Brădișteanu: Președintele m-a rugat să merg în Turcia să văd ce se poate face pentru Florin Cioabă

Brădișteanu: Președintele m-a rugat să merg în Turcia să văd ce se poate face pentru Florin Cioabă
Publicat: 15/08/2013, 17:03
Actualizat: 07/07/2016, 05:57

Medicul Șerban Brădisteanu susține că președintele Traian Băsescu i-a cerut personal să meargă în Turcia pentru a evalua starea de sănătate a auto-intitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, aflat în stare gravă în urma unui preinfarct.

„Președintele Traian Băsescu m-a rugat, dacă vreau și pot, să fac această vizită medicală, împreună cu anestezista mea, pentru a aprecia ce este mai bine de făcut pentru un om, până la urmă”, a declarat Brădișteanu. El a precizat că Cioabă este în stare proastă și nestransportabil.

Șerban Brădișteanu este șeful secției de chirurgie cardiovasculară de la Spitalului Floreasca. El a fost senator PSD și medicul mai multor politicieni, printre care și Adrian Năstase pe care l-a îngrijit după tentativa de sinucidere de anul trecut. În acest caz, Brădișteanu este cercetat pentru favorizarea infractorului.

În 2010, Șerban Brădișteanu a fost decorat de președintele Traian Băsescu cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler.

Florin Cioabă va urma un tratament medicamentos, întrucât starea sănătății sale nu permite în acest moment realizarea unei intervenții chirurgicale, a declarat joi medicul Șerban Brădișteanu, citat de Mediafax.

„În prezent, starea pacientului nu permite realizarea unei intervenții chirurgicale, el va primi un tratament medicamentos”, a spus medicul Șerban Brădișteanu, după ce l-a evaluat, în Antalya, pe autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă.

Șerban Brădișteanu, șeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul de Urgență Floreasca, a plecat miercuri noapte spre Antalya, pentru a stabili dacă Florin Cioabă ar putea fi operat acolo sau ar putea fi transportat în România.

Întrucât starea de sănătate a lui Florin Cioabă nu permite o intervenție chirurgicală, medicii care îl îngrijesc au hotărât să-l supună unui tratatament medicamentos, sub atentă supraveghere și monitorizare, a precizat Brădișteanu.

„Este în comă indusă medicamentos, pentru a fi liniștit. Am făcut evaluarea, astăzi ar fi noi investigații. Starea sănătății este mult prea fragilă, adică organismul este fragil și nu ar putea suporta o operație pe cord deschis”, a mai spus Brădișteanu.

Medicul a adăugat că Florin Cioabă trebuie reechilibrat și abia apoi ar putea fi transportat la București, pentru a fi operat.

„Am reconfigurat tratamentul, când va fi echilibrat, va putea fi transportat în țară. Acum este în stare gravă”, a precizat Brădișteanu.

Medicul Șerban Brădișteanu a fost solicitat să meargă în Antalya de către familia lui Florin Cioabă, după ce acesta a suferit, luni după-amiază, un preinfarct.

Fiul autointitulatului rege al romilor, Dorin Cioabă, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că tatăl său a suferit, luni după-amiază, un preinfarct și este în comă indusă, la un spital din Antalya.

„Tata a suferit un preinfarct ieri după-amiază (luni după-amiază, n.r.), el se știa cardiac, însă nu a mai avut probleme de foarte mult timp. Probabil au fost călduri foarte mari și asta i-a activat problemele medicale. Eu am vorbit cu el de dimineață și era foarte agitat, iar acum știu că este într-o comă indusă medical”, spunea atunci Dorin Cioabă, care se afla în Turcia.

Secretarul general al Asociației Țiganilor Căldărari, Ioan Stănescu, declara marți, pentru MEDIAFAX, că Florin Cioabă este „în stare foarte gravă”.

„Este în stare foarte gravă. A consumat apă rece, apoi a stat la cald, la 50 de grade, și apoi la climă. A făcut pneumonie, apoi preinfarct. Medicii i-au băgat o sârmă, adică un stent”, a spus Stănescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația