Băsescu a semnat împotriva accizei la benzină. Cui i-a mai cerut șeful statului o semnătură

Traian Băsescu a semnat petiția împotriva introducerii accizei pe carburant

Președintele Traian Băsescu a declarat că introducerea accizei de 7 eurocenți pe litrul de combustibil, începând de la 1 aprilie, „este inutilă”, în opinia sa bugetul de stat neavând nevoie de fondurile rezultate din noua taxă. 

REZULTATE BAC 2014. 52% dintre elevii de clasa a XII-a au trecut SIMULAREA la ROMÂNĂ, numai 42% au luat note de trecere la MATEMATICĂ sau ISTORIE

INDIAN WELLS SIMONA HALEP LIVE. SIMONA HALEP – Agnieszka Radwanska LIVE în semifinale

„Consider taxa asta, de 42 de bani pentru un litru de benzină și motorină, inutilă. Bugetul de stat nu avea nevoie de banii ăștia, bani care să fie transferați apoi baronilor locali în campanie. E în neregulă (…) Introducerea de taxe suplimentare pe benzină și motorină va afecta viața tuturor „, a declarat președintele Traian Băsescu, care a venit pe jos la cortul amplasat de Mișcarea Populară în zona Eroilor. „Știți cum e cu primarii ăștia ai Bucureștiului”, a spus Băsescu, râzând, referindu-se la locul de parcare găsit.

După ce a semnat petiția, Traian Băsescu s-a adresat unui copil, pe care l-a întrebat: „Nu semnezi și tu aici ca să nu-ți bage nenea Ponta acciza pe benzină?”

Băsescu a mai spus că a vorbit cu Victor Ponta despre această taxă, dar premierul „nu renunță la idee”, susținând că a reușit să o amâne trei luni, dar că acum nu mai poate pentru că „nu mai are bugetul în mână”, l-a promulgat.

Șeful statului a mai spus că ar fi fost oportună a nouă amânare a acestei taxe, întrucât din aprilie se vor „simți și efectele taxei pe stâlp, care nu sunt mici”, iar acestea „se cumulează”. „Eu în locul premierului aș încerca o nouă amânare”, a mai spus Băsescu, adăugând că încasările la buget pe primele două luni din acest an au fost conform estimărilor.

Întrebat dacă va participa la mitingul pe care PMP îl organizează sâmbătă împotriva accizei pe carburant, șeful statului a spus că nu va fi prezent, deși susține inițiativa acestui partid. „Chiar dacă sunt alături de Pleșu, nu o să particip nici la mitingul de susține a lui”, a spus Băsescu.

De asemenea, președintele a fost întrebat dacă a vorbit cu fiica sa cea mică, Elena, despre o eventuală intenție a acesteia de a candida la europarlamentare. El a răspuns că Elena Băsescu este majoră, că nu a discutat cu aceasta. „Dar ea știe că eu votez cu PMP”, a mai spus Băsescu, râzând.

Șeful statului s-a fotografiat alături de câțiva simpatizanți prezenți, la cererea acestora.
PMP derulează campania „Ponta te arde cu pompa” de strângere de semnături pentru o petiție de respingere a taxei suplimentare la carburant. PMP va organiza sâmbătă un miting pe acest subiect în București.

 

×
Ziua Marinei Române | Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Ziua Marinei Române | Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide