Big Brother pentru pepenii din Dăbuleni, finanțat din bani europeni. Pentru cine și pentru ce a împărțit Liviu Dragnea 70 de milioane euro din fonduri UE

Big Brother pentru pepenii din Dăbuleni, finanțat din bani europeni. Pentru cine și pentru ce a împărțit Liviu Dragnea 70 de milioane euro din fonduri UE
Publicat: 04/02/2013, 10:14
Actualizat: 20/03/2019, 18:17

Cu trei zile înainte de sfârșitul lui ianurie, vicepremierul Liviu Dragnea a semnat 27 de contracte de finanțare din fonduri europene. Valoarea acestora? 70 milioane euro. Din cele 27 de contracte, 23 au fost semnate cu primării sau consilii județene conduse de USL. Printre proiectele finanțate din bani europeni se numără și un sistem de supavegheze video în orașul Dăbuleni. 800.000 lei vor fi cheltuiți pentru achiziționarea a 21 de camere video. „Scopul lor care să fie? Vrem să vedem cine face prostii și să-i depistăm mai ușor”, a declarat primarul Nicolae Drăgoi (PSD). Majoritatea contractelor semnate de Dragnea vor finanța reabilitarea unor spitale sau străzi.

Prezent la semnarea celor 27 de contracte, Dragnea a declarat că își dorește ca în 2013 România să absoarbă 1 miliard de euro. „Principalul nostru obiectiv este să accelerăm absorbția fondurilor europene. Ținta la minister pentru anul 2013 este să atingem un miliard de euro la capitolul absorbție de fonduri europene”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

Analiza celor 27 de contracte arată că 23 din ele au fost semnate cu primari sau președinți de Consilii Județene, membrii ai PSD, PNL sau PC. Cei mai mulți bani au fost acordați primăriei Timișoara, aproximativ 100 milioane lei, iar primăria Pitești va beneficia de peste 40 milioane lei pentru reabilitare termică și construcția unui centru multifuncțional.

Primăria Dăbuleni a primit de la ministerul lui Dragnea finanțare pentru două contracte. 8 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru amenajarea unui parc, a unei parcări și pentru amenajarea trotuarelor. Primarul din Dăbuleni este Nicolae Drăgoi de la PSD. Orașul se află în colegiul senatorial al lui Mircea Geoană. Pe lângă banii pentru parc și trotuare, Dabuleniul va mai cheltui 800.000 lei pentru un sistem Big Brother.

Dăbuleniul, securizat cu camere video: „Vrem să vedem cine face prostii”

Mai exact vor fi achiziționate 21 de camere video care vor fi montate în tot orașul și care vor fi monitorizate de Poliția Locală Dăbuleni. „Este un sistem cu 21 de camere video pe care le vom monta în piață, în parc și în general în zonele centrale. Ele vor fi monitorizate la Poliția Locală. Scopul lor care să fie? Vrem să vedem cine face prostii și să-i depistăm mai ușor. În principal, o cameră video preîntâmpină distrugerile, îi descurajează pe răufacăctori”, a declarat pentru gândul primarul Nicolae Drăgoi.

Primaria Pitești, al cărei primar este Tudor Pendiu de la PSD, a primit finanțare pentru trei contracte în valoare de totala de 41,3 milioane lei, adică aproape 10 milioane euro. 19 milioane lei sunt destinați penntru programul de reabilitare termică, 4 milioane pentru modernizarea unei străzi, iar 17 milioane pentru construcția unui centru multifuncțional.

Primăria Brăila a primit o finanțare de 9,3 milioane lei. Primar al Brăilei este fostul senator PSD Gabriel Simionescu. Finanțarea europeană este destinată reabilitării unui parc din localitate.

Consiliul Județean Constanța a primit o finanțare totală de 22 milioane lei pentru trei contracte care privesc dezvoltarea turistică a județului. CJ Constanța îl are ca președinte pe Nicușor Constantinescu de la PSD.

Consiliul Județean Vaslui, condus Dumitru Buzatu, a semnat cu ministerul lui Dragnea un contract de 3,9 milioane lei pentru finanațarea unui centru medical în comuna Codăști.

O finanțare de 1,4 milioane lei a fost acordată pentru Consiliul Județean Giurgiu, condus de Vasila Mustață PNL. Banii ar urma să fie utilizați pentru modernizarea unui spital.

O finanțarea de 35 milioane lei a fost acordată de ministerul condus de Dragnea primăriei municipiului Bistrița Năsăud, condusă de Ovidiu Crețu de la PSD. CJ Bistrița îl are ca președinte pe Ovidiu Moldovan, tot de la PSD.

Primăria Chitila a primit 4.097.242 lei pentru modernizarea unei străzi din localitate. Primarul Chitilei este Emilian Oprea, membru PNL, Consiliul Județean fiind condus de către Marian Petrache (PNL).

Municipiul Deva a primit o finanțare de 15 milioane lei pentru reabilitarea unui colegiu tehnic. Primarul Devei este Petru Mărginean, membru al Partidului Conservator și fost director al GRIVCO, holdingul de companii deținut de către Dan Voiculescu.

Orașul Uricani, din județul Hunedoara, va beneficia de 15,6 milioane lei pentru reabilitarea unor străzi și poduri din localitate. Primarul Uricaniului este Buhăescu Dănuț, membru al PSD.

Timișoara a primit 100 milioane lei pentru camere video, tramvaie și troleibuze

Municipiul Timișoara a primit finanațare pentru cinci contracte în valoare totală de peste 100 milioane lei, adică peste 22 milioane euro. 44 milioane lei vor fi utilizați pentru construirea unui sistem de management al traficului și pentru camere video, iar aproape 50 milioane lei vor fi utilizați pentru extinderea rețelei de troleibuze, reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea stațiilor pentru mijloacele de transport în comun. Primarul Timișoarei este Nicolae Robu, care conduce și organizația PNL Timiș.

5 milioane de lei a primit orașul Corabia pentru spitalul din localitate. Primarul din Corabia este Oane Iulică, membru al PSD.

Primăria Craiova, condusă de Olguța Vasilescu de la PSD, a primit o finanțare de 10 milioane lei. Potrivit listei oficiale a ministerului condus de Dragnea, banii sunt destinați reabilitării și modernizării unei case de bătrâni.

Primăria Gura Humorului, din județul Suceava, a primit o finanțare de 3,1 milioane lei. Finanțarea a fost aprobată pentru amenajarea unei parcări pentru catedrala ortodoxă din localitate. Primarul municipiului este Marius Ioan Ursaciuc, membru PNL.

Municipiul Târgu Secuiesc a primit o finanțare de 19,7 milioane lei pentru amenanjarea unui parc industrial și reabilitarea unei stații de epurare a apei uzată. Primarul orașului este Bokor Tibor, membru UDMR, iar Consiliul Județean Covasna este condus de către Tamas Sandor UDMR.

Boc a primit 5 milioane pentru o casă de bătrâni

Parohia Reformată din comuna Sic, județul Cluj, a primit de la minister o finanțare de 10 milioane lei pentru reabilitarea fațadei bisericii din localitate.

Primăria Cluj-Napoca, condusă de Emil Boc (PDL), a primit finanțare pentru un contract de 5,4 milioane lei pentru un centru de vârstnici. Proiectul a fost aprobat încă din 2011, iar banii vor fi utilizați pentru reabilitarea, modernizare și extinderea spațiilor existente ale centrului multifuncțional de servicii sociale integrate pentru persoane vârstnice de pe strada Ștefan Octavian Iosif.

Primăria municipiului Hunedoare, condusă de Viorel Arion de la PDL, a primit o finanțare de 3,6 milioane lei pentru o casă de bătrâni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top