Candidatura lui Marius Epure pentru CNA nu poate fi luată în considerare. Georgică Severin: propunerea este a PC, nu a Camerei

Redactor:
Eliana Radulescu
Candidatura lui Marius Epure pentru CNA nu poate fi luată în considerare. Georgică Severin: propunerea este a PC, nu a Camerei
Candidatura lui Marius Epure pentru funcția de membru în CNA nu poate fi luată în considerare, întrucât acesta a fost propus doar de PC și nu de Camera Deputaților, a anunțat, miercuri, președintele Comisiei pentru cultură din Senat, Georgică Severin.

La începutul ședinței comisiilor de cultură reunite ale celor două Camere, Severin a explicat că această candidatură nu poate fi luată în considerare deoarece este propusă doar de Partidul Conservator și nu de Camera Deputaților.

Comisiile parlamentare de cultură s-au reunit, miercuri dimineață, pentru a audia candidații propuși ca membri în CNA de către Președinție – Narcisa Iorga și Guvern – Radu Călin Cristea și Gabriel Tufeanu, acesta fiind sigurul punct de pe ordinea de zi a ședinței.

Comisiile urmează să prezinte raportul plenului reunit. Miercuri, de la ora 13.30, urmează să se desfășoare ședința reunită a Camerei Deputaților și Senatului, având pe ordinea de zi și aceste nominalizări pentru completarea CNA.

La sfârșitul lunii septembrie, Narcisa Iorga a fost propusă pentru un nou mandat de membru titular în CNA, de președintele Traian Băsescu, iar Radu Călin Cristea a fost la rândul său propus pentru un nou mandat, de Guvern. Totodată, Guvernul l-a propus ca membru titular în CNA pe Gabriel Tufeanu.

Consiliul Național al Audiovizualului și-a încheiat activitatea la sfârșitul lunii octombrie și o va mai putea relua abia după ce Parlamentul va numi noi membri în locul celor ale căror mandate au expirat, respectiv Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Radu Călin Cristea și Christian Mititelu.

Pentru ca o ședință a CNA să poată să aibă loc, Consiliul trebuie să aibă un cvorum de opt din cei 11 membri numiți, potrivit Legii audiovizualului.

Inchide