Bellu și Bitang de la Londra: „Nu am declarat nimănui și nicăieri că ne dăm demisia sau că plecăm în străinătate”

Bellu și Bitang de la Londra: Nu am declarat nimănui și nicăieri că ne dăm demisia sau că plecăm în străinătate
Publicat: 08/08/2012, 22:25
Actualizat: 03/02/2019, 15:03

Anunțul că se retrage din gimnastică al Cătălinei Ponor și zvonul privind o posibilă plecare a antrenorilor Mariana Bitang și Octavian Bellu de la lotul olimpic feminin au surprins milioanele de români care s-au bucurat și au sperat la această ediție a Jocurilor Olimpice de la Londra, urmărind evoluțiile fetelor antrenate de titratul cuplu.

„Nu vom demisiona. Nu suntem în satul olimpic la office să așteptăm oferte. Noi nu abandonăm”, au spus miercuri la prânz, la unison, cei doi antrenori. În cadrul unei conferințe de presă organizată la Londra, cuplul Bellu-Bitang a desființat zvonurile privind plecarea și a punctat presa din România care le-a catalogat pe gimnastele românce drept expirate. „Expiratele asta au adus României două medalii”, a spus Octavian Bellu.

Gândul vă prezintă cele mai importante declarații ale sportivilor și antrenorilor din lotul olimpic de gimnastică.

* Cătălina Ponor: Vreau să-mi cer scuze pentru că am spus că domnii antrenori nu m-au felicitat, pentru că m-au felicitat după exercițiul de la sol. Nu am știut de ce au plecat în grabă după ce am luat medalia de argint. Aș fi vrut ca interviul meu să fi fost dat în întregime pentru că s-ar fi văzut că eu le-am mulțumit pentru că ne-au fost alături.

* Octavian Bellu: Vor mai fi multe discuții după această ediție a JO. Mă bucur că, per total, echipa României a realizat aceste performanțe în condițiile date. Vreau să mă refer puțin și la aprecierile făcute în mai multe ziare, cum că fetele ar fi expirate. Cele două „expirate” au adus două medalii echipei României

* Adrian Stoica, președintele FRG: Suntem într-un moment de bucurie pentru că am terminat o competiție foarte dură.

* Bitang: Nu știu ce a spus Bellu, dar eu nu am declarat nimănui, și nicăieri, că plec. Nu ne dăm demisia, nu abandonăm nimic. Singura evidență este că am avut contract până la Olimpiadă.

*Nu am declarat nici un moment, nici unui membru al presei, că plecăm în străinătate. Nu am discutat cu nimeni despre demisia noastră. Nici cu cei de la federație nu am vorbit.

* Anul viitor sunt numai competiții individuale și toate fetele au nevoie de relaxare, de odihnă, pentru a putea lua decizii corecte. Nu este bine să luăm deciziile la cald, sub presiune.

* Bellu: O să vedem ce facem când ajungem acasă, ce colectiv vom avea, și nu neapărat un colectiv tehnic, cât mai ales un colectiv de gimnaste. Nu știu de unde a venit asta cu plecatul în străinătate. Așteptăm să vedem ce proiecte vor avea, cei de la Federație, cei de la COSR. Mulți antrenori, nu numai de la noi, ci și de la alte federații, și-au anunțat intenția de a nu mai face parte dintr-un proiect pentru următorii patru ani.

* Nu vreau ca mâine să apară în presă că Bellu a întors-o ca la Ploiești. Noi nu am declarat nimănui că plecăm. Să nu credeți că Bellu și Bitang stau aici în satul olimpic la vreun office și așteaptă ofertele.

* Stoica: Nu cred că domnul Bellu și doamna Bitang vor renunța. Ei știu cel mai bine să facă acest lucru


Anunțul că se retrage din gimnastică al Cătălinei Ponor și zvonul privind o posibilă plecare a antrenorilor Mariana Bitang și Octavian Bellu de la lotul olimpic feminin au surprins milioanele de români care s-au bucurat și au sperat la această ediție a Jocurilor Olimpice de la Londra, urmărind evoluțiile fetelor antrenate de titratul cuplu.

Șirul veștilor negre a debutat marți seară, când argintul de sol, Cătălina Ponor a afirmat că Jocurile Olimpice au reprezentat ultima competiție din carieră, care se încheie cu cinci medalii olimpice în palmares, dintre care trei de aur. „Mă retrag fără regrete. Am muncit fiecare secundă pentru echipă, am muncit fiecare secundă pentru mine, am muncit fiecare secundă pentru toată lumea”, a spus sportiva pentru site-ul oficial al organizatorilor JO de la Londra. „Am fost deja campioană olimpică și voi părăsi gimnastica cu fruntea sus. Le mulțumesc tuturor pentru susținere și îmi pare rău că i-am dezamăgit”, a spus Ponor care pe 20 august va împlini 25 de ani, dintre care 20 au fost ai gimnasticii.

Înainte de a de dedica antrenoriatului, Ponor a mărturisit, în cadrul unei declarații televizate, că și-ar fi dorit să primească felicitări și din partea antrenorilor săi, după ce a obținut argintul la sol. „Mi-aș fi dorit să primesc și niște felicitări din partea antrenorilor, dar asta este. Mulțumesc familiei și prietenilor care au fost alături de mine”, a spus Cătălina, care a avut marți o zi nu tocmai bună.

Ea a fost la un pas de a mai câștiga o medalie la bârnă, pe lângă argintul de la sol, dar în cele din urmă s-a clasat a patra, după ce arbitrii au acceptat contestația făcută de antrenorul americancei Alexandra Raisman, românul Mihai Breștian, acordându-i gimnastei din SUA o notă egală cu a cea a fetei noastre, dar cu o dificultate a exercițiului mai mare.

Argintul Cătălinei Ponor a devenit astfel a treia medalie a României la gimanstică, după aurul Sandrei Izbașa la sărituri și bronzul obținut în concursul pe echipe. Un obiectiv stabilit, ba chiar depășit potrivit președintelui Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica.

Poate tocmai de aceea, Stoica a refuzat să comenteze zvonul cu privire la Bitang și Belu. Într-o declarație acordată Mediafax, șeful FRG a spus că acum nu este momentul pentru comentarii. „Nu pot comenta direct, pentru ca nu am informații directe și eu nu discut pe zvonuri. Am văzut și eu ce se scrie pe acasă, dar acum nu e momentul de astfel de comentarii din partea noastră. Obiectivul lotului feminin de gimnastică a fost de câștigare a 1-2 medalii, s-au câștigat trei, deci din partea noastra este îndeplinit și depășit. Sigur că se putea mai mult, ne doream cu toții, dar asta este. Vom face și o analiză a parcursului de la Jocurile Olimpice si vom vedea ce s-a întâmplat. Dar, toate acestea acasă, nu aici la Londra, la nervi”, a spus Stoica.

Dacă renunță sau nu la lotul olimpic, Mariana Bitang și Octavian Belu vor face anunțul oficial astăzi, la ora 14.00, când tot lotul va susține o conferință de presă, ce va fi transmisă în direct la Sport.ro și pe www.sport.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică