BREAKING NEWS. Zece morți în urma unui incendiu la secția ATI COVID de la Spitalul Județean Piatra Neamț / Nelu Tătaru a ajuns la Iași / Focul ar fi pornit de la un scurtcircuit | VIDEO

BREAKING NEWS. Zece morți în urma unui incendiu la secția ATI COVID de la Spitalul Județean Piatra Neamț / Nelu Tătaru a ajuns la Iași / Focul ar fi pornit de la un scurtcircuit | VIDEO
BREAKING NEWS. Cel puțin șapte morți în urma unui incendiu la secția ATI COVID de la Spitalul Județean Piatra Neamț | VIDEO. Sursa foto: Facebook
Publicat: 14/11/2020, 22:19
Actualizat: 15/11/2020, 08:36

Zece persoane au murit sâmbătă seara în urma unui incendiu puternic izbucnit la secția ATI COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Alte șapte persoane sunt rănite, printre care și un medic care a încercat să salveze un pacient și care a fost transferat, duminică dimineața, în Belgia, cu o aeronavă a MApN, după ce a fost transportat de la Iași.

Medicul cu arsuri grave, transferat în Belgia pentru tratament de specialitate

Medicul de la Spitalul Județean Piatra Neamț care a suferit arsuri grave incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară în cursul zilei de ieri, este transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate, a informat Ministerul Apărării Naționale.

Ministrul Sănătăți, Nelu Tătaru, a ajuns sâmbătă seara la Spitalul mobil de la Lețcani din județul Iași. El a anunțat că vor fi luate măsuri în urma acestei tragedii, chiar dacă ele, cu siguranță, ar fi trebuit să existe înainte de a izbucni incendiul de la ATI Piatra Neamț. Refacerea secției de Terapie Intensivă va fi o prioritate, iar aceasta va fi mutată la etajul 3 al spitalului.

Celulă de criză la sediul MAI, după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț. La ședința de urgență participă premierul Ludovic Orban și secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu

Premierul României, Ludovic Orban, participă la celula de criză convocată la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), după incendiul de la secția ATI (dedicată Covid) a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Ședința este coordonată de secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu.

În cadrul ședinței se va discuta despre criza de la Piatra Neamț, unde 10 pacienți au murit în urma unui incendiu apărut la secția ATI pentru bolnavii de Covid 19, informează Mediafax.

Ședința este coordonată de secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu. Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, se află în drum spre Piatra Neamț pentru a evalua situația la fața locului.

Șeful DSP Iași: Nu există locuri speciale COVID la Clinica de Mari Arși, dar nu vor fi probleme în preluarea pacienților

Șeful Direcției de Sănătate Publică Iași, Vasile Cepoi, a explicat că la Clinica de Mari Arși de la Iași nu există locuri speciale pentru pacienți cu COVID-19, dar nu vor exista probleme pentru că, oricum, fiecare pacient cu arsuri trebuie izolat.

Cepoi a mai spus că nu se pune problema ca pacienții de la Piatra Neamț să nu aibă locuri în spitalele ieșene.

Dosar penal pentru ucidere din culpă la Spitalul Neamț! Primele imagini din infernul secției ATI (FOTO)

Parchetul General a declanșat urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț. Ancheta i-a fost încredințată procurorului Marius Iacob, care s-a ocupat și de incendiile de la Colectiv și de la Maternitatea Giulești.

Revoltător! Spitalul care a luat foc la Piatra Neamț a schimbat opt manageri în ultimul an!
Zece oameni au murit sâmbătă seară în urma unui incendiu devastator în secția ATI a spitalului din Piatra Neamț. Pacienții decedați erau bolnavi de COVID, internați la terapie intensivă. Un medic de gardă este ars grav. Spitalul este unul cu probleme: între octombrie 2019 și octombrie 2020, opt manageri au fost numiți la unitatea sanitară!
ANMCS: Spitalul Județean Piatra Neamț prezenta nereguli majore

Directorul Unității de Standarde din cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), Marius Filip, a declarat sâmbătă, că Spitalul Județean Piatra Neamț prezenta nereguli majore în ceea ce privește siguranța personalului și a pacienților.

În cadrul unei intervenții telefonice la Digi24, Filip a explicat că unii indicatori nu sunt respectați de instituție: nu există responsabili pentru prevenirea icendiilor nominalizați pentru fiecare secție, nu există responsabili care să intervină în caz de incendiu, nu există programe de instruire.

Pacienții COVID-19 arși în incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț, transferați la Lețcani

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași și prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași au făcut declarații cu privire la incendiul de la Piatra Neamț.

Cauza probabilă a incendiului: Scurtcircuit la alimentarea electrică a fabricii de OXIGEN
Incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț ar fi pornit de la un scurcircuit în rețeaua de alimentare electrică a fabricii de oxigen, potrivit autorităților citate de ziaruldeiasi.ro.
Bilanțul incendiului de la ATI Piatra Neamț: 10 morți și 7 răniți

Bilanțul incendiului de la secția de Terapie intensivă din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț se ridică la 10 morți și 7 răniți, între care medicul de gardă care a încercat să își salveze pacienții, transmite Mediafax.

Bilanțul incendiului de la secția de Terapie intensivă din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț a ajuns la 10 morți și 7 răniți.

Probabil, ancheta va fi coordonată de procurori. La fața locului va ajunge și ministrul Sănătății, Nelu Tataru.

La spitalul din Piatra Neamț vor ajunge o autospecială pentru transport victime multiple și două ambulanțe SMURD cu medic de la Neamț, o autospecială pentru transport victime multiple și două ambulanțe SMURD cu medic de la Iași, o autospecială pentru transport victime multiple de la Bacău, o autospecială pentru transport victime multiple de la Suceava și nouă ambulanțe tip B de la Servicul Județean Neamț

Nelu Tătaru: Avem opt decese
Prima declarație a ministrului Sănătății, după tragedia de la Piatra Neamț: „Avem 8 decese, un salon evacuat, iar 8 pacienți o să fie transferați la Iași. O să fie transferați la Lețcani. Sursa incendiului e evaluată de ISU. Ei spun că ar fi un scurtcircuit.”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.
Încă o persoană a murit în incendiul de la ATI. Ministrul Sănătății merge la Piatra Neamț

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, merge la Piatra Neamț pentru a coordona ancheta privind tragedia de la Spitalul Județean unde opt persoane au murit în urma unui incendiu la secția ATI, transmite Mediafax. Medicul de gardă este în stare gravă și va fi transferat la Iași.

Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, se află în drum spre Piatra Neamț pentru evaluarea situației create după incendiul în care au murit opt persoane. Inițial, au fost șapte decese, dar încă un pacient aflat în salonul care a luat foc a murit.

Medicul de gardă care a încercat să-i salveze pe pacienți a suferit multiple arusri cu arsuri și va fi transferat la Spitalul Judetan din Iași.

Alți pacienti cu COVID 19 vor fi transferați la Lețcani. Aceștia nu au suferit arsuri.

Potrivit ISU Neamț, având în vedere numărul mare de persoane internate în secție, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Spitalul Județean anunță că un medic se află în stare gravă

Spitalul Județean a transmis sâmbătă seara un comunicat de presă prin care a anunțat, printre altele, că un medic care se afla în secția de Terapie Intensivă a suferit arsuri extinse și se află în stare gravă.

Medicul de gardă de la ATI a încercat să salveze un pacient internat în momentul incendiului, iar acum ambii sunt în stare critică, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu.

„Ce vă pot spune la acest moment este că șapte pacienți sunt decedați din Secția ATI, unul se află în stare critică și încă un cadru medical, care a încercat să salveze acest pacient, este în stare critică. Domnul director medical este deja la spital, eu sunt pe drum. (…) Vreau să îi asigur pe toți aparținătorii și pe ceilalți pacienți din spital că situația este sub control în celelalte secții. Incendiul este stins”, a spus Micu pentru MEDIAFAX.

Totodată, un al optulea pacient se află în stare critică în urma incendiului.

Spitalul anunță că ceilalți pacienți din secția ATI urmează să fie transferați către alte spitale.

Medicul rănit este transportat la Centrul de Mari Arși de la Iași. Potrivit primelor informații, acesta ar avea arsuri pe 80% din suprafața corpului.

„Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI – unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică.

În același timp, un medic care se afla în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse.

Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale.

Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale”, se arată în comunicatul instituției.

Știrea inițială:

Pompierii acționează cu cinci autospeciale de stingere și o autoscară. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare.

Intervenția este în desfășurare.

Momentan nu se cunoaște cu exactitate cauza izbucnirii incendiului.

Incendiul a fost localizat și lichidat. A afectat etajul al doilea al clădirii. În acest moment, nu mai sunt persoane în pericol, ele fiind evacuate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Urdăreanu, regele cavourilor de lux. Mormântul lui are patru etaje și cartel de acces
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...