Camelia Voiculescu, acuzată de complicitate la șantaj în dosarul directorului Antena TV Group

Camelia Voiculescu, acuzată de complicitate la șantaj în dosarul directorului Antena TV Group
Publicat: 11/07/2013, 15:19
Actualizat: 30/04/2015, 23:52

Camelia Voiculescu a fost pusă sub acuzare procurorii DNA pentru complicitate la șantaj în dosarul directorului Antena TV Group. Procurorii au extins cercetările în dosar. DNA a mai început urmărirea penală împotriva lui Matiescu Daniel, director al Intact Publishing care este acuzat tot de complicitate la abuz. Procurorii au mai decis să pună sub învinuire și companiile Antena Tv Group și Intact Publishing.

Camelia Voiculescu și Sorin Alexandrescu s-au prezentat, joi, la DNA pentru a da declarații în dosarul în care directorul Antena TV Group este cercetat pentru că l-ar fi șantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei. La finalul audierilor DNA a decis să înceapă urmărirea penală împotriva Cameliei Voiculescu.

„Din probatoriul administrat până în prezent, a reieșit că inculpatul Alexandrescu George Sorin a purtat, în mod constant, discuții pe marginea întâlnirilor avute cu partea vătămată, atât înainte cât și după finalizarea acestora, cu învinuita Voiculescu Camelia-Rodica, reieșind că acesta din urmă avea cunoștință de actele materiale întreprinse de inculpat, sprijinindu-l constant în acest sens”, se arată într-un comunicat al DNA

Camelia Voiculescu și Sorin Alexandrescu au venit la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în jurul orei 9.45 și nu au făcut nicio declarație.Chiar în momentul în care se afla la DNA, din partea Cameliei Voiculescu, președintele Intact Media Group, a fost remis presei un comunicat în care aceasta acuză „lupta politică a regimului Băsescu”.

De asemenea, Camelia Voiculescu arată, în comunicatul citat, că „nu există niciun cap real de acuzare” împotriva sa sau a membrilor familiei sale.

Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că l-ar fi șantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV. Alexandrescu are interdicție de a părăsi țara.

Sorin Alexandrescu i-ar fi spus lui Bendei că dacă nu încheie actul va fi făcută o anchetă jurnalistică în care se va arăta că în 2009 a semnat un contract de 3,5 milioane de euro cu firma președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, pentru ca în schimb să obțină drepturile de transmise a unor meciuri din cadrul Ligii I.

Procurorii au arătat că Sorin Alexandrescu urmărea să-l determine pe Ioan Bendei să semneze un contract de 7,2 milioane de euro anual, pe o perioadă de cinci ani, însă, în final, directorul general al Antena TV Group a fost de acord și cu un contract de patru milioane de euro pe an pe o perioadă de cinci ani, promițând în schimb să nu mai publice informațiile legate de contractul dintre RCS&DS și firma lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL.

Alexandrescu și Bendei s-au întâlnit în 19 aprilie, 22 aprilie, 26 aprilie, 14 și 16 mai, la fiecare întâlnire, directorul general al Atena TV Group spunându-i administratorului RCS&RDS că, pentru a nu iniția o campanie mediatică negativă la adresa acestuia, campanie care i-ar afecta viața personală și cariera profesională, ar trebui să accepte semnarea contractului, în numele societății pe care o reprezintă.

Din stenogramele interceptărilor telefonice, aflate la dosar, rezultă că Alexandrescu a vorbit despre acest subiect cu Camelia Voiculescu și Dan Voiculescu.

Sorin Alexandrescu a discutat cu Camelia Rodica Voiculescu despre adresa trimisă lui Bendei, emisă de Intact Publishing, potrivit procesul verbal de redare a înregistrării convorbirii telefonice care a avut loc între cei doi în 26 aprilie. Camelia Voiculescu i-a atras atenția lui Alexandrescu să aibă grijă: „Super OK! Adică super, mă rog, să vedem! Și oricum tre” să ai super grijă, te rog!? Știi că … Acum mi-a dat și mie tata grija aia. Să mă suni și pe mine după aia.”

Prin intermediul posturilor de televiziune și al publicațiilor aparținând trustului de presă Intact Media Group au fost difuzate și publicate știri și articole cu impact negativ asupra companiei RCS&RDS. În paralel, postul de televiziune „Antena 1” a difuzat, începând din 9 mai (ora 14.35), un material promo cu titlul paralel, postul de televiziune Antena 1 a difuzat, începând din 9 mai (ora 14.35), un material promo cu titlul „Exploziv. Mită în fotbal 3,5 milioane euro via Oradea – București. Ancheta jurnalistică în curând”, potrivit procurorilor.

Premiu de aproape 11 milioane de euro la Loto 6 din 49. Numerele loto

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping