Ca la ușa cortului în sala de judecată | Judecătorii au fost înjurați și amenințați cu moartea: „Dacă am fi noi doi față în față și tu cu nevastă-ta aia gravidă, nu ai mai vorbi urât”

Redactor:
Alexandra Mortu
Ca la ușa cortului în sala de judecată | Judecătorii au fost înjurați și amenințați cu moartea: „Dacă am fi noi doi față în față și tu cu nevastă-ta aia gravidă, nu ai mai vorbi urât”
Un deținut condamnat pentru omor și înșelăciuni prin metoda „accidentul" a primit o nouă condamnare după ce a adus injurii instanțelor de judecată iar pe unul dintre judecători l-a amenințat cu moartea.

Incidentele controversate au avut loc la Judecătoria Bacău unde un deținut recidivist le-a șocat pe toate persoanele prezente prin limbajul vulgar folosit, dar mai ales prin amenințările cu moartea pe care i le-a adresat unuia dintre judecători.

Bărbatul execută în prezent o pedeapsă de 22 de ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de crimă și diverse înșelăciuni realizate prin metoda „accidentul”.

De-a alungul timpului, acesta a depus zeci de cereri prin care solicita contestații la executare, însă ulterior și le retrăgea.

Însă în cadrul ședinței de judecată care a avut loc recent la Judecătoria Bacău deținutul parcă și-a ieșit din minți. La un moment dat, președintele completului a început judecarea cauzei – contestația împotriva hotărârii judecătorului delegat, formulată de către deținutul Popițanu Andrei. Acesta se afla în boxa persoanelor de judecată la momentul respectiv.

Ulterior, acesta a anunțat că vrea să își retragă cererea întrucât nu observase faptul că judecătorul delegat cu supravegherea privării de libertate îi admisese cererea.

Din cauza situației pe care a creat-o, consilierul juridic al Penitenciarului Bacău a solicitat instanței să constate comiterea unui abuz de drept de către contestator și să-l sancționeze pe acesta. Reprezentantul Ministerului Public a fost de acord cu cererea și a solicitat ca deținutul să fie amendat cu judiciar cu 5.000 de lei.

Ulterior, după ce i-a fost dat cuvântul, deținutul a început să folosească un ton agresiv și ridicat, nemulțumit fiind de amenda pe care tocmai ce o primise. Însă judecâtorul i-a atras atenția că amendă încă nu fusese dispusă și momentan trebuia să își exprime părerea strict legat de acea cerere și de fondul cauzei.

Însă explicația judecătorului se pare că a fost în zadar deoarece deținutul și-a continuat „monologul” afișând o atitudine recalcitrantă: „Stați un pic, domnule președinte, de asta vă înjură toată lumea și vă înjur și eu pentru că nu am nimic de pierdut, am 30 de ani de executat… cum să fac abuz de drept procesual? […] La instanță nu e dreptate, la penitenciar nu e dreptate… iau un cuțit atunci, mă duc la penitenciar și mai bine dau cu cuțitul într-unul”, au fost câteva din replicile deținutului, potrivit adevărul.ro.

Din cauza atitudinii de care a dat dovadă, judecătorul a dispus înlăturarea bărbatului din sala de judecată, fapt care l-a enervat și mai rău pe deținut: „Dacă am fi noi doi față în față și tu cu nevastă-ta aia gravidă, nu ai mai vorbi urât”.

Aceasta nu este prima „ieșire” a deținutului. Într-un alt proces în care era martor și acuzat, bărbatul a început să îi adreseze președintelui de complet cuvinte jignitoare, folosind următoarele expresii; „îmi bag p…a în liniștea mă-tii, dă-mă afară, ești nebună ?! Îmi zici tu mie să fac liniște?! Du-te-n p…a mă-tii… Du-te-n p…a mă-tii cu comisia mă-tii… Tu știi cu cine stai de vorbă, fă proasto?!”

„În urma acestui incident în sală s-a produs rumoare, fiind perturbată normala desfășurare a ședinței de judecată și implicit solemnitatea ședinței de judecată, fiindu-le, totodată, provocată o puternică stare de indignare”, au precizat procurorii care au instrumentat acest caz.

Foto: caracter ilustrativ

 

 

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
„Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România,...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide