona, ​​să rămână acasă, apelând la oameni să acționeze în mod responsabil, în timp ce regiunea luptă cu un număr tot mai mare de noi cazuri de coronavirus.

Locuitorii din Barcelona au fost îndemnați să rămână acasă și să nu se adune în grupuri de peste zece persoane pentru a lupta împotriva creșterii cazurilor de coronavirus.

Însă guvernul regional, din Catalonia, a încetat să impună o blocare obligatorie pentru cel de-al doilea oraș ca mărime din Spania și a spus că măsurile sunt menite să evite să facă acest lucru, potrivit DailyMail.co.uk si Reuters.

FOTO: Dailymail.co.uk

Din Barcelona, locul în care au fost identificate cele mai multe cazuri noi, potrivit departamentului de sănătate din regiune, 1300 de persoane  au purtat virusul în Catalonia joi

Locuitorii din Barcelona, ​​care este unul dintre punctele turistice din Spania, sunt încurajați să facă cumpărături online și să plece de acasă atunci când este absolut esențial, au spus oficialii regionali într-o conferință de presă.
Aproape 1.300 de persoane au fost confirmate sau suspectate că au purtat virusul în Catalonia joi, cea mai mare creștere zilnică a săptămânii.

FOTO:Dailymail.co.uk

În total, Catalonia a înregistrat 79.595 de infecții cu coronavirus și 6.913 decese, dintr-un total la nivel național de aproape 259.000 de cazuri și 28.416 decese.

Măsurile pentru controlul noului focar implică, de asemenea, limitarea evenimentelor culturale și sportive.

Restaurantele vor trebui să își limiteze capacitatea la jumătate din cantitatea obișnuită.

Capitala catalană – care adăpostește 1,6 milioane de oameni și unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa – și-a văzut numărul de cazuri de coronavirus sărit, săptămâna trecută.

Purtătoarea de cuvânt a guvernului regional, Meritxell Budo, a spus că măsurile mai stricte, cum ar fi blocarea completă, ar fi evitate doar prin reducerea activității sociale și aventurarea pentru activități esențiale, cum ar fi munca.

„Trebuie să facem un pas înapoi pentru a nu reveni în săptămânile următoare pentru o blocare totală a populației”, a spus Budo, la doar trei săptămâni după ce măsurile de blocare spaniole au fost ridicate.

Rezidenții au fost nevoiți să „acționeze rapid și decisiv pentru a evita să ne regăsim în aceeași situație ca în martie”, a adăugat ea.

Guvernul premierului Pedro Sanchez a impus una dintre cele mai strânse blocaje din lume

Când epidemia a lovit prima dată Spania, guvernul premierului Pedro Sanchez a declarat o stare de urgență pe 14 martie, permițându-i să impună una dintre cele mai strânse blocaje din lume.
Catalogul și regiunea vecină a Aragonului, unde au apărut și cazuri de coronavirus, sunt acum cele mai preocupante pentru autoritățile spaniole, deoarece urmăresc peste 150 de grupuri de virus din întreaga țară.

În vestul Barcelonei, 160.000 de persoane din Lerida și orașele din împrejurimi au fost închise miercuri, în urma unei blocaje între guvernul regional și autoritățile judiciare.

12 dintre cele 17 regiuni autonome din Spania au aprobat utilizarea obligatorie a măștilor în aer liber

Utilizarea obligatorie a măștilor, chiar și în aer liber, se răspândește rapid în Spania

Până joi, 12 din cele 17 regiuni autonome din Spania au aprobat utilizarea obligatorie a măștilor în aer liber și indiferent dacă se poate menține distanțarea socială de 1,5 metri.

Noile măsuri vin după ce autoritățile Cataloniei au închis județul Segrià, în care trăiesc 400.000 de oameni, la începutul acestei luni, în urma unei creșteri în cazurile de coronavirus.

Și rezidenților din regiunile Tudela și Pamplona din Navarra, nordul Spaniei, li s-a recomandat să poarte măști

În Pamplona, ​​la 60 de mile nord de Tudela, cinci cazuri noi de COVID-19 au fost identificate în aceeași familie.

FOTO: Dailymail.co.uk

Avertizările au urmat decizia de reimpunere a unui blocaj La Marina, care se află la 90 de mile est de La Coruna, în Galicia.

Intrarea în și în afara orașului a fost interzisă, întâlnirile dintre cei 70.000 de cetățeni ai orașului fiind limitate la zece persoane sau mai puțin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Diva şi-a lăsat chiloţeii în vine şi a început să 🙊 O recunoşti? E celebră
FOTO. Cât de frumoasă e soția lui Ionuț Iftimoaie!
O femeie a fost declarată moartă de medici. Angajatul de la crematoriu a verificat și...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic machiaj. Galerie foto FABULOASĂ
Elevul român de 13 ani, plecat în excursie cu clasa în Austria, găsit mort în...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
🇷🇴 Mai multe mașini ARO din flota armatei au fost scoase la vânzare. Cât costă...
Ceapa a devenit aliment de lux! Țara în care această legumă a ajuns să coste...
Anunț important pentru elevi! Banii de pe tichetele educaționale intră în luna decembrie. Data la...
Cu ce domniță a fost surprins Dorian Popa: A uitat-o pe Babs!
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
Pro TV a 'spart' banca! Ireal câţi bani vor primi concurenţii de la Survivor România...
Cercetătorii au descoperit CÂRTIȚA AURIE! Cât de RAR este ANIMALUL?
UNGURII ZRUNCINĂ Europa din temelii. Decizia luată chiar acum la Budapesta
Curiozități despre pisici! Top 50 de lucruri pe care nu le știați
Băiatul-profet, care ar fi prezis pandemia de Covid-19, are vești sumbre în legătură cu 2024....
BANCUL ZILEI. Vasile: Nu vă supărați, aveți o bere? Ion:– La ce îți mai trebuie,...