Nelu Tătaru, după incendiul de la SJU Piatra Neamț: ”Suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”

Nelu Tătaru, după incendiul de la SJU Piatra Neamț: ”Suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”
Nelu Tătaru, după incendiul de la SJU Piatra Neamț: ”Suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”

Ancheta în cazul ”ATI Piatra Neamț” este abia la început, însă întrebările referitoare la cei responsabili pentru o astfel de tragedie trebuie să își primească, foarte repede, răspunsurile. În acest context, Nelu Tătaru – ministrul Sănătății – a fost întrebat dacă se simte vinovat pentru o astfel de situație.

Ministrul a oferit un răspuns general, considerând că – de 30 de ani – există o situație medicală îngrijorătoare care a fost acceptată, tacit, la toate nivelurile.

”Pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”, a răspuns Nelu Tătaru.

În ceea ce privește soluțiile pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete, Nelu Tătaru s-a referit la o ”reevaluare a managementului” și, în general, la o reevaluare a capacității de tratament a tuturor unităților sanitare.

”Începând nu neapărat de mâine, începând, dacă îmi puteţi permite, de ieri ca să zicem aşa. Tot ce înseamnă reevaluarea managementului, tot ce înseamnă reevaluare capacitate de tratament a unităţilor sanitare, tot ce înseamnă coordonare de către minister a situaţie. Coordonarea activităţii medicale trebuie să fie cea care reflectă şi situaţia de la fapt”, a mai spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: ”În următoarea perioada vedem şi evaluarea şi refacerea Terapiei Intensive”

Ministrul Sănătății anunță că vor fi luate măsuri în urma acestei tragedii, chiar dacă ele, cu siguranță, ar fi trebuit să existe înainte de a izbucni incendiul de la ATI Piatra Neamț. Refacerea secției de Terapie Intensivă va fi o prioritate, iar aceasta va fi mutată la etajul 3 al spitalului.

Din nefericire, nu s-a putut preveni o astfel de tragedie, ceea ce ar fi fost esențial. Rămân, acum, doar reacțiile rapide în urma accidentului, iar Nelu Tătaru a repetat că este nevoie de o ”reevaluare”.

”Acolo opt paturi au ars, în celelalte opt paturi sunt cei care au fost coborâţi jos în primire urgenţă. Pot fi folosite cele 8 paturi. În următoarea perioada vedem şi evaluarea şi refacerea Terapiei Intensive. Mutăm la etajul 3, unde era fosta Terapie Intensivă. Are capacitatea de 12 paturi ATI. Secţiile ATI, eu am discutat şi cu managementul spitalului: reevaluarea la tot ce înseamnă aport energetic, la tot ce înseamnă dotare, la tot ce înseamnă aport de oxigen, într-o perioadă dificilă, într-o perioadă pandemică, ca şi dotare, dar în acelaşi timp şi siguranţa a pacientului”, a conchis Nelu Tătaru, potrivit Adevărul.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Reghecampf și greșeala vieții. Prodanca îl vrea în pușcărie
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”