Bilanțul tragediei din Colectiv a ajuns la 61 de morți. Povestea Ioanei, tânăra care a pierdut lupta într-o clinică din Germania

Încă o victimă a incendiului produs în 30 octombrie în clubul Colectiv și-a pierdut viața într-un spital din Germania, numărul persoanelor decedate în această tragedie ajungând astfel la 61.

Ioana Raluca Pănculescu, de 36 de ani, a fost transportată în urmă cu o lună la o clinică din Germania de la Spitalul Bagdasar Arseni, cu un avion militar. Anunțul a fost făcut de familia tinerei și confirmat de Ministerul Sănătății.

De profesie psiholog, ea își pieduse ambii părinți în urmă cu mai mulți ani. Pentru că Goodbye to Gravity era una din formațiile sale preferate, a mers în clubul Colectiv  pentru lansarea albumului „Mantras of War” cu mai mulți prietenii.

Ioana era în stare foarte gravă, având arsuri pe o mare parte din corp și complicații digestive. Cei care au vecheat-o, cât a fost în spital, au fost verii săi. De altfel, pentru ca familia să poată sta alături de ea în Germania, a fost lansată o campanie de strângere de fonduri.

În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, au murit la fața locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital. Dintre răniții internați, au mai decedat 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, în 14 decembrie, la 61.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în spitalele din Capitală mai erau internate, joi, 23 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care trei erau în stare critică, iar alți aproape 30 de pacienți erau spitalizați în clinici din Marea Britanie, Olanda, Austria, Israel și Germania.

Un număr de 39 de răniți au fost transferați din spitale din Capitală în unități sanitare din străinătate, însă câte trei au decedat în Marea Britanie și Germania, doi în Olanda și câte unul în Israel și Austria.

Datele pentru fiecare unitate sanitară:

–        Spitalul de Arși – 5 pacienți internați

–        Spitalul Bagdasar Arseni – 5 pacienți de internați

–        Spitalul Grigore Alexandrescu -3 pacienți internați

–        Spitalul Elias – 2 pacienți internați

–        Spitalul Militar Central – 4 pacienți internați

–        Spitalul de Urgență din București – 3 pacienți internați

–        Spitalul CC Iliescu – 1 pacient internat

Până în prezent au fost externate 59 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară.

Un număr de 39 de persoane au fost transferate în unități sanitare din strainatate, după cum urmează:

Austria – 5 persoane transferate, 1 deces, 4 persoane în stare stabilă  

Belgia– 8 persoane care se află în stare stabilă

Olanda– 8 persoane transferate, 2 decese, 6 persoane în stare stabilă

Germania– 5 persoane transferate, 2 persoane in stare stabila, 3 decese

Marea Britanie- 9 persoane, 3 decese, 6 persoane stare stabilă

Norvegia – 1 persoană stare stabilă, externata

Israel– 3 persoane, din care 1 deces, 2 persoane în stare stabilă

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au murit 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai decedat o persoană. Alte 34 de persoane au murit până în 13 decembrie, numărul victimelor ajungând la 61.

Inchide