BLOC FISURAT de sus până jos și crăpături URIAȘE în asfalt la Galați. Locuitorii dau VINA pe muncitorii unui șantier din zonă

Redactor:
Petre Mazilu
Crăpături în asfalt au apărut în mai multe zone ale unui cartier din centrul orașului Galați, iar unul dintre blocuri are o fisură de la ultimul etaj până la parter. Autoritățile locale au convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

Gălățenii care locuiesc în blocul cu patru etaje pe care au apărut fisuri spun că zilele trecute în zonă a avut loc o lucrare a societății edilitare Apă Canal și cred că de vină pentru apariția crăpăturilor este șantierul deschis de muncitori.

Oamenii spun că sunt speriați de faptul că situația s-ar putea agrava. În plus, ei se plâng că numeroase uși și geamuri din apartamente nu se mai pot închide de când s-a produs tasarea.

„De parchet se lovește, nu se închide, crăpături au apărut sub grindă, este plin apartamentul de fisuri. Și pe sus sunt. Sigur că îmi este teamă… Nici ușa asta nu se închide, nu merge, îmi intră mâna pe lângă ușă. Termopanul de la balcon nu-l deschid pentru că îmi este teamă că se strică, vine iarna”, a spus proprietara unui apartament afectat.

Oamenii dau vina pe societatea Apă Canal și spun că tasarea se accentuează în fiecare zi.

„Sută la sută ei sunt vinovați. S-a fisurat o țeavă, o conductă mare ca diametru și pierderile de apă sunt de ani de zile. Nu le-au observat la timp și uitați ce dezastru este acum. Geamurile, ușile nu se mai închid, avem crăpături în pereți la apartamentele de la două scări ale blocului. Mișcare vedem în fiecare dimineață, stăm cu teamă”, a afirmat un bărbat care locuiește în blocul afectat.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Galați s-a reunit luni pentru a analiza situația.

Autoritățile încearcă să afle de ce au apărut mai multe fisuri în asfalt și în structura blocului și dacă situația se poate agrava, punându-i în pericol pe oameni. Biroul de Presă al Primăriei Galați a anunțat că primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a dispus efectuarea în regim de urgență a unei expertize tehnice, pentru care banii vor fi alocați din fondul de rezervă.

La rândul lor, reprezentanții Apă Canal se pregătesc să monteze o conductă provizorie pentru a o înlocui pe cea veche care recent a fost reparată și care ar putea fi vinovată de producerea accidentului de sol.

„Sunt 40 de metri de la lucrarea efectuată de noi până la fisură, nu știu dacă au legătură. Vom afla în urma forajelor geo care vor arăta gradul de umiditate din sol și a măsurătorilor topo. Acestea se desfășoară luni și marți, probabil rezultatele vor veni până la finalul săptămânii. Noi nu am închis șantierul tocmai pentru că nu avem nimic de ascuns, vom afla în curând de ce au apărut fisurile. Oricum, noi montăm și o conductă provizorie, ca să eliminăm orice risc, oamenii vor avea apă chiar dacă vechea conductă este stricată și are pierderi”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al societății Apă Canal, Cornelia Arnăutu.

Gina Pistol, fortata sa se retraga din televiziune! Sarcina e in PERICOL?
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
E o bruneta superba! Maria este cea mai sexy fiica de fotbalist roman. Wow, cum...
Cod Rutier 2020: GESTUL BANAL pentru care un polițist te poate amenda. Mulți șoferi nu...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Simona Halep a dat LOVITURA! Vestea cea mare a venit în urmă cu scurt timp....
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
Gina Pistol, fortata sa se retraga din televiziune! Sarcina e in PERICOL?
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
ULTIMĂ ORĂ! Andreea Marin revine în televiziune. E OFICIAL! Anunțul tocmai a fost făcut
ȘCOLILE rămân închise. DECIZIA ministrului…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide