Bucureștenii vor avea apă CALDĂ și CĂLDURĂ, chiar dacă RADET dă faliment! ELCEN, explicații după ce s-a vehiculat că ar putea falimenta alături de Regie

Publicat: 19/02/2019, 12:58
Actualizat: 25/03/2019, 20:58

„În eventualitatea intrării în procedură de faliment a RADET, ELCEN are disponibilitatea de a asigura energia termică necesară populației în condițiile asigurării plății energiei termice și a subvenției de către PMB. Mai mult decât atât, ELCEN își manifestă deschiderea și disponibilitatea pentru identificarea unor soluții legale care să permită funcționarea optimă a serviciului public de termoficare în municipiul București”, au precizat, marți, reprezentanții ELCEN, într-un comunicat de presă.

Reprezentanții ELCEN dau asigurări că nu va fi periclitată niciun moment furnizarea agentului termic și recomandă populației să abordeze această situație cu calm, întrucât se depun toate eforturile pentru preîntâmpinarea oricăror situații de blocaj cu repercusiuni majore.

„ELCEN dezminte afirmațiile făcute în spațiul public potrivit cărora eventuala intrare în faliment a RADET ar atrage imediat falimentul ELCEN. În acest sens, se evidențiază necesitatea ca Primăria Municipiului București să își îndeplinească în continuare responsabilitatea de achitare a subvenției conform obligațiilor asumate”, au subliniat reprezentanții ELCEN.

În ceea ce privește planul de reorganizare al RADET supus votului Adunării Creditorilor, ELCEN a precizat că, încă de la depunerea acestuia, respectiv din februarie 2018, a atras atenția, în acord cu poziția creditorilor ELCEN, asupra faptului că varianta de plan propusă nu întrunește condițiile de legalitate și viabilitate pentru a putea fi votat de către creditori și a solicitat modificarea acestuia, precum și aprobarea de către CGMB.

„Punctul de vedere al ELCEN a fost însușit și de ceilalți creditori ai RADET, conform deciziilor luate în Comitetul Creditorilor RADET. ELCEN își va menține poziția exprimată în mod constant pe parcursul procedurii de insolvență a RADET de a susține reorganizarea acestei societăți, însă doar cu recuperarea creanțelor creditorilor RADET la un nivel satisfăcător, astfel cum este prevăzut și în Planul de reorganizare al ELCEN. Întreaga responsabilitate pentru potențiala deschidere a procedurii de faliment este a administratorilor RADET care au refuzat în mod constant să dea curs solicitărilor creditorilor RADET de modificare a Planului de reorganizare în oglindă cu Planul de reorganizare al ELCEN”, au explicat reprezentanții ELCEN.

Referitor la activitatea proprie, ELCEN a precizat faptul că societatea se află în procedură de reorganizare judiciară, judecătorul-sindic confirmând, la data de 22 octombrie 2018, Planul de reorganizare al ELCEN.

„Administratorii ELCEN depun eforturi pentru reorganizarea activității societății conform Planului de reorganizare confirmat. ELCEN urmărește asigurarea unei stabilități la nivelul sistemului, luând toate măsurile necesare pentru evitarea oricăror riscuri ce ar putea afecta condițiile decente de trai ale locuitorilor racordați la sistemul centralizat de termoficare„, au concluzionat reprezentanții ELCEN.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Reacția lui Teo Trandafir când a auzit mărturiile surorii Mirelei Biftoi, femeia al cărei cadavru...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Devine OBLIGATORIU în România. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 16 Aprilie
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult