Bine ați venit în județul lui PORTOCALĂ! Banner imens, amplasat pe o pasarelă pe DN1

Bine ați venit în județul lui PORTOCALĂ! Banner imens, amplasat pe o pasarelă pe DN1
Publicat: 18/01/2019, 11:23

Banner-ul cu mesajul „Bine ați venit în județul lui Portocală (fostul procuror Mircea Negulescu – n.r.)! Aici se fabricau zeci de dosare cu probe false”a fost amplasat pe pasajul pietonal din localitatea Bărcănești, fără a exista autorizație.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat că nu se știe când și cine a montat acest banner, dar se fac verificări.

„S-au luat măsuri pentru înlăturarea banner-ului și se fac verificări pentru identificarea persoanei care l-a pus și luării măsurilor care se impun”, a spus Brezeanu.

Cel care a amplasat banner-ul riscă doar o amendă, fapta fiind o contravenție.

Procurorul Mircea Negulescu, de la DNA Ploiești, este cunoscut și drept procurorul „Portocală”, în prezent suspendat din magistratură. Acesta este vizat într-un dosar penal aflat pe rolul Secției de anchetare a magistraților din cadrul Parchetului General, cercetările vizând constituire de grup infracțional organizat. În dosar e vizat și fostul șef DNA Ploiești, Lucian Onea.

Adina Florea, procurorul care instrumentează cauza, a cerut CSM arestarea celor doi, însă Secția pentru procurori a respins-o.

Replici ca la ușa cortului. „A paradit-o sau nu Portocală?”

Corneliu Bichineț, deputat PMP, i-a cerut, în februarie 2018, de la tribuna Parlamentului, deputatei Andreea Cosma să spună ce fel de relație a avut cu procurorul Mircea Negulescu, exprimarea sa iscând o serie de critici în sala de plen.

„Este colega noastră aici de la PSD, care a devenit vedetă națională, Cosma? Eset cumva aici? Vreau să știu până la urmă – am o nedumerire, nu masculină, nu de ordin freudian, până la urmă, acel păcătos, Portocală, care s-a dovedit și a fi un barbat foarte prost, a paradit-o sau nu a paradit-o?”, a declarat Corneliu Bichineț, deputat PMP, la tribuna Parlamentului.

Mai mulți aleși au luat apoi cuvântul și au criticat declarațiile parlamentarului PMP. Printre cei care s-au arătat nemulțumiți de cuvintele sale fiind inclusiv aleși ai opoziției.

„Eu sunt capabil să-mi prezint scuze ori de câte ori greșesc. Domnule, să nu aveți cu toții televizor, să nu fi aflat că Portocală Negulescu folosea, și eu am citat, că singura lui bucurie în lumea aceasta este paraditul la cetățeni? Dar dacă s-a înțeles altfel, îmi prezint scuze domnișoarelor, doamnelor și domnilor. Atât am avut să vă spun”, a revenit Bichineț.

Andreea Cosma și fratele ei, Vlad, au făcut mai multe dezvăluiri, în ultima perioadă, privind activitatea unor procurori din cadrul DNA Ploiești. Vlad Cosma a prezentat mai multe înregistrări pe care le-a realizat încă din 2015 în sediul DNA Ploiești, acuzând patru procurori, printre care Lucian Onea și Mircea Negulescu, de falsificare de probe. Fostul deputat a depus și o plângere penală împotriva magistraților. El a fost citat, marți, pentru a își susține plângerea însă nu s-a prezentat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase