CA al TVR a dispus măsuri care vor duce la economii de circa 1,1 milioane de euro

CA al TVR a dispus măsuri care vor duce la economii de circa 1,1 milioane de euro
Publicat: 26/07/2012, 18:12
Actualizat: 05/07/2013, 21:20

Consiliul de Administrație al TVR, întrunit joi în ședință, a dispus măsurile care pot fi aplicate de la 1 august în vederea redresării Televiziunii Române și care vor duce, într-o primă fază, la economii de circa 1,1 milioane de euro, a declarat, pentru MEDIAFAX, Claudiu Brînzan, membru al CA.

Aceste măsuri vizează mai multe aspecte, printre care reducerea cheltuielilor salariale și scăderea numărului de producții în premieră.

„Va fi o economie de peste 1,1 milioane de euro în următoarele patru luni”, a spus Claudiu Brînzan. El a precizat că în următoarele două săptămâni va fi elaborat planul de măsuri generale pentru redresarea Societății Române de Televiziune (SRTv).

Brînzan a mai spus că în jur de 27 de persoane (membri ai Consiliului de Administrație, ai Comitetului Director, dar și experți independenți) vor lucra la acest plan de redresare a TVR.

Pe de altă parte, reprezentanții Televiziunii Române au comunicat pe site-ul TVR o serie de decizii rezultate în urma ședinței Consiliului de Administrație (CA) al TVR, desfășurată joi.

Potrivit anunțului, principalul punct pe ordinea de zi a ședinței CA de joi a fost înființarea și definirea rolului Grupului de lucru pentru elaborarea programului de redresare economică, în acord cu hotărârea CA din ședința anterioară (20 iulie).

Membrii CA au hotărât înființarea unui Grup de lucru cu scopul de a examina situația organizațională a TVR și de a efectua analizele necesare elaborării unui program de redresare economică.

Din componența Grupului de lucru vor face parte membri ai Consiliului de Administrație și membri ai Comitetului Director (CD).

Consiliul de Administrație va fi reprezentat de membrii Claudiu Săftoiu, președinte-director general al TVR, Irina Radu, Anne Jugănaru, Gabriel Tufeanu și Cristian Nițulescu, în timp ce Comitetul Director va fi reprezentat de Titi Dincă (director Direcția Artistică și Producție), Horia Romanescu (director Direcția Strategie Programe) și Horia Cazan (director Direcția Tehnico-Administrativă).

Obiectivele Grupului de lucru sunt: analizarea schemei organizaționale actuale; analizarea în detaliu a observațiilor și propunerilor formulate de managerii consultați; stabilirea unui set concis și coerent de criterii în vederea optimizării schemei organizaționale actuale a TVR în concordanță cu: misiunea televiziunii publice, situația financiară, obligativitatea reducerii cheltuielilor și creșterii veniturilor, reconsiderarea instrumentelor de evaluare a personalului, elaborarea propunerilor de optimizare a schemei organizaționale actuale; elaborarea propunerilor de modificare a Regulamentului de Organizare și Funcționare și, după caz, a altor reglementări interne; inventarierea problemelor care necesită propuneri de lege ferendă (lege care urmează a fi elaborată; propuneri de îmbunătățire sau completare a unor norme sau instituții juridice existente printr-o viitoare reglementare).

Grupul de lucru va fi asistat de un grup de experți, numit prin ordin al președintelui-director general.

Reprezentanții structurilor teritoriale, după caz, membri ai CD de la studiourile teritoriale, precum și specialiști din cadrul TVR și din afara acesteia vor fi constituiți într-un Grup de experți în sprijinul Grupului de lucru. Aceștia vor fi numiți pe baza următoarelor criterii: viziune strategică, experiență managerială, expertiză organizațională/ consultanță de specialitate. Sindicatul SPUSTV din TVR va fi reprezentat de Anca Antonov.

Discuțiile în CA al TVR privind restructurarea Televiziunii Române au debutat în ședința din 20 iulie. Atunci, CA a analizat un prim proiect, în care Comitetul Director al TVR a prezentat liniile principale pentru restructurarea Televiziunii Române, după cum a declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, Cristian Nițulescu, membru în CA.

El a precizat că proiectul de restructurare conține câteva măsuri strategice, precum: reducerea cheltuielilor salariale (diferite procente în funcție de poziție, funcție etc); găsirea unor soluții de mărire a veniturilor (o mai bună colectare a taxei TV și atragerea unor venituri mai mari din publicitate); dinamizarea liniilor de management, ceea ce implică o reducere a numărului de posturi de conducere din TVR cu circa 30-40%; regândirea strategică a grilelor canalelor și redefinirea lor în concordanță cu realitățile pieței media din România.

De asemenea, se are în vedere reducerea numărului angajaților TVR, care va fi analizată după redefinirea organigramei televiziunii publice și a strategiei canalelor din portofoliul SRTv.

Tot pe 20 iulie, Lucia Hossu-Longin, un alt membru al CA, a declarat pentru MEDIAFAX că restructurarea TVR „trebuie făcută cu bisturiul, nu cu pixul”, astfel încât Televiziunea Română să fie salvată.

De asemenea, Lucia Hossu-Longin a precizat că va fi analizată situația fiecărei televiziuni din TVR, a fiecărei direcții, a fiecărui departament. CA ia în discuție și desființarea TVR Interactiv și, eventual, a TVR Info sau a unei părți din TVR Info. „Site-urile vor putea intra în atribuțiile zonei editoriale”, a explicat Lucia Hossu-Longin.

Conducerea Societății Române de Televiziune (SRTv) trebuie să elaboreze o strategie de restructurare a Televiziunii Române, după ce, pe 27 iunie, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență (OUG) potrivit căreia Consiliul de Administrație al TVR trebuie să aprobe, în termen de 45 zile (de la publicarea în MO a OUG, n.r), un program de redresare economică, cu restructurări economice, de personal și plata datoriilor fiscale în șase luni. După acest interval, CA al TVR trebuie să prezinte rezultatele Parlamentului, conform respectivei ordonanțe a Guvernului.

Datoriile SRTv erau de 124,72 milioane de euro la sfârșitul lui 2011, iar la situația financiară gravă a TVR au contribuit deciziile manageriale defectuoase luate de foștii directori ai instituției, dar și creșterea continuă a cheltuielilor cu salariații, potrivit unui raport al Curții de Conturi, postat recent pe site-ul instituției.

În prezent, Televiziunea Română are circa 3.400 de angajați.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
ANIMAŢIE. "Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea". Trei prieteni, cursă nebună...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Mandatul preşedintelui Zelenski expiră azi. De ce poate rămâne în continuare la conducerea Ucrainei, deşi...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
Maghiarii AU PRIMIT INTERZIS chiar în România. Decizia drastică luată chiar astăzi, 20 MAI
Andreea Tonciu, în pragul divorțului. De ce se destramă căsnicia
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
(P) Ceasuri Swatch inspirate de opere de artă
×