Băsescu, reacție dură la adresa ministrului Justiției: Tudorel Toader, un marțafoi pliat pe interese. Evaluare profesionistă, concluzie de slugă

Băsescu, reacție dură la adresa ministrului Justiției: Tudorel Toader, un marțafoi pliat pe interese. Evaluare profesionistă, concluzie de slugă

„(…) Am urmărit și eu discursul domnului ministru. A fost un discurs profesionist cu o concluzie de slugă. A constatat nefuncționalitățile DNA, încălcarea gravă a Constituției și pe urmă spune că nu este oportun să luăm măsuri împotriva celor care încalcă Constituția. De astăzi statul român lucrează pe oportunități, nu pe Constituție (…) Este explicația unui marțafoi propulsat la CCR de Fenechiu, care mereu s-a pliat pe interese. Asta este concluzia mea. Deci, păcat că Tudorel Toader știe carte, dar rămâne o slugă”, a declarat președintele PMP, Traian Băsescu, la B1 TV.

Traian Băsescu a susținut că „un neisprăvit de ministru și o neisprăvită de majoritate parlamentară” au relativizat Constituția.

„(…) Drama pe care o trăiește România e cea a relativizării Constituției: nu este obligatorie pentru toți. (…) Am o uriașă dezamăgire: o cărticică mică, Constituția României, pe care am apărat-o zece ani, azi este terfelită de un neisprăvit de ministru și o neisprăvită de majoritate parlamentară”, a mai spus Traian Băsescu.

Președintele PMP a spus că „sistemul, cu sau fără Coldea sau Kovesi, este cel care își impune punctul de vedere”.

Traian Băsescu a afirmat că ar putea exista o corelare între întârzierea cu care ministrul Justiției a prezentat rezultatele evaluării lui Lazăr și Kovesi, decizia dată în Gala Bute și decizia instanței de a nu-l elibera pe Mircea Băsescu.

„Deși nu am nicio probă, cred că a fost o corelare, cum a fost o corelare și ora 18.00. Aduceți-vă aminte că Ministrul spunea că a amânat de luni pentru miercuri la prânz conferința, apoi a făcut-o la 18.00 să vadă și dacă fratele meu va fi pus în libertate, deși avea dreptul să fie pus în libertate din 9 septembrie”, a răspuns Băsescu, întrebat dacă ar putea fi o corelare între întârzierea cu care ministrul Justiției a prezentat rezultatele evaluării și decizia dată în Gala Bute.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase