Bătaie cruntă între elevii de la Liceul Tehnologic Special din Oradea, pedepsită cu nota 7 la PURTARE

Publicat: 13/12/2018, 12:31

Opt elevi de la Liceul Tehnologic Special nr. 1Oradea, implicați într-o bătaie în școală, momentul fiind filmat și postat pe Facebook, au fost sancționați cu scăderea notei la purtare, urmând să fie luate măsuri și față de mai mulți angajați, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Bihor, Claudiu Damian, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că agresorului i s-a scăzut nota la purtare la 7, iar celui agresat la 8, bătaia fiind începută de amândoi.

„Incidentul a avut loc în 23 noiembrie, conform imaginilor de pe camerele de supraveghere. Au fost convocate consiliile claselor din care fac parte elevii implicați în incidentul filmat, aceștia fiind identificați, și s-a dispus sancționarea a opt elevi de liceu cu scăderea notei la purtare, în funcție de gravitate. Astfel, agresorului i s-a scăzut nota la purtare la 7 iar celui agresat la 8, bătaia fiind începută de amândoi. Au mai fost sancționați cu reducerea notei la purtare la 8 alți participanți, iar unuia i s-a scăzut la 6 pentru că a mai avut și alte abateri, cum ar fi absențe”, a spus Damian.

În paralel, s-a întrunit comisia de cercetare disciplinară pentru personalul angajat al școlii cu atribuții în supravegherea și instruirea elevilor, fiind vorba despre trei cadre didactice și un pedagog.

„Procedura va dura puțin, aceste persoane trebuie audiate. Sunt pasibile de la mustrare scrisă sau diminuarea salariului cu 10% pe trei luni până la desfacerea contractului de muncă în funcție de gradul de stabilire a vinovăției”, a subliniat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.
Două anchete au fost demarate la Liceul Tehnologic Special nr. 1 dinOradea, unde un elev este bătut crunt de câțiva băieți pe holul instituției, iar imaginile au apărut, duminică, pe Facebook.

Luna trecută, conducerea aceleiași școli a fost demisă, după ce un senator a reclamat aplicarea de electroșocuri copiilor cu probleme psihice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase