Capii lumii interlope din Zărnești, Marius Ilie și Victor Roman, condamnați la opt ani de închisoare. Tortura aplicată unui tânăr sechestrat

Capii lumii interlope din Zărnești, Marius Ilie și Victor Roman, condamnați la opt ani de închisoare. Tortura aplicată unui tânăr sechestrat
Publicat: 04/07/2012, 14:28
Actualizat: 29/01/2015, 11:45

Capii lumii interlope din localitatea brașoveană Zărnești, Marius Ilie și Victor Roman, au fost condamnați definitiv la câte opt ani de închisoare cu executare, după ce în 2007 au sechestrat, tâlhărit și torturat un tânăr de 26 de ani, cei doi interlopi fiind duși în arestul IPJ Brașov.

Marius Ilie (48 de ani) și Victor Roman (34 de ani) au fost condamnați definitiv la pedepse de câte opt ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și tălhărie, conform unei decizii a Curții de Apel Brașov, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Niciunul dintre cei doi nu s-a prezentat pentru a fi încarcerat, prin urmare, Victor Roman a fost găsit de polițiști în 29 iunie, la o zi de la pronunțarera sentinței, în municipiul Brașov, însă Marius Ilie s-a sustras executării pedepsei, fiind dat în urmărire națională din data de 1 iulie, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov, comisar șef Liviu Naghi.

Marius Ilie a fost prins de polițiștii din Zărnești în cursul zilei de marți, acesta fiind găsit ascuns într-o căpiță de fân din curtea locuinței sale.

„Ambele persoane au fost reținute de polițiști și încarcerate în arestul IPJ Brașov, urmând ca ulterior să fie transferate în penitenciar”, a declarat Naghi, miercuri, într-o conferință de presă.

Cei doi interlopi au fost condamnați după ce, în noaptea de 11 spre 12 iunie 2007, au sechestrat, la domiciliul unuia dintre ei, un tânăr de 26 ani, pe care l-au agresat fizic și l-au deposedat prin violență de un ceas, un telefon mobil și un lănțișor din aur.

Victima, A.D., atunci în vârstă de 21 de ani, a fost invitată, pe data de 11 iunie 2007, în jurul orei 19.00, la domiciliul lui Ilie Marius. Acolo, acesta a fost tâlhărit, bătut și torturat, fiind ars cu țigara, scrijelit pe corp cu un cui (i-au fost scrise inițialele numelui, A.D, pe spate), i-a fost tăiată o bucată dintr-o ureche și chiar a fost băgat într-un cuptor. Bărbatul a fost sechestrat până în jurul orei 03.00 a doua zi în locuința interlopului.

Marius Ilie este unul dintre cei mai cunoscuți capi ai lumii interlope din județul Brașov, el având un cazier impresionant și fiind implicat în foarte multe scandaluri în Zărnești. El s-a făcut cunoscut și prin faptul că a fost unul dintre protagoniștii celebrelor bătăi de stradă din 1999 dintre găștile de cartier din Noua și valutiști.

Ilie are zece condamnări, majoritatea pentru furt și tâlhărie. Prima dată a ajuns în arest în 1989, când a fost acuzat de furt, tâlhărie și infracțiuni la legea circulației. El a ajuns de mai mutle ori după gratii, fiind eliberat în 1997. După ce a ieșit din închisoare, a fost acuzat în repetate de rânduri de mai multe persoane din Zărnești pe care le-ar fi agresat, dar victimele își retrăgeau apoi plângerile.

Marius Ilie și Victor Roman au primit condamnarea de șapte ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie și șapte ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Cele două pedepse au fost contopite și li s-a adăugat un spor de pedeapsă de un an, inculpații urmând să execute în final câte opt ani de închisoare.

De asemenea, ei au fost obligați să plătească în solidar daune morale către victima lor de 25.000 lei, la plata către Spitalul Județean Brașov a sumei de 174,13 lei reprezentând cheltuieli de spitalizare și la plata a 9.000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Sentința a fost dată de Judecătoria Zărnești în 4 iulie 2011, sentința fiind menținută de Curtea de Apel Brașov, în ședința din 28 iunie 2012.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer