Barcelona, izolare voluntară. Aproape 1.300 de persoane au fost confirmate sau suspectate că au purtat virusul în Catalonia, joi

Redactor:
Florentina Dinu
Barcelona, izolare voluntară. Aproape 1.300 de persoane au fost confirmate sau suspectate că au purtat virusul în Catalonia, joi
FOTO: Reuters

Vineri, autoritățile au îndemnat aproximativ patru milioane de oameni din Catalonia, inclusiv din Barcelona, ​​să rămână acasă, apelând la oameni să acționeze în mod responsabil, în timp ce regiunea luptă cu un număr tot mai mare de noi cazuri de coronavirus.

Locuitorii din Barcelona au fost îndemnați să rămână acasă și să nu se adune în grupuri de peste zece persoane pentru a lupta împotriva creșterii cazurilor de coronavirus.

Însă guvernul regional, din Catalonia, a încetat să impună o blocare obligatorie pentru cel de-al doilea oraș ca mărime din Spania și a spus că măsurile sunt menite să evite să facă acest lucru, potrivit DailyMail.co.uk si Reuters.

FOTO: Dailymail.co.uk

Din Barcelona, locul în care au fost identificate cele mai multe cazuri noi, potrivit departamentului de sănătate din regiune, 1300 de persoane  au purtat virusul în Catalonia joi

Locuitorii din Barcelona, ​​care este unul dintre punctele turistice din Spania, sunt încurajați să facă cumpărături online și să plece de acasă atunci când este absolut esențial, au spus oficialii regionali într-o conferință de presă.
Aproape 1.300 de persoane au fost confirmate sau suspectate că au purtat virusul în Catalonia joi, cea mai mare creștere zilnică a săptămânii.

FOTO:Dailymail.co.uk

În total, Catalonia a înregistrat 79.595 de infecții cu coronavirus și 6.913 decese, dintr-un total la nivel național de aproape 259.000 de cazuri și 28.416 decese.

Măsurile pentru controlul noului focar implică, de asemenea, limitarea evenimentelor culturale și sportive.

Restaurantele vor trebui să își limiteze capacitatea la jumătate din cantitatea obișnuită.

Capitala catalană – care adăpostește 1,6 milioane de oameni și unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa – și-a văzut numărul de cazuri de coronavirus sărit, săptămâna trecută.

Purtătoarea de cuvânt a guvernului regional, Meritxell Budo, a spus că măsurile mai stricte, cum ar fi blocarea completă, ar fi evitate doar prin reducerea activității sociale și aventurarea pentru activități esențiale, cum ar fi munca.

„Trebuie să facem un pas înapoi pentru a nu reveni în săptămânile următoare pentru o blocare totală a populației”, a spus Budo, la doar trei săptămâni după ce măsurile de blocare spaniole au fost ridicate.

Rezidenții au fost nevoiți să „acționeze rapid și decisiv pentru a evita să ne regăsim în aceeași situație ca în martie”, a adăugat ea.

Guvernul premierului Pedro Sanchez a impus una dintre cele mai strânse blocaje din lume

Când epidemia a lovit prima dată Spania, guvernul premierului Pedro Sanchez a declarat o stare de urgență pe 14 martie, permițându-i să impună una dintre cele mai strânse blocaje din lume.
Catalogul și regiunea vecină a Aragonului, unde au apărut și cazuri de coronavirus, sunt acum cele mai preocupante pentru autoritățile spaniole, deoarece urmăresc peste 150 de grupuri de virus din întreaga țară.

În vestul Barcelonei, 160.000 de persoane din Lerida și orașele din împrejurimi au fost închise miercuri, în urma unei blocaje între guvernul regional și autoritățile judiciare.

12 dintre cele 17 regiuni autonome din Spania au aprobat utilizarea obligatorie a măștilor în aer liber

Utilizarea obligatorie a măștilor, chiar și în aer liber, se răspândește rapid în Spania

Până joi, 12 din cele 17 regiuni autonome din Spania au aprobat utilizarea obligatorie a măștilor în aer liber și indiferent dacă se poate menține distanțarea socială de 1,5 metri.

Noile măsuri vin după ce autoritățile Cataloniei au închis județul Segrià, în care trăiesc 400.000 de oameni, la începutul acestei luni, în urma unei creșteri în cazurile de coronavirus.

Și rezidenților din regiunile Tudela și Pamplona din Navarra, nordul Spaniei, li s-a recomandat să poarte măști

În Pamplona, ​​la 60 de mile nord de Tudela, cinci cazuri noi de COVID-19 au fost identificate în aceeași familie.

FOTO: Dailymail.co.uk

Avertizările au urmat decizia de reimpunere a unui blocaj La Marina, care se află la 90 de mile est de La Coruna, în Galicia.

Intrarea în și în afara orașului a fost interzisă, întâlnirile dintre cei 70.000 de cetățeni ai orașului fiind limitate la zece persoane sau mai puțin.

BOMBĂ! I-a oferit 500 de euro pentru o oră de amor. Este soţie de fotbalist...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Fabuloasă vizită a lui Michael Jackson, din 1999, la echipa patronată de fostul „socru” al...
Restricţii pe litoral de 1 Mai. Până la ce oră vor avea voie turiştii să...
Ucraina cere sprijinul NATO contra Rusiei. Kievul evocă angajamentul summitului de la Bucureşti
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Ce moștenire a lăsat Prințul Philip. Averea uriașă pe care a avut-o
Mesajul uluitor lăsat de un bărbat pe un site pentru adulți după ce și-a găsit...
Cozmin Gușă, în această seară, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”: „Adrian Năstase m-a...
Reacțiile adverse după vaccinare înseamnă că dezvolți mai mulți anticorpi. Ce se întâmplă cu cei...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care majoritatea românilor îl mănâncă în...
Inchide