Băsescu face profilul viitorului premier. „Aș vrea să fie un politician care să rupă puțin filmul urât în care ne aflăm, un om în viața căruia să nu fie umbre”

Băsescu face profilul viitorului premier. Aș vrea să fie un politician care să rupă puțin filmul urât în care ne aflăm, un om în viața căruia să nu fie umbre
Publicat: 07/12/2012, 16:48
Actualizat: 05/08/2014, 15:28

Președintele Traian Băsescu a făcut profilul premierului pe care și l-ar dori după alegeri: să fie politician, ales la parlamentarele de duminică, care să fi avut eventual o funcție în guvern și în al cărui CV să nu existe lucruri ascunse.

„Nu fac niciun secret, nu întâmplător spun asta înainte de ziua alegerilor, pentru că o să am ecourile de la politicieni și populație. Profilul premierului:trebuie să fie un pro-european și un pro-atlantist. Domiciliul acestei țări este în UE și NATO. Mi-aș dori mult ca cel pe care îl voi desemna, dar și cei pe care partidele mi-i vor propune, să fie o personalitate loială interesului național pe care să-l pună deasupra interesului de partid. Prin toată activitatea lui să fie un om care a susținut principiile Constituției, statului de drept și valorile europene să fie un mod de viață. (…) Un alt aspect: să nu aibă vulnerabilități. (…)Aș vrea să avem un prim ministru care prin ceea ce spune în CV să fie imbatabil. Aș vrea să fie un politician care să rupă puțin filmul urât în care ne aflăm. Un politician care aflat în fruntea guvernului să garanteze că nu vor fi abuzuri. Trebuie să vină dintre cei aleși în această campanie, să strângă o majoritate în parlament. M-aș bucura dacă ar fi și un om care să fi trecut prin administrația centrală”, a spus Băsescu.

Totodată, șeful statului a reluat atacurile la USL, acuzând că a făcut o campanie murdară și a cerut guvernului să-și asume cifra oficială a alegătorilor, între care să se regăsească românii cu drept de vot cu domiciliu în țară, dar și pe cei cu domiciliul în străinătate.

„Campania a fost nerelevantă față de realitățile României. România se află într-o Unine Europeană a cărei zonă euro se află în recesiune. România este într-o situație fragilă din cauza crizei la nivel european. Suntem într-o Românie puuternic discreditată din cauza atacurilor constituționale din iulie-august. N-am văzut pe nimeni care să spună care sunt soluțiile ca România să-și revină din punct de vedere al credibilității. Regret că actuala coaliție a dat prioritate minciunii, campaniei murdare. Li s-a inoculat românilor ideea că este o campanie împrotriva președintelui”, a spus Băsescu.

Gândul a transmis LIVE TEXT declarația de presă susținută de Traian Băsescu

– O temă este profilul primului ministru.

– Mâine este Ziua Constituției. Românii vor constata că, deși au votat pentru 300 de parlamentari, numărul lor va crește la 520. Nu știu până unde poate să meargă lipsa de cinste în politică, dar vom vedea duminică seara

– Fac apel la guvern să publice cifra oficială a electorilor români, care să includă toți cetățenii cu drept de vot cu domiciliul pe teritoriul României și pe cei care au domiciliul în străinătate.

– Insist și atrag atenția guvernului cu privire la responsabilitatea publicării unei cifre electorale corecte asumate de guvern.

– Campania a fost nerelevantă față de realitățile României. România se află într-o Unine a cărei zonă euro se află în recesiune. România este într-o situație fragilă din cauza crizei la nivel european. Suntem într-o Românie puuternic discreditată din cauza atacurilor constituționale din iulie-august. N-am văzut pe nimeni care să spună care sunt soluțiile ca România să-și revină din punct de vedere al credibilității.

– S-a făcut o campanie deșănțată împotriva președintelui României. Îi asigur pe militari că președintele României nu gândește și nu vorbește urât despre armată.

– Regret că actuala coaliție a dat prioritate minciunii, campaniei murdare. Li s-a inoculat românilor ideea că este o campanie împrotriva președintelui.

– Aș trece la profilul primului ministru. Nu fac niciun secret, nu întâmplător spun asta înainte de ziua alegerilor, pentru că o să am ecourile de la politicieni și populație căreia îi transmit adresa de mail. Profilul premierului:Trebuie să fie un proeuropean și un proatlantist. Domiciliul acestei țări este în UE și NATO. Mi-aș dori mult ca cel pe care îl voi desemna, dar și cei pe care partidele mi-i vor propune să fie o personalitate loială interesului național pe care să-l pună deasupra interesului de partid. prin toată activitatea lui să fie un om care a susținut principiile constituției, statului de drept și valorile europene să fie un mod de viață.

– Un alt aspect: să nu aibe vulnerabilități. Să nu se fi prezentat ca fiind ceva și să fie altceva, să fie un om despre care să știm tot, atâta cât trebuie să știm pentru a avea încredere în el.

– Aș vrea să avem un prim ministru care prin ceea ce spune în CV să fie imbatabil.

-Aș vrea să fie un politician care să rupă puțin filmul urât în care ne aflăm. Un politician care aflat în fruntea guvernului să garanteze că nu vor fi abuzuri.

– Trebuie să vină dintre cei aleși în această campanie, să strângă o majoritate în parlament. M-aș bucura dacă ar fi și un om care să fi trecut prin administrația centrală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?