BICICLEȘTI. O nouă duminică în care bucureștenii pot face mișcare în aer liber, pe Bulevardul Kiseleff. Cum poți să îți faci buletin de #BICICLEȘTI. LIVE TEXT

Publicat: 03/11/2013, 15:10
Actualizat: 10/08/2014, 11:15

Pentru al treilea week-end consecutiv, Gândul și ProSport invită bucureștenii, în cadrul campaniei BICICLEȘTI, să facă mișcare în aer liber, chiar în centrul orașului. Așadar, duminică, începând cu ora 11:00, locuitorii Capitalei se pot plimba din nou cu bicicleta, rolele, trotinetele sau pur și simplu la pas pe bulevardul Pavel Kiseleff, care este închis traficului rutier datorită campaniei BICICLEȘTI.

Porțiunea de stradă dintre Arcul de Triumf și Piața Victoriei revine și de această dată celor care preferă să petreacă sfârșitul de săptămână făcând sport, și nu pe canapea, în fața televizorului.

Vă invităm și pe voi să vă fotografiați lângă bannerul BICICLEȘTI și să puneți imaginea pe Facebook, adăugând #BICICLEȘTI. Vom aduna imaginile voastre în galeria foto BICICLEȘTI!

Mai jos, LIVE TEXT de pe bicicletă:

UPDATE 14:50 Doi pensionari, soț și soție, pe bicicletele închiriate: „Avem și acasă biciclete, dar sunt puțin mai vechi, acestea sunt mai performante. Noi încercăm să ieșim cât de des putem, chiar și în timpul săptămânii câteodată”.

UPDATE 14:05 O doamnă venită cu familia la plimbare pe Kiseleff: „BICICLEȘTI este o campanie foarte frumoasă. Am venit cu soțul și copiii. Am fost și în weekend-urile trecute”.

UPDATE 13:50 O pensionară, pe bicicletă: „Numai cu ea mă deplasez. Eu nu m-am mai urcat în autobuz din luna mai”.

UPDATE 13:25 Câinele din imaginea de mai jos este bolnav și nu mai poate merge, dar stăpâna lui l-a luat totuși la plimbare pe BICICLEȘTI, pentru a nu-l lăsa singur acasă.

UPDATE 13:10 Fostul fotbalist Helmuth Duckadham este și el pe Kiseleff, însoțit de fiica de 5 ani. Duckadham spune că încearcă să iasă zilnic la plimbare cu bicicleta, traseul lui obișnuit fiind de la Guvern la Piața Presei Libere.

UPDATE 12:45 Oamenii își fac poză lângă panoul BICICLEȘTI. Nu uitați să vă fotografiați și să postați imaginea pe Facebook, cu mențiunea #BICICLEȘTI.

UPDATE 12:40 Aproximativ 90 de biciclete au fost închiriate în prima oră de BICICLEȘTI de la centrul de pe Kiseleff. Până diseară, se așteaptă ca numărul să depășească 300.

UPDATE 12:20 Alex, în vârstă de 7 ani, ne explică de ce a venit la BICICLEȘTI: „Îmi place mai mult să mă plimb aici cu bicicleta. În parc sunt mai mulți copii și prea multe frunze”.

UPDATE 11:50 Dialog între doi participanți la BICICLEȘTI, tată și copilul lui, ambii pe câte o bicicletă: „Uite, pe aici treceam noi, mai știi? Numai că azi putem să mergem pe stradă. Poți să mergi pe trotuar, pe stradă, unde vrei. Nu e super?”

UPDATE 11:30 Zeci de persoane au ieșit deja pe Bd. Kiseleff – cu role, biciclete, trotinete, skateboard sau chiar pe jos, iar la Piața Regelui are loc deja o mică partidă de fotbal.

UPDATE 11:00 BICICLEȘTI a început! Oamenii încep să apară pe Bd. Kiseleff și își fac poze lângă bannerul Biciclești. Vă invităm și pe voi să vă fotografiați și să puneți imaginea pe Facebook, adăugând #BICICLEȘTI. Vom aduna imaginile voastre în galeria foto BICICLEȘTI!

Săptămâna trecută, aproximativ 2.000 de bucureșteni s-au bucurat de roadele campaniei: „Eu am venit în parc cu copiii, nu știam că s-a închis bulevardul, dar așa e mai bine că te poți plimba în voie. Iar șoseaua este înconjurată de copaci, nu poți să zici că te plimbi printre mașini”, povestea atunci Maria, una dintre mămicile venite la plimbare în parcul Kisellef.

„Mi se pare o idee foarte bună că poți să te plimbi pe o porțiune mare de șosea”, spunea o altă bucureșteancă.

Încântat de campania BICICLEȘTI s-a arătat și Mihai Donisan, campion național la săritura în înălțime, care a arătat că este important ca românii să fie încurajață să facă sport. „E o idee foarte bună. Iar locul este propice pentru un astfel de eveniment”, a spus Donisan.

De asemenea, Marian Drăgulescu, campionul României la gimnanistică, s-a plimbat și el cu bicileta pe bulevardul Kiseleff: „A venit foarte multă lume. Cred că e o idee foarte bună să-i încurajezi pe oameni să facă mișcare”, a spus sportivul.

Soluții există și pentru cei care nu au bicicletă, dar care nu vor să rateze șansa de a pedala liniștiți pe bulevardul care în mod normal este „sufocat” de aglomerație. În Parcul Kiseleff există un centru de închieri, deschis între orele 10:00 și 19:00. Pe baza unui act de identitate – buletin, pașaport sau permis de conducere – oricine poate primi o bicicletă, gratuit, pentru o plimbare de două ore.

Inițiativa prin care gândul și ProSport și-au propus să traseze cea mai mare pistă de activități sportive de weekend a putut fi pusă în aplicare după ce Primăria Capitalei a acceptat provocarea noastră la numai două zile de la lansarea campaniei BICICLEȘTI. Reprezentanții instituției, prin Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, au anunțat că bucureștenii dornici de mișcare se pot bucura de un nou loc de promenadă: Bulevardul Kiseleff.

De asemenea, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a arătat încântat de campania BICICLEȘTI: „Am fost fericit când am văzut că nu înjură ăia din mașini”, a explicat acesta, invitat la „După 20 de ani”, la Pro TV și, ulterior, la un interviu transmis pe site-urile Gândul.info și StirileProTV.ro.

„Sigur că vreau să o permanentizez. Dar când aud «De ce nu închizi Calea Victoriei?» Mergi cu un copil de mână – în dreapta bănci, în stânga firme. Am de gând să măresc trotuarul pe Calea Victoriei, să măresc și să înceapă să își facă cofetării, restaurante. Calea Victoriei să fie zonă de promenadă, cu magazine frumoase, pe stânga, pe dreapta. Vreau să reînvii spiritul, atmosfera, să poa’ să viziteze Academia, au ce face, dar numai să am obiectul ăsta”, a adăugat Sorin Oprescu.

În prezent, în Capitală există doar șapte piste pe care pot circula bicicliștii. Acestea măsoară doar câțiva kilometri, comparativ cu alte capitale europene, precum Paris sau Viena, unde rutele amenajate pentru bicicliști se întind pe distanțe de sute de kilometri. Așadar, chiar dacă începând din anul 2008, în București s-au amenajat 194 de kilometri de trasee destinate iubitorilor transportului „pe două roți”, multe dintre acestea au fost desființate ulterior de Poliție, fie din cauza obstacolelor care se întâlneau pe parcursul lor, fie din cauza bordurilor care nu erau la nivelul carosabilului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee