Băsescu: Actualul guvern condus de Victor Viorel Ponta este predispus la fraudarea alegerilor

Băsescu: Actualul guvern condus de Victor Viorel Ponta este predispus la fraudarea alegerilor
Publicat: 06/12/2012, 10:09
Actualizat: 06/07/2016, 22:24

Președintele Traian Băsescu a acuzat în această seară guvernul condus de Victor Ponta că se pregătește de fraudarea alegerilor. Șeful statului a susținut că executivul nu face public numărul cetățenilor români cu drept de vot, urmărind de fapt să le interzică exercitarea acestui drept românilor din străinătate.

„Actualul Guvern condus de doctorul Ponta este predispus la fraudarea alegerilor. Mai sunt trei zile până la alegeri și creează condiții de fraudare prin neanunțarea numărului de electori. Este obligația Guvernului să facă public numărul de cetățeni români cu drept de vot. Îi atenționez să nu uite, cum au uitat la referendum, pe cei 500.000 de cetățeni români cu domiciliu în străinătate. Ei au domiciliul stabil și trebuie incluși în listele permanente din diaspora”, a spus Băsescu.

Șeful statului a avertizat că „guvernul ia românilor dreptul de vot”, susținând că „nu este posibil să îngădui votul militarilor, dar să nu dai drept de vot celor care au șederi statuate pe teritoriul altor state de mai bine de șase ani , este un act de fraudare a votului”.

Băsescu a comentat că USL se ferește de românii din diaspora pentru că aceștia nu pot fi păcălițide „trustul lui Voiculescu, Gușă, Ghiță”.

„Nu sunt ofițer acoperit. Este foarte grav că premierul spune asta

Nu doar pregătirea alegerilor l-a iritat pe președinte, ci și faptul că premierul Victor Ponta a declarat într-o emisiune că șeful statului a fost ofițer de contrainformații.

„Vă declar public, pe propria răspundere și fără nicio reținere. Nu am fost ofițer de contrainfomație, nici ofițer acoperit de Securitate, de SIE sau SRI, deci nu am avut nicio astfel de calitate. Dacă aș fi avut, nu m-ar fi oprit să exercit funcția de președinte, dar ar fi trebuit să o fac publică. Era obligație morală și în același timp un om care a trecut prin calitatea de ofițer într-un astfel de serviciu fie că este el de dinainte sau de după Revoluție poate rămâne un om cu dublă comandă. În politică, atunci când ai fost ofițer acoperit al unui serviciu de informație de înainte sau de după Revoluție, nu ai decât o singură soluție, să faci public acestui lucru. Sunt ofițer de marină, dar nu am nicio legătură cu serviciile de informații”, a declarat Băsescu.

Message box-ul USL și mesajul pentru Tăriceanu și Rus

Șeful statului nu a uitat nici de mesajele de comunicare în campanie ale USL despre care a susținut că le-a primit pe mail-ul de la Cotroceni.

„Vreau să vedeți cutia de mesaje a USL pentru data de 5 decembrie. În patru pagini este vorba de Traian Băsescu. Sunt menționat de 25 de ori. Cel de ieri mă menționează de 19 ori și e unul foarte interesant și demonstrează cum a fost această campanie. „Să venim la vot cât mai mulți pentru înfrângerea lui Traian Băsescu”, este formulare din message box-ul lor. Aș mai lua un mesaj, unul care e ridicol, „Traian Băsescu să nu mai conteze în viața ta”. Eu cred că acest tip de mesaj arată obsesia pe care o au acești oameni, iar Victor Viorel Ponta trebuie să știe că am contat mult în viața sa când a ajuns prim-ministru. Cu Crin Antonescu nu am nicio surpriză, dar cu Victor Viorel Ponta, message box-ul care îl atacă pe președinte îl descalifică”, a spus Băsescu. Întrebat de unde are aceste mesaje, șeful statului a răspuns că le-a primit pe adresa de președinție, [email protected].

După ce a terminat cu Victor Ponta, Băsescu a ținut să le transmită câte un mesaj și lui Călin Popescu Tăriceanu și lui Ioan Rus, numele vehiculate la nivel public drept posibile variante de premier. „Tăriceanu declara că nu s-ar dezonora acceptând să fie premier. Băi, frate, dar cine a vrut să te onoreze? Dragă Domnule Rus, nu sunteți pe lista mea scurtă, nu vă mai perpeliți”, a spus președintele. Ironic, Băsescu a adăugat că testează alte două nume Adrian Năstase și Dan Voiculescu.

Cât privește varianta Mihai Tănăsescu șef al guvernului, șeful statului a spus că pentru el „e un om extraordinar de bun pentru a face față unor situații de criză, dar nici prin cap nu mi-ar trece să îl nominalizez ca prim-ministru în conjunctura actuală”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Test de cultură generală. Cum rămâne aprinsă torța Olimpică?