Băsescu: Suntem mulțumiți că intrăm în primele patru partide

Publicat: 05/06/2016, 23:30
Actualizat: 30/08/2016, 15:54

„Ați văzut rezultatele deocamdată pe București. Speranța mea este că rezultatele se vor îmbunătăți oarecum pe măsură ce se va face numărătoarea. Suntem mulțumiți că intrăm în primele patru partide și este un postament bun pentru alegerile legislative. Suntem foarte interesați să vedem și rezultatele din țară.Alegerile locale sunt cel mai greu test mai ales pentru partidele noi. Participăm pentru prima dată la alegeri locale și sperăm ca până în septembrie să ne îmbunătățim structurile teritoriale în așa fel încât să fim niște adversari consistenți ai celor două partide mari. Noi suntem mulțumiți și fac pe această cale un apel la toți reprezentanții noștri din secțiile de votare și la observatori să rămână pe poziții până la terminarea numărării voturilor. Scorul la nivel național sperăm să fie mulțumitor, adică circa 10% la nivel național pe vot politic. Personal sunt mulțumit de rezultat”, a declarat Traian Băsescu.

Referindu-se la scorul obținut de PSD pe București, potrivit primelor rezultate, Băsescu a afirmat că „este un moment extrem de important”, în condițiile în care „în fruntea partidului este un om condamnat definitiv”, iar fostul premier și lider al PSD, Victor Ponta, este de asemenea cu dosar penal.

„Nu mai vorbim de cei din teritoriu și mă refer la mulți primari care au candidat având dosare penale. Dacă și ei vor câștiga este de învățat ceva din ceea ce eu spuneam legat de politica penală a României și, mai ales, spectacolul cătușelor care nu este agreat de români. Este un moment în care instituțiile de forță trebuie să înțeleagă că românii cer respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor, iar spectacolul din 2015 și începutul anului 2016 nu a fost o soluție pentru democrație. Poate vom analiza și responsabilii pentru acest spectacol de țară bananieră”, a declarat Băsescu.

În acest context, Băsescu a punctat faptul că „PNL a făcut greșeli extraordinare și în desemnarea candidaților, și în negocierea cu Nicușor Dan”, în condițiile în care liberalii știau clar, în viziunea fostului șef de stat, că „Predoiu este sub Nicușor Dan”.

Întrebat dacă ia în calcul să candideze la alegerile parlamentare, Băsescu a răspuns că este „doar președintele partidului” și a reiterat afirmația potrivit căreia de la politică a obținut tot ce putea să obțină.

„Ce să le mai cer românilor? Suntem la stadiul la care încerc să le întorc ceva din experiența mea printr-un partid cu oameni noi”, a mai spus Băsescu.

La întrebarea jurnaliștilor, Băsescu a răspuns că nu își reproșează nimic: „Campania s-a făcut atât cât s-a putut face. Este un partid nou care și-a constituit structuri chiar în timpul campaniei. Nu am multe să reproșez nimănui, nu numai mie. Perspectiva partidului este să obțină 15-20 de procente la legislative, să devină partid de guvernământ în 2020”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase