Boris Johnson, gafă în timpul unui discurs! I-a mulțumit lui Vladimir Putin în locul lui Zelenski

Boris Johnson, gafă în timpul unui discurs! I-a mulțumit lui Vladimir Putin în locul lui Zelenski
Sursă Foto: Shutterstock - Ilustrativ
Publicat: 23/09/2022, 18:53

Boris Johnson a comis o gafă imensă în Camera Comunelor, unde i-a adus un omagiu lui Putin, în locul lui Volodimir Zelenski, în prima sa intervenție în Camera inferioară a Parlamentului britanic.

Fostul premier al Marii Britanii, Boris Johnson a încercat să-și mențină calmul în momentul în care a făcut greșeala care i-a făcut pe deputați să râdă în hohote.

”Mulţumesc, de asemenea, pentru leadershipul care inspiră al lui Vladimir Putin”, a declarat el.

Realizând cele spuse, Johnson a reluat fraza și a spus ”leardeshipul care inspiră al lui Volodimir Zelenski”. Cum era de așteptat, deputaţii au râs de această gafă a fostului premier britanic, care a încercat să-și controleze emoțiile.

În această primă intervenţie în calitate de deputat, Boris Johnson a lăudat Forţele armate ucraine şi ajutorul oferit de regatul Unit Ucrainei în Războiul rus din Ucraina.

”Eroismul Forţelor armate ucrainene, mulţumită, în parte, armamentului pe care suntem mândri să le oferim…”, a declarat el.

Boris Johnson, rușinat de greșeala comisă

Johnson, vizibil distras, s-a încurcat în discursul său şi a spus că ”sunt mândru că ofer… felicit, pentru a-l felicita pe onorabilul meu prieten pentru felul în care descrie activitatea Forţelor armate britanice, armamentul pe care-l trimitem”.

În ciuda gafei pe care a făcut-o, Boris Johnson şi-a continuat discursul. ”Iertaţi-mă. Forţele ruse au fost respinse în ultimele zile din zone mari din nord-estul ţării, în jurul Harkovului”.

El a subliniat, apoi, că orice acord cu Vladimir Putin ”ar transmite un semnal în lume că violenţa dă roade”.

”Nu există absolut niciun semn că Putin vrea un astfel de compromis sau că se poate avea în credere în el că-l va realiza De aceea nu avem absolut nicio altă opţiune în afară de a menţine cursul, de a rămâne hotărâţi. Dacă Putin îşi intensifică agresiunea, noi trebuie să ne intensificăm apărarea ucrainenilor”, a mai subliniat acesta.

În perioada în care a fost premier, Boris Johnson a efectuat multiple vizite la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, pentru a-şi exprima susţinerea de neclintit faţă de Ucraina.

În mandatul său, Regatul Unit a oferit Ucrainei ajutoare în valoare de 2,3 miliarde de lire sterline, pentru a se apăra de invazia lui Putin, potrivit Hindustantimes.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult