Bilanț îngrijorător: Aproape un sfert dintre directorii de școli din Bistrița-Năsăud ocupă posturile fără să fi dat concurs

Bilanț îngrijorător: Aproape un sfert dintre directorii de școli din Bistrița-Năsăud ocupă posturile fără să fi dat concurs
Publicat: 07/09/2019, 08:15

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud, 34 de directori de școli și opt inspectori școlari sunt numiți cu delegație de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, fără să fi susținut vreun concurs pe post.

Astfel, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, un sfert dintre directorii care își vor începe activitatea în noul an școlar au fost numiți cu delegație, fără concurs. Este vorba de un număr de 34 de directori și directori adjuncți din totalul de 148 de funcții de conducere existente la nivelul unităților de învățământ din județ, la care se mai adaugă și 8 inspectori școlari din 21.

„Posturile nu s-au ocupat în urma concursurilor care au avut loc anii trecuți sau au existat situații în care persoanele care dețineau aceste funcții s-au pensionat și locurile au rămas vacante. Anul acestea nu s-a mai organizat concurs pentru ocuparea funcțiilor de directori, ultimul organizat de Minister a avut loc în urmă cu doi ani și este pentru un mandat de patru ani. Pentru ocuparea funcțiilor rămase vacante s-a ținut cont de normele cerute de Minister și s-a făcut numirea în fucție, cu delegație, pentru un an de zile”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud, Monica Boboly.

Situația este similară și în județul Suceava, unde 40 de directori sunt numiți în funcții fără să fi dat concurs pe post, și în județul Botoșani, unde există 13 astfel de situații.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase