Când vor scădea cazurile noi de coronavirus în România. Anunțul lui Adrian Marinescu care dă fiori reci românilor. “Atunci ar trebui!”

Când vor scădea cazurile noi de coronavirus în România. Anunțul lui Adrian Marinescu care dă fiori reci românilor. “Atunci ar trebui!”
Medicul Adrian Marinescu
Publicat: 28/08/2020, 15:35
Actualizat: 28/08/2020, 15:37

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș, consideră că abia pe la jumătatea anului 2021 s-ar putea vedea o scădere semnificativă a numărului de cazuri noi de coronavirus. Anunțul făcut de reputatul doctor dă fiori reci tuturor românilor.

Medicii din linia întâi sunt îngrijorați că numărul de cazuri noi de coronavirus trece de o mie în fiecare zi, motiv pentru care consideră că mai avem mult de luptă cu teribilul virus. Declarația lui Adrian Marinescu vine în contextul în care vaccinul anti-COVID-19 ar fi aproape gata.

300 de milioane de doze de vaccin ar urma să ajungă în țările Uniunii Europene, potrivit contractului semnat de Comisia Europeană.

În mod normal, în 2021, fiecare lună ar trebui să aducă un plus la nivelul de imunizare. Dacă aşa va fi în toate ţările Uniunii Europene, atunci în a doua jumătate a anului 2021 ar trebui să vedem efectele clare”, a precizat dr. Adrian Marinescu.

Adrian Marinescu a dezvăluit care sunt primele categorii care vor beneficia de vaccinul anti-coronavirus

Potrivit antena3.ro, dezele de vaccin ar urma să ajungă și în România în luna ianuarie. Primele categorii care ar urma să beneficieze de serul imunologic sunt doctorii și cei aflați în stare gravă.

De ce personalul medical în primul rând? Pentru că trebuie oprită această sursă de transmitere. De asemenea, urmează apoi persoanele cu factor de risc, cei cu probabilitate mare de a face forme severe. În final, ne dorim imunizarea să fie la nivel de masă„, a exlicat Adrian Marinescu, medicul infecţionist de la Institutul Matei Balş.

În ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat 1.318 cazuri noi de coronavirus, din 26.059 de teste efectuate. 48 de persoane au murit din cauza infecției cu SARS-CoV-2 în timp ce, la Terapie Intensivă sunt internați 497 de bolnavi. În total, până pe 28 august, au fost confirmate 84.468 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.